Victorie la scor, remiză cu goluri şi eşec la limită pentru timişenele din play-out-ul Ligii 3 în deplasare în Arad la finele returului

Final de retur în Seria 8 a ligii a III-a, trioul timişean cu destinaţia play-out încheind sezonul regulat în deplasare în judeţul Arad, acolo unde nou-promovata Phoenix Buziaş s-a impus la scor iar Avântul Periam a remizat la Pecica, în întâlniri care-şi vor găsi reeditarea în grupa a II-a valorică, în vreme ce Pobeda a cedat printr-un unic gol primit pe terenul secund clasatei Şoimii la mijlocul părţii secunde.  

„Bulgarii” Dudeştilor Vechi vor aborda faza play-out de pe cea mai bună poziţie dintre formaţiile timişene, deşi astăzi de la ora 15 au pierdut şi a treia oară la zero în ultimele 4 deplasări din campionat – toate aceste patru în judeţul Arad. Cea mai strânsă, tocmai pe terenul ocupantei locului 2.

Şoimii Lipova – Pobeda Star Bîşnov 1-0 (0-0).

Unicul gol a fost marcat în minutul 68 de Sebastian Susan.

Timişenii, pierzători cu 3-0 şi la prima dintre cele 5 ieşiri în judeţul Arad, la Ineu, au încheiat returul cu un bilanţ negativ al rezultatelor pe teren advers: 9 4 0 5 7-15 12 puncte. Şi totuşi, la egalitate de puncte la mijlocul ierarhiei generale cu Progresul Pecica.

Tot în judeţul vecin, ACS Progresul Pecica – CS Avântul Periam 1-1 (1-1).

Bănăţenii au deschis scorul în minutul 13, prin Rareş Mureşan, cu capul, după o centrare din corner a lui Mager. Gazdele au egalat în minutul 33, prin Dan Răchită. 

Avântul a încheiat astfel neînvinsă a doua deplasare din noul an în judeţul Arad, luând un uşor avans la puncte în faţa ultimelor două clasate, arădene.

Scorul etapei a 18-a, „balonat” după pauză de nou-promovaţii buzieşeni pe terenul ultimei clasate, rezultat „la concurenţă” cu cel înregistrat cu 24 de ore înainte de ghirozeni la Ineu.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CS Phoenix Buziaş 1-6 (1-2).

„Regina” remizelor în C8 a şi învins în noul an, după rezultatele de egalitate pe teren propriu cu arădenele din play-off, astăzi înscriind un sfert din totalul golurilor marcate în acest campionat.

A fost a doua victorie în deplasare a elevilor lui Cosmin Petruescu în sezonul regulat, galben-albaştrii înregistrând şi 3 remize respectiv 4 eşecuri „afară”, dar şi corectându-şi golaverajul pe terenuri adverse: 15-15. Precedentul triumf, la Ineu, pe 9 septembrie 2022, cu 2-1.

Iar Phoenix va începe astfel grupa a II-a valorică la 4 puncte în urma fruntaşelor fazei play-out, din Pecica şi Dudeştii Vechi.

Raul Rosuş, în minutul 22, Cristian Pădurariu (min. 35), Andrei Rus în minutul 50, Dan Pureca (min. 59), Marian Musteţa (min. 68) şi Andrei Chistrugă (min. 77) au punctat pentru bănăţeni, Gloria reducând din handicap în minutul 43, prin Călin Gruiescu. 

*Clasamentul final al sezonului regulat în C8, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. Programul etapei I în play-off şi ierarhia la start în 1-4, pe aceeaşi coloană.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: