”Violete” scuturate în Ardeal de vicecampioană în Sâmbăta Mare: Heniu – Politehnica 4-0

Pentru alb-violetele Politehnicii a fost prea mare consumul și strădania remizei de miercuri după prânz cu liderul campion Olimpia Universitatea Cluj, 1-1 pe ”Știința” la finele turului în faza play-off a Ligii 1 Feminin, reculul timișorencelor de pe locul 4 făcându-se resimțit în Sâmbăta Mare la matineu în Bistrița-Năsăud, la Prundu Bârgăului, în fief-ul unei forțe a elitei sexului frumos în sportul rege, ACS Heniu, a doua clasată și neînvinsă în turul zonei 1-6, care le-a administrat un sec 4-0. 

”Violetele” porneau cu șansa a doua astăzi de la 11 în Ardeal în restanța din 27 martie, contând pentru penultima rundă a turului, a patra în play-off-ul Ligii 1, iar calculele au fost confirmate, favorita Heniu dovedind de ce suflă în ceafa liderului campion.

Vicecampioană a sezonului regular, cu numai 3 puncte cedate în respectivele 11 etape, 4-0 pentru clujence în 31 octombrie 2021, Heniu n-a mai pierdut însă la reîntâlnirea tot în deplasare cu fruntașele clujence, 1-1 luna trecută în play-off, iar astăzi s-a apropiat la numai un punct de lider. 

Desprinderea a venit după pauză, de la 1-0 la 4-0, așa cum survenea și în întâlnirea directă din turul sezonului regular, în octombrie 2021 pe ”Știința”, de la 1-1 la pauză la 1-4 pentru bistrițence. 

La 19 puncte în urma clujencelor la finele celor 10 etape ale fazei play-off din primăvara anului trecut, în ediția anterioară, în 2021, Heniu atunci vicecampioană a țării, iar astăzi tot pe locul secund, la un punct în urma laureatelor, cu 5 etape rămase de jucat, demn de menționat fiind aspectul că bistrițencele începeau parcursul în zona 1-6 din sezonul trecut de pe poziția a 5-a, cu 5 puncte în urma… Fortunei Becicherecu Mic – pe treapta a doua după sezonul regular.

Heniu – Olimpia ”U” Cluj urmează chiar etapa viitoare, la 30 aprilie 2022, de la ora 14, în etapa a VI-a din zona 1-6. Ultimele rezultate din play-off și programul viitor – pe coloana clasamentelor la zi.

La repetiția reușită au contribuit cu goluri Andrukhiv, în prima parte, în minutul 19, respectiv Corduneanu, Laiu și Ambruș într-un interval de peste un sfert de oră până la mijlocul reprizei a II-a, în minutele 51, 53 și 68.

”Violetele” Politehnicii au început astăzi la Prundu Bârgăului în componența 30. Roșu – 5. Meluță – cpt., 22. Dincă-Vuia, 4. Codrescu, 7. Ancăș, 24. Sucilă, 10. Kurja, 23. Șodinca, 14. Jivan, 11. Grigore, 8. Roșu. 

Câmpean – Rognean, Hațegan, Ienovan, Șepețan, Mihăescu și Corsei, convocate pe bancă de Mirel Albon. 

Urmează un meci acasă pentru consolidarea locului 4, sâmbătă de la 11, în compania urmăritoarelor la două puncte diferență, de la Vasas Femina, iar apoi o deplasare pentru atacarea locului 3, la Alexandria, CSM având 4 puncte avans.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 7

 


Ultimele articole din categoria Feminin: