”Violetele” cedează la limită campioanei

”Violetele” Politehnicii Timișoara au încheiat cu o rară înfrângere în play-off participarea în prima ediție pe scena Ligii 1 Feminin, o participare mai mult decât meritorie, de la bine spre foarte bine în grupa I valorică, menținându-se pe locul 3 și cucerind medaliile de bronz în elită. ”Aurul” a rămas tot în vitrina campioanei de sub Feleac, câștigătoare cu 1-0 a întâlnirii ”studențești” de la Iclod.  

Universitatea Olimpia Cluj – Politehnica Timișoara s-a încheiat 1-0 (1-0) în ”colocviul studențesc” de duminică de la ora 13 în Ardeal, câștigătoarea rămânând astfel pe primul loc și păstrându-și titlul de campioană, pe când ”violetele” pe locul 3, medaliate cu bronz. 

Bănățencele au abordat acest duel de podium în deplasare fără cei doi antrenori pe banca tehnică, Mirel Albon (principal) și Cristian Lazăr (secund) fiind suspendați, motiv pentru care au privit jocul din tribună, în vreme ce antrenorul cu portarii Petre Țurcaș le-a fost locțiitor.

Mare presiune pe campioanele Clujului, însă liderul s-a impus prin golul marcat în minutul 20 de Carolina Țambur, cu a 11-a reușită în acest campionat. Suficient pentru păstrarea poziției fruntașe în această ultimă etapă a fazei play-off în grupa valorică 1-6, rundă a X-a în urma căreia Universitatea Olimpia s-a menținut la șefie iar polistele pe 3, Heniu Prundu Bârgăului mulțumindu-se tot cu postura de vicecampioană, triumfătoare acasă cu 4-1 în dauna celor din Alexandria, țintuite pe 4.

Și totuși, un tronson final în play-off învăluit în controverse pe ruta Odorheiu Secuiesc – Cluj – Prundu Bârgăului care decredibilizează fenomenul și nu fac bine imaginii și percepției elitei fotbalului feminin intern. Altfel, cel de-al 11-le titlu consecutiv pentru ”U” Olimpia.

Politehnica a jucat în următoarea componență: Câmpean – Meluță, Hațegan, Codrescu, Dincă-Vuia, Sucilă, Kurja, Ancăș, Ienovan, Șodincă, Jivan.

Au mai intrat: Clara Roșu, Grigore, Rognean și Sepețan. Rezerve: Roșu, Scurtu, Dovincescu, Jamily și Năstăsoiu.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Feminin: