Hoţie cu japca în fotbalul lui 272-0: VIDEO. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii se desprinde la 2-0 în prima oră a turului finalei de baraj dar FC Bihor îşi conservă din penaltiuri emanate de Motan invincibilitatea şi la al 30-lea hop în campionatul Ligii 3: 2-2

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii s-a desprins în această seară la 2-0 în prima oră de joc a turului acasă în finala barajului de promovare în Liga a II-a, fiind însă apoi ajunsă din urmă în a doua jumătate a reprizei a II-a din lovituri de la 11 metri cadorisite de târgovişteanul Motan orădenilor, modalitate prin care dubla campioană din 2023 şi 2024 a eşalonului terţ, FC Bihor, a rămas imbatabilă şi după cea de-a 30-a apariţie în actuala ediţie de campionat, 2-2 amânând verdictul pentru returul de miercuri de la ora 17:30, pe „Iuliu Bodola”.  

Promovarea se va juca la mijlocul săptămânii viitoare în Crişana, unde elevilor lui Farcaş le luau sâmbăta trecută 110 minute pentru a „sparge gheaţa” în returul semifinalei cu doljenii Filiaşului, astăzi de la ora 18 aproape 70 pentru a reduce din handicap la Ghiroda graţie inventării de către „omul în negru” a unei presupuse infracţiuni în plus şi pe-deasupra „mutată în careu”, penalty smuls de nimeni altul decât golgheterul campionatului, Sergiu Jurj, „plonjat în bazin” şi recompensat cu absolută nonşalanţă, indulgenţă şi mărinimie de aşa-zisul „împărţitor al dreptăţii”.

Iar dacă Motan a confundat la 2-0 pentru alb-albaştri zona celor 19 metri distanţă de linia porţii gazdelor cu suprafaţa de pedeapsă, atunci poate că observatorul federal clujean Salomir n-a fost totuşi chiar la fel de părtinitor în înscrisurile din raportul de arbitraj. Căci doar orb să fii, ori cât se poate de rău intenţionat, încât să acorzi penalty la o asemenea fază.

Ce a urmat într-un singur sfert de oră rescriind într-o notă falsă soarta unui joc ai cărui învingători morali sunt de departe ghirozenii „Comunalului”, punându-i la respect pe „roşii” din capitala Bihorului.  

Absolut neînvinşi la rândul lor pe teren propriu în cele 9 jocuri din sezonul regulat şi alte 5 din play-off-ul Seriei 7, asta până sâmbăta trecută, când Politehnica îi depăşea cu 0-1 pe „Emilian Pavel” fără a răsturna însă şi soarta calificării în finala barajului, ghirozenii i-au lăsat în urmă pe orădeni în prima oră de joc, început pe ploaie, stârnind o bucurie de nedescris pe arena comunală, plină în seara Zilei Copilului.

Nu ştiau însă simpatizanţii bănăţenilor ce-i va aştepta spre finele partidei, sfârşind prin a-şi revărsa năduful cu clasicul „Hoţii!”, însă, la ceea ce se tot pune la cale în general în societatea românească şi în particular în „fotbalul lui 272-0”, nu foarte mare mirarea că motanul a dat din coadă după cum bate vântul când „interesele o cere”, doar încă o dovadă în plus şi de pe gazon a şefiei detaşate a naţiei române în Europa la capitolul corupţie morală, endemică şi care a pervertit iremediabil mentalul colectiv.    

Se fură pur şi simplu masiv şi în neştire, ceea ce Sporttim tot semnalează în aceste pagini de un deceniu şi jumătate, fără a o face degeaba tocmai în ideea că întotdeauna o nouă hoţie e pe cale de întrupare, iar o hoţie cu japca a fost pusă la cale pe când timişenii se detaşaseră la 2-0 şi oaspeţilor din capitala Bihorului le ardea deja buza la mijlocul reprizei a II-a.   

Invincibilitatea bihorenilor în Liga a III-a era serios pusă în pericol, iar incredibila lor serie de 5 victorii succesive la zero în ultimele deplasări în judeţul Timiş deja spulberată de-a binelea, şirul de succes cu 14 goluri marcate fără replică fiind iniţiat de roş-albaştri în urmă cu exact o jumătate de an pe un alt stadion comunal din „ciocul vestic”, al Periamului, de Ziua Naţională. 

Însă colacii de salvare au fost azvârliţi spre punctul cu var de trimisul „la centru” al FRF, mai întâi la mijlocul reprizei a II-a, la circa 10 minute după desprinderea timişenilor la 2-0 prin căpitanul Mancaş, când golgheterul campionatului, Sergiu Jurj, a reuşit să-l impresioneze pe Motan, care a mutat în suprafaţa de pedeapsă nimic altceva decât un plonjon teatral înainte, ba mai şi sancţionându-l cu „galben” pe junele fundaş Butnăraşu.

Golgheterul puncta totuşi pe respingerea de portar, după ce Tudor Ciocan îi intuia iniţial execuţia, nu la înălţimea măiestriei plonjonului cu care îşi atrăgea foloase necuvenite.  

Iar apoi, la intrarea în ultimele 10 minute ale manşei I, în urma unei lovituri libere din flanc, la care şi fundaşul Preklet l-a impresionat cu căderea sa pe târgoviştean, dictând încă o lovitură de la 11 metri şi lăsându-i pe timişeni în inferioritate numerică, fără Stupu, eliminat.

Bomboană pe colivă, sau cum poţi altera deznodământul unei întreceri sportive, ghid în 2 paşi, de la 2-0 la mijlocul părţii secunde, la 2-2 peste nici un sfert de oră de joc, dar şi 10 împotriva 11. Sau mai bine zis 12. 

FC Bihor a scăpat cumva cu faţa curată, rămânând imbatabilă şi după al 30-lea hop în actualul campionat al Ligii a III-a, dar şi astfel a răzbătut faţa curat-murdară a „fotbalului lui 272-0”, sau un eşantion explicativ în plus la întrebarea retorică „De ce nu mai avem fotbal?”

Motan fiind exasperant în preajma Pădurii Verzi şi la reprezentaţia numărului de pe „Ştefan Dobay” la încheierea în martie a sezonului regulat în Liga 2, cu ocazia unui CSC Dumbrăviţa – Csikszereda 1-1 lăsat în consecinţă, pe fondul protestelor inevitabile, cu eliminarea managerului sportiv al „verzilor”, Macavei, însă nu-i neapărat motanul cel mai cu moţ, ci pur şi simplu asta-i în general starea reală de fapt într-un fotbal carpatin alterat de-a binelea de corupţia morală care a distrus societatea românească, prizonieră a unei mentalităţi generate de tragedia conştiinţelor din comunism.   

Pentru o oră, ghirozenii au repetat desprinderea la 2-0 din manşa tur a semifinalei în deplasare de miercurea trecută, pe „Electrica”, fără însă a putea bisa conservarea avantajului, cu largul concurs al târgovişteanului retrimis în 2024 lângă Pădurea Verde. 

FC Bihor înscriind tot abia după pauză, precum proceda în turul tot în deplasare al semifinalei din Oltenia, remizată şi aceea, în această seară însă strict din penalty, şi cu suficiente emoţii la prima execuţie. Respinsă de Tudor Ciocan, în prima repriză salvat de bară la capul lui Stoian după deschiderea de scor, goalkeeper-ul bănăţenilor deturnând atunci cu un reflex instinctiv balonul ricoşat spre plasă, dar care n-a depăşit cu întreaga sa circumferinţă linia porţii.   

Cu un bilanţ excelent în deplasările în Timiş în actualul campionat, câte 4 în sezonul regulat respectiv în play-off, mai exact 8 6 2 0 18-2, orădenii au încasat în nici o oră de joc pe „Emilian Pavel” tot atâtea goluri câte primeau în respectivele opt ieşiri, dar au scos-o la capăt din faze fixe, putând pentru moment respira uşuraţi. 

Iniţial, se arătau a fi pe picior greşit, iar dacă n-au încasat-o în primele 10 minute, la şutul lui Alexandru Popovici peste poartă, au rămas de căruţă după mijlocul mitanului, în urma unui corner executat de pe dreapta de acelaşi ex-„violet”, recentrarea lui Stupu fiind finalizată din centrul careului de David Pop: 1-0 în minutul 28.

Un prim semn cert că se poate, că „buturuga mică” reprezentând o comună poate răsturna „carul mare” dintr-o capitală de judeţ.

Ceea ce-l determina pe tehnicianul orădenilor să schimbe încă de la pauză, marcatorul împotriva doljenilor, Gunie, fiind introdus în locul lui Sergiu Ciocan, fără a schimba însă cursul jocului. 

Dimpotrivă, Precup era aproape de 2-0, conturat tot în primul sfert de oră al părţii secunde de nimeni altul decât căpitanul alb-albaştrilor, Cosmin Mancaş, de la marginea careului, cu un şut la colţul lung spre vinclu: 2-0.

Timişenii lui Bălu pe drumul cel bun, cu entuziastul public de partea lor, orădenii în schimb tot mai contrariaţi, fără reacţie nici în următoarele minute, ceea ce-l determina pe Farcaş să efectueze chiar o dublă modificare, introducându-i şi pe Chitaş şi Tincău, în locul lui Calugher şi a ex-polistului Gîdea. 

Însă mai putea urma nu doar un alt ropot de ploaie, ci şi apariţia lunei, dar „roşii” n-ar fi înjumătăţit handicapul dacă nu şi-ar fi intrat în rol Motan la plonjonul oportunist al golgheterului campionatului. 

Iar dacă în câteva cazuri, la recente meciuri acasă din play-off cu oaspeţi din Oltenia, ghirozenii au cedat pe final avantaje chiar şi consistente, fiind fie egalaţi, fie rămaşi cu un singur gol în faţă, de astă dată le-a fost anihilat spre final din fluier avansul de două goluri.

Încât ultima lor reprezentaţie acasă din campania 2023-2024 a luat sfârşit într-o notă nemeritată, după ce bilanţul cu care încheiau partidele de pe teren propriu în sezonul regulat şi play-off era de speriat pentru apărările vizitatorilor: 10 4 0 46-14.

A avea 2-0 avantaj în turul finalei acasă şi a fi egalat în ultimele 10 minute dintr-un alt penalty tras de păr, la care execuţia a fost lăsată pe seama mai proaspătului Chitaş, intrat de nici 20 de minute, nu poate fi altfel decât apăsător şi frustrant, însă timişenii n-au de ales, decât să strângă rândurile, să ridice fruntea sus – căci n-au motive a lăsa capul plecat, şi a deveni implicit mai tari pentru returul de peste 4 seri. 

Au trecut de puţin pe lângă oportunitatea de a deveni primii învingători ai bihorenilor în actualul campionat al ligii a treia, la chiar a 30-a reprezentaţie a campionilor Seriei 8, dar, vorba aceea, şi în urmă cu 2 ani reşiţenii încheiau întreaga campanie fără înfrângere, chiar şi în dubla manşă finală cu CSC Dumbrăviţa, totuşi însă fără a şi promova, ceea ce poate doar alimenta speranţele elevilor lui Sorin Bălu în perspectiva manşei a II-a.

Calificarea nefiind nici pe departe jucată.

În tot cazul, FC Bihor n-a mai pierdut într-adevăr din 6 decembrie, când ceda la Zalău un meci final fără miză în faza grupelor Cupei României, cu 2-1 (1-0), care va să zică joi ar urma să se împlinească o jumătate de an de la acel ultim eşec al roş-albaştrilor, depăşiţi acasă doar de FCSB în îndepărtatul 27 septembrie 2023, 0-2 (0-1) tot în Cupa României. 

Doi la doi încheindu-se şi duelul ardelean Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – Unirea Ungheni, pe când în rest victorii la limită acasă, cu 2-1 în CSM Focşani – Metalul Buzău şi AFC Câmpulung-Muscel 2022 – SCM Râmnicu Vâlcea, respectiv 1-0 în CS Afumaţi – CS Dinamo Bucureşti. Rezultate contând şi acestea, dat fiind redirecţionarea ulterioară a 4 învinse în recalificările pentru un al 6-lea loc de promovare. 

Iar apropo de rezultatele acasă, ghirozenii au avut un parcurs foarte bun pe „Emilian Pavel” în actualul campionat al Seriei 7: 1-1 cu ACSO Filiaşi, 3-1 cu Universitatea 2 Craiova, 6-1 cu Turceni, 5-1 cu Lupac, 8-1 cu Gilortul, 0-0 cu CSM Deva, 3-0 cu FC U Craiova 1948, 3-1 cu Viitorul Şimian, 2-0 cu Jiul, 0-0 cu CSM Deva, 4-0 cu ACSO Filiaşi, 4-4 cu Viitorul Şimian, 3-1 cu CSM Deva, 4-3 cu ACSO Filiaşi.  

Cât despre bihoreni, într-adevăr, au făcut legea în Timiş în Seria 8, nu însă şi sâmbătă seară, rezultatele lor de până acum în „ciocul vestic”, în ordine cronologică, fiind enumerate mai jos:

-în septembrie 2023: 2-0 la Carani, 1-1 la Timişoara;

-în octombrie: 1-1 la Peciu Nou;

-în 1 decembrie 2023: 4-0 la Periam;

-în aprilie 2024: 3-0 la Peciu Nou, 3-0 la Carani, 1-0 la Timişoara;

-în mai: 3-0 la Peciu Nou. 

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Tudor Ciocan – Vasluian, Stupu, Butnăraşu, Hecsko – Popovici (minutul 77, Coroiu), Precup, Pop, Mancaş – cpt. – Trandu (65, Popa), Buţu (77, Datcu).

Rezerve: Mosoarcă – Bulza, Miclău, Jichici, Ilie, Cluci.

Antrenor: Sorin Bălu.

FC Bihor: Pînzariu – Călin Jurj, Preklet, R. Farcaş – cpt., Stoian – Băican, Calugher (minutul 62, Chitaş) – Sergiu Ciocan (min. 46, Gunie), Vînău, Gîdea (62, Tincău) – Sergiu Jurj (90, Ioviţă).

Rezerve: Bob – Gagyi, Gal, Moga, Vasile.

Antrenor: Florin Farcaş.

Arbitri: Motan (Târgovişte) – Zamfir (Slatina), Suciu (Câmpia Turzii); rezervă: Chioran (Floreşti / jud. Cluj). Observator de arbitri: Salomir (Cluj); delegat de joc: Gîdea (Bucureşti).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Hoţie cu japca în fotbalul lui 272-0: VIDEO. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii se desprinde la 2-0 în prima oră a turului finalei de baraj dar FC Bihor îşi conservă din penaltiuri emanate de Motan invincibilitatea şi la al 30-lea hop în campionatul Ligii 3: 2-2

 1. Alinus Maximus spune:

  Sunteți praf! Refuzați realitatea și căutați scuze! Miercuri va câștiga cea mai bună echipă din cele două!

  Forzza ‘Bihoru! 💙💛❤️

 2. Baluba spune:

  Salutări de la Bungău

 3. eu spune:

  fiti mai obiectivi! nu cred ca a fost chiar asa …

 4. Miculescu Ionut spune:

  Hoție la drumul mare! S a încercat și în meciul trecut cu asu dar acolo un protavan a executat penalty-ul în corner!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: