VIDEO. Fotbalistele Irlandei savurează calificarea la ”Mondiale” intonând ”Up the RA!” în vestiar, ”corectitudinea politică” a ”oficialităților” se inflamează instantaneu, UEFA brusc pe fir

Săptămâna aceasta a adus încheierea fazei play-off a preliminariilor europene pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal feminin de anul viitor, iar Elveția și Irlanda s-au alăturat astfel celor 9 câștigătoare de grupă de pe bătrânul continent, ”verzile” insulare nu doar asigurându-și în premieră biletele pentru o asemenea competiție, dar și exersându-și în efervescența bucuriei reușitei buna cunoaștere a propriei istorii, istorie de care n-au absolut deloc de ce să se rușineze și ale cărei nuanțe oricum le stăpânesc, intonând în grup din tot sufletul ”Up the RA!” în intimitatea vestiarului oaspeților pe Hampden Park din Glasgow, în Scoția, sportive împărtășindu-și firesc sentimentele și trăirile în savurarea triumfului. Descătușate ”din toți bojocii”, cu ”sufletele pe tavă”. Ceea ce n-a dat bine în lumina ”corectitudinii politice” aidoma unei umbre terorizante peste omenire. Iar reacțiile ”oficiale” n-au întârziat deloc să apară, făcând bineînțeles din țânțar armăsar. 

Căci orice nu se conformează în ultima vreme parametrilor șablon ai ”narațiunii oficiale” intră sub incidența ”poliției gândului”, tiranică în a încerca să stopeze sau mai ales să prevină încă din fașă orice manifestare umană naturală de bucurie, izvorâtă în elația momentului.

Rezerva proaspăt intrată Amber Barrett a decis în minutul 72 jocul de play-off Scoția – Irlanda, 0-1, implicit calificarea ”verzilor” în premieră la un turneu final, iar restul a devenit istorie, fotbalistele ”Insulei de Smarald” bucurându-se și firesc în vestiarul vizitatorilor din principala arenă scoțiană. Așadar nu în văzul lumii, nu în public, ci în sânul propriului colectiv, însă înregistrarea video dar mai ales audio a scenelor de bucurie ale irlandezelor le-a târât pe sportivele calificate sub lupa ”poliției gândului” din distopia ”corectitudinii politice” forțată pe gâtlejul Europei și nu numai. 

”Bravo lor!” și-ar spune în barbă sau ar gândi marea majoritate a fanilor, simpatizanților și susținătorilor ”verzilor” care nutresc simțăminte firești pentru Irlanda lor, iar sportivele probabil că oricum ar fi scandat sau măcar ar fi fost duse cu gândul în asemenea clipe de elație la intonarea ”Ooh, ah, up the RA!”, ori ar face-o din nou pe viitor, măcar și fredonând în surdină, doar că ”sonorul” le-a atras buclucul, stârnind atenția ”oficialităților”. 

UEFA sesizându-se deja și anunțând demararea unei ”investigații”, Federația Irlandeză de Fotbal, FAI, anticipându-i bineînțeles reacția și încercând și mai rapid să dreagă busuiocul prin a netezi asperitățile, ceea ce nu le-a lăsat fotbalistelor calificate marje de manevră, nevoite a pedala înapoi prin a-și cere iertare, declarând că le pare rău pentru „suferința cauzată”. Cui oare? Unor urechi mult, mult prea sensibile.

La așa ceva s-a ajuns încet-încet, treptat, în deceniile noului mileniu, la a fi constrâns și încolțit să te simți rușinat și ”prost” pentru a te fi manifestat natural și firesc în exuberanța momentului, fie chiar și într-un cerc închis, „în suc propriu”, ”vinovăție” cu atât mai mare în cazul manifestării filonului identitar naționalist – altfel cât se poate de normal, incompatibil însă ideologiei globaliste, care ar extirpa orice urmă de normalitate. 

La ce se poate ajunge în Europa ”democratică” a anului 2022, pe seama câtorva secunde de bucurie în vestiar a unor sportive calificate în premieră la ”Mondial”. Așadar și suficient de performante pentru a ajunge la turneul final sub egida FIFA, dar și patrioate, știindu-și bine istoria și manifestându-se ca atare în cinstea ei, dând glas trăirilor atâtor anonimi irlandezi care ar proceda exact la fel, cu atât mai mult în spatele ușilor închise. Iar realitatea e, în cazul în speță, că oamenii pur și simplu nu sunt făcuți pentru a-și suprima emoțiile inerente, rod și al unui întreg ”bagaj” socio-cultural care-i definește identitar, doar pentru că așa ar pofti ”corectitudinea politică” trasată cu rigla bolșevică ”de la centru”. Să nu fi fost Irlanda ”călcată” și divizată în negura istoriei intereselor umbrite, Divide et impera, dezbină-i și domină-i, iar atunci nici nu s-ar fi conturat accentele naționaliste de legitimă apărare a tot ceea ce ținea de ”Insula de Smarald”, manifestate dizident și sub forma Armatei Republicane Irlandeze, invocată de tinerele ”verzi”, ”Sus cu Republican Army”.

”Oficialitățile” vor pune astfel încet și sigur tot pumnul în gură Europei căzută pradă unei utopii pe cale de desăvârșire, ”cenzură” în felurite chipuri, însă, și dacă oamenii nu vor mai avea curajul să se manifeste fățiș, sincer și deschis, cei care intuiesc tendințele actuale măcar vor gândi la fel, și sunt extrem de mulți, în marea lor majoritate. Motiv pentru care ”Fratele cel Mare” este într-atât de pornit să perfecționeze și implementeze la scară largă în plan științific, tehnologic, aplicarea în fapt a ”poliției gândului”. Nu doar prin condiționarea psihologică preventivă a individului, ci prin a se insinua cumva, în cel mai perfid și subtil mod cu putință, în ungherele creierului uman.

Pomenindu-le pe irlandeze, te duce gândul la întrebarea dacă unii sportivi din Carpați s-ar manifesta de o manieră similară în ideea salutării apartenenței și crezurilor identitare la meleagurile de baștină, asta într-o Europă ”unională” și lume tot mai ”globalizată”, iar senzația e că românii n-ar putea ”erupe” în așa fel pentru că pur și simplu nu-și cunosc și nu stăpânesc istoria propriului neam, tot ceea ce a fost sfânt acestei nații fiind dacă nu extirpat atunci măcar alterat în jumătatea de secol de populism și socialism, generând prin îndoctrinare actuala tragedie a conștiințelor. Zămislind ”omul nou” postdecembrist, incult, necitit și mai ales profund dezinformat prin ”părțile esențiale”, pe pilot automat și conformist retoricii ”crede și nu cerceta”, incapabil a reacționa și susceptibil a ”sta în banca sa” pe baza tacticii de supraviețuire și adaptare prin ”furișarea” în funcție de circumstanțe, ”capul plecat sabia nu-l taie”, ignorant și superficial vizavi de adevăratele valori veritabile și autentice ale unei națiuni, ținând de identitatea, apartenența și suveranitatea sa, necunoaștere a maselor dezbinate ca o mânușă pentru urzitorii intereselor din umbră, înlesnite fiindu-le astfel mașinațiunile dominatoare la adresa majorității.

Revenind la play-off-ul preliminariilor europene pentru ”Mondialul” feminin, nu doar Irlanda s-a calificat zilele acestea la turneul final dintre naționalele care încheiau pe locul 2 în faza grupelor, ci și Elveția, grație unui 2-1 acasă după reprizele de prelungiri cu Țara Galilor, helvetele fiind cele care le-au lăsat în urmă ca punctaj pe ”tricolorele” României, în vreme ce Portugalia, care a trecut tot după prelungiri cu 4-1 acasă de Islanda, va participa din partea Europei între 17 și 23 februarie 2023 la un play-off inter-continental cu 10 naționale, pentru ultimele 3 bilete la finalele din Australia și Noua Zealandă din perioada 20 iulie – 20 august 2023.

Din Europa s-au calificat deja la ”Mondialul” feminin de pe locul 1 în grupele preliminare sub egida UEFA nouă selecționate ale celor din Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia, plus Elveția și Irlanda via cele două faze de baraj play-off, cu finalele acestora bifate la mijlocul săptămânii, iar în rest vor mai juca vara viitoare la turneul final gazdele din Australia și Noua Zealandă, precum și China, Japonia, Filipine, Coreea de Sud și Vietnam din confederația asiatică, Maroc, Nigeria, Africa de Sud și Zambia din Africa, respectiv Canada, Costa Rica, Jamaica, SUA, dar și Argentina, Brazilia și Columbia din ”Americi”.

Doar Germania, în 2003 într-o finală cu Suedia și în 2007, și Norvegia în 1995 într-un ultim act cu nemțoaicele, au cucerit din partea Europei ”Mondialul” feminin. SUA s-au impus cel mai adesea, de 4 ori, iar Japonia o dată.

În play-off-ul intercontinental din iarnă vor mai concura, pe lângă lusitane, și Taipei, Thailanda, Camerun, Senegal, Haiti, Panama, Chile, Paraguay și Papua Noua Guinee.

*În Liga 1 Feminin, Politehnica Timișoara va juca sâmbătă de la ora 16 acasă pe ”Știința” în campionat cu Universitatea Galați. Programul viitor și clasamentul la zi al elitei fetelor, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. (foto: www.fai.ie)

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: