VIDEO. ”Cel mai frumos joc” continuă în 2022. În sezonul doi documentează poveștile suporterilor Politehnicii Timișoara, Craiovei și Petrolului Ploiești

”Cel mai frumos joc” e un podcast despre poveștile nespuse ale fotbalului. ”Cel mai frumos joc” nu este despre fotbal, ci despre poveștile comunităților care s-au format în jurul echipelor de tradiție ale României. E despre pasiune, emoții extreme, nopți nedormite, lacrimi și euforie, comunitate și fracturi sociale. Proiectul documentează istoriile sociale ale cluburilor românești, prin ochii și experiența fanilor. E un produs complex, care folosește interviuri, înregistrări de pe stadion și de arhivă pentru a reda poveștile suporterilor de toate vârstele – fie ei ultrași sau „cetățeni”, bărbați sau femei. Primul sezon a fost dedicat lui Dinamo, Rapid și Steaua. În cel de-al doilea, inițiatorii merg prin țară, la Timișoara, Craiova și Ploiești.

În Cel mai frumos joc recreăm experiența entuziasmului de pe stadioane în căștile și boxele fiecărui ascultător. Podcastul nostru arată că, în ciuda rezultatelor modeste ale fotbalului românesc din ultimii ani, cel mai frumos joc trăiește și la noi, stârnind pasiuni și emoții fără egal.

„Fotbalul este cel mai frumos joc nu doar pentru ceea ce se întâmplă pe teren. În tribunele și peluzele stadioanelor, pe străzile orașelor noastre sau prin amintirile celor pasionați, el devine un fenomen social. Probabil cel mai important fenomen social, dacă ne gândim la cele peste 4 miliarde de oameni care îl consumă constant. Cel mai frumos joc nu este un podcast despre fotbal, ci despre lumea în care trăim”, spune Andrei Mihail, suporter, antropolog și profesor la Școala Națională de Științe Politice, și cel care se ocupă de documentarea poveștilor.

 

 
A se vedea și https://youtube.com/shorts/phkNbdoGIMY

Inițiatorii mai semnalează că ”în momentul de față suntem în plin lucru la sezonul al doilea. Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube, https://bit.ly/3lg40uI, și să ne urmăriți pe paginile de social media ale proiectului pe https://www.facebook.com/celmaifrumosjoc, pe https://www.instagram.com/celmaifrumosjoc/ cât și pe https://www.tiktok.com/@celmaifrumosjoc, pentru a urmări îndeaproape procesul de documentare. Sezonul 1 poate fi ascultat și pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify.”

Cel mai frumos joc e un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: