VIDEO: ”Acum știm cum să facem, Danemarca a arătat drumul!” Câștigătoare în avans a grupei U21 a României, Danemarca vine eliberată la Ploiești, după 9 zile de bătut în oale și cratițe în fața Parlamentului: ”legea epidemiei” aruncată la gunoi!

Câștigătoare în avans de peste o lună a seriei României din preliminariile Euro U21, cu un avantaj la puncte față de ocupanta locului 2 întrecut doar de Anglia și Spania, selecționata de tineret a Danemarcei descinde la Ploiești pentru jocul cu ”tricolorii” lui Adrian Mutu din etapa finală a Grupei 8 după o duminică de răsunet în țara scandinavă, în sărbătoare în urma a 9 zile de proteste ale cetățenilor în fața Parlamentului din Copenhaga împotriva iminentei aprobări a ”Legii Epidemiei”, la care s-a renunțat sub presiunea voinței populare, a se citi orchestre de polonice bătute în oale și cratițe mai bine de o săptămână sub geamurile decidenților, care n-au avut de ales. România U21 găzduiește marți de la ora 20:30 pe ”Ilie Oană” meciul cu Danemarca U21 – lider neînvins și deja cu biletul pentru turneul final din Ungaria și Slovenia, ”tricolorii” vizând calificarea dintre cele 5 naționale cu cel mai bun punctaj din 9 ocupante ale locurilor 2.   

Dacă România – Norvegia nu s-a jucat duminică la seniori la București în Liga Națiunilor, ”vikingii” fiind stopați la plecare în propria țară iar sportul fiind tras pe tușă sub pumnul tiranic al absurdelor impuneri normative cu ”teste” și ”pozitivi” din coșmarul orwellian în devenire al implementării unor inginerii sociale pseudo-medicale, în schimb alți scandinavi poartă vești net mai bune dinspre nordul Bătrânului Continent, Danemarca izbutind duminică după 9 zile consecutive de proteste publice să arunce la gunoi ”Legea epidemiei”, foaie verso urâtă a paginii întoarse de birocrația tehnocrată din lungul și latul lumii sub cele mai false pretexte fără pic de fundament și acoperire științifico-medicală și igienico-sanitară.

Cu polonice, oale și cratițe, danezii au evitat pe moment la mustață draconice prevederi legislative cu vaccinări forțate și medicație obligatorie, Parlamentul de la Copenhaga bătând în retragere. Tirania bate tare la ușă la scară mondială dar unii reușesc încă să încetinească implacabilul tăvălug al restricțiilor fără justificare, o frumoasă sirenă din Copenhaga aducând cu lacrimi în ochi vestea triumfului victoriei populare, ”Libertatea e contagioasă!”, postare pe media socială care a atras peste 800.000 de vizualizări în nu foarte multe ore și adăugată la final în completarea acestei consemnări.

”Lupta nu e încheiată, nici aici, nici nicăieri în lume, dar vom continua să ne ajutăm reciproc, iar acum știm cum să procedăm. Danemarca a arătat drumul!” a spus autoarea postării, înfățișând imagini televizate cu protestatarii sub ferestre de demnitari.

Danemarca a arătat deja și drumul spre urna tragerii la sorți din 10 decembrie de la Nyon a grupelor turneului final de tineret de anul viitor, în care caută să ajungă și România U21, de pe locul 2 în Grupa 8, momentan la 6 puncte în urma scandinavilor, doar Anglia și Spania detașându-se în calificate în avans cu mai multe puncte avantaj față de principala urmăritoare.

Inițial, sistemul de calificare la Euro U21 a fost croit în ideea ca 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi să pătrundă direct la turneul final, celelalte 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii urmând să dea piept într-un baraj play-off pentru restul de 4 poziții, ceea ce ar fi prelungit eventual drumul României spre Ungaria și Slovenia, dar sistemul revizuit vizează ca 5 naționale cu cel mai bun punctaj din cele 9 ocupante ale locurilor 2 să le însoțească direct în întrecerea de anul viitor pe învingătoarele grupelor, cvintet în care tinde să se regăsească și selecționabilii lui Mutu.    

Danemarca U21 a câștigat anul trecut la Aalborg jocul direct din tur cu semifinalista ultimei ediții Euro U21, 2-1 pe 10 septembrie 2019 contra ”tricolorilor”, care nu-i vor avea în față la revanșă dintre elevii ibericului Albert Capellas Herms pe golgheterul Skov Olsen, de la Bologna, accidentat toamna aceasta într-o convocare la seniori, și pe Bruun Larsen, de la Hoffenheim.

Pe lângă Danemarca U21, și-au mai asigurat deja biletele și Italia – în calitate de câștigătoare de grupă, Elveția, Franța, Anglia, Rusia, Spania – deținătoare a trofeului, și ultimele 3 în calitate de câștigătoare de grupe, precum și Olanda și Portugalia.

La seniori, Danemarca va juca la turneul final UEFA Euro 2020 de anul viitor în Grupa B, cu capul de serie Belgia, Rusia și Finlanda. 

Meciurile din cele patru grupe ale turneului final de tineret se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021, Slovenia și Ungaria fiind calificate din oficiu și găzduind partide din serii. Apoi, naționalele calificate mai departe din grupe, mai precis primele două clasate, vor reveni pentru a lupta la titlul european într-o a doua fază a competiției, cea eliminatorie, programată după un interval de două luni, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021, cu finala la Ljubljana. Spania a câștigat 3 dintre ultimele 5 turnee finale Euro U21, în 2011, 2013 și 2019, în Italia, suedezii impunându-se în 2015 iar nemții în 2017.

Danemarca are 25 de puncte, România 19, Ucraina 13, Finlanda 10, Irlanda de Nord 9 și Malta unul, tot marți mai jucându-se în Grupa 8 și Ucraina – Irlanda de Nord și Malta – Finlanda.

În celelalte grupe, înaintea încheierii preliminariilor prin etapa a X-a, ierarhiile sunt următoarele…

Grupa 1: Italia 22 puncte, Islanda 18, Irlanda 16, Suedia 15, Armenia 3, Luxemburg 3.

Grupa 2: Elveția 27, Franța 24, Georgia 15, Slovacia 9, Azerbaijan 6, Liechtenstein 3.

Grupa 3: Anglia 25, Austria 15, Albania 14, Turcia 10, Kosovo 9, Andorra 5.

Grupa 4: Cehia 21, Scoția 18, Croația 17, Grecia 13, Lituania 10, San Marino 0.

Grupa 5: Rusia 23, Polonia 17, Bulgaria 15, Serbia 12, Estonia 5, Letonia 4.

Grupa 6: Spania 25, Macedonia 15, Israel 13, Kazahstan 10, Muntenegru 7, Insulele Feroe 6.

Grupa 7: Olanda 27, Portugalia 24, Norvegia 10, Belarus 8, Cipru 7, Gibraltar 0.

Grupa 9: Germania 15, Belgia 13, Țara Galilor 9, Bosnia și Herțegovina 8, Moldova 7 puncte.

* În jocul serii în Liga 2, Petrolul Ploiești – Aerostar Bacău 1-4 la Mogoșoaia. Programul etapelor 12-13 și ierarhia la zi a Ligii 2, pe coloana dreaptă, a datelor tehnice.

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: