”Violetele” înfloresc splendid. Politehnica răstoarnă scorul pe terenul ocupantei locului 3 și se apropie la un punct de podium

Roma nu s-a construit într-o zi. Fapt care mereu ar trebui reamintit și subliniat în arena sportivă, aspect care ar fi trebuit să primeze în estimările unora de pe margine, mult prea grăbiți în așteptarea unor rezultate imediate, încă din toamnă, după lansarea vara trecută a ”violetelor” Politehnicii Timișoara pe scena Ligii 1 Feminin. Paradoxal, bunele rezultate au venit deja chiar mai rapid decât în mod normal, încă din acest prim sezon după încropirea lotului în miez de 2021, ascensiune înlesnită și de vidul valoric evident din sistemul competițional de ansamblu al fotbalului feminin românesc în întregul său, sau poate că așa e mai firesc, mireasmă înfloritoare la ceas de primăvară: CSM Alexandria – Politehnica 1-4 (1-1) de la 1-0. 

Plasată anul trecut fără promovare pe orbita elitei feminine, prin preluarea locului cimentat în Liga 1 de consacrata Fortuna Becicherecu Mic, Politehnica Timișoara își începea parcursul prim-divizionar la 29 august 2021 pe ”CSȘ Peco” din Alexandria, unde era taxată de gazda teleormăneană CSM cu 3-1. 

Trecut-au cele 11 etape din sezonul regular tur al elitei iar ”violetele” au încheiat mai mult decât onorabil tronsonul de acomodare la prima strigare, pe locul 5, la 5 puncte în urma teleormănencelor de pe podium, și iată că astăzi de la ora 11, în returul fazei play-off 1-6 a Ligii 1, pe ”Comunalul” din Plosca, bănățencele le-au venit în cele din urmă de hac la a treia încercare în campionat celor de la CSM Alexandria, semn al evidentului progres al timișorencelor îndrumate de Mirel Albon.

Într-adevăr, de la 3-1 pentru gazde în august 2021 la Alexandria, iar apoi 1-1 pe ”Știința” Timișoarei în runda a II-a din tur în play-off, acum nici două luni, pe 12 martie, la acest 1-4 reușit de alb-violete, în creștere din toamnă în primăvară dar în creștere și în cadrul fazei play-off, astăzi la matineu în revenire printr-o răsturnare de scor de la 1-0 la 1-4.

A treia clasată, învinsă pe rând acasă în play-off cu 1-2 de campioanele Clujului și 0-3 de secund clasata Heniu, a deschis scorul pe teren propriu deja în minutul 10, prin Tudorache, însă căpitanul polistelor, Teodora Meluță, a egalat cu puțin înaintea pauzei întâlnirii din etapa a 7-a, șapte dintre cele 10 ale fazei play-off 1-6, 1-1 în minutul 43.

”Violetele” au înflorit apoi splendid după pauză pe ”Comunalul” din Plosca, Politehnica desprinzându-se rapid în Teleorman prin golurile din minutele 52 și 55 ale Cristinei Sucilă și Biancăi Ienovan, 1-3, Anda Jivan punând cireașa pe tort în minutul 80, 1-4, triumf prin care gruparea din Timișoara s-a apropiat la un singur punct de învinsa sa, a treia pe podium.

Cu 3 etape rămase de jucat. Pentru ”violete” pe teren propriu în duminicile viitoare, mai întâi pe 15 mai de la ora 11 cu codașa ”Fair-Play Joc Cinstit” iar apoi în 22 mai de la ora 13 cu secund clasata Heniu, la final în deplasare la clujence, în 29 mai. Pentru CSM Alexandria, în deplasări ”imposibile” la clujence și Prundu Bârgăului, intercalând partida acasă cu ACS Vasas Femina.

Până atunci, și un sfert de finală acasă al Cupei României, miercuri de la ora 11, CSM Alexandria – Universitatea Olimpia Cluj, cu mențiunea că toate cele 5 partenere de întrecere ale polistelor în play-off sunt în cursa pentru intrarea în semifinalele întrecerii numărul 2. 

Notabil, odată cu rezultatele acestei a doua etape din returul fazei play-off, Politehnica a obținut mai multe puncte în aceste 7 runde decât campioana lider până astăzi, din Cluj, timișorencele 14 puncte din bilanțul 7 4 2 1 23-8, ardelencele doar 13, remizând surprinzător în seciume la  Vasas Femina și deschizând calea bistrițencelor Heniului spre fotoliul fruntaș.

Dinamică în rapidă schimbare în cvintetul fruntaș al elitei, ce-i drept pe un fond valoric și calitativ touși modest, cu o strânsă luptă la vârf în nordul Ardealului, cu o cursă deschisă pentru locul 3 pe ruta Alexandria – Timișoara, polistele lui Mirel Albon părând a avea un culoar mai favorabil pe tronsonul final.

Și uite-așa, încă din primul sezon, rezultatele au și început să apară, mai rapid decât s-ar putea cu adevărat în ”fotbalul mare”, ceea ce nu știrbește însă cu nimic din meritele, eforturile și rezultatele polistelor. 

La start la Plosca în 11-le Câmpean – Dincă-Vuia, Meluță, Hațegan, Ancăș, Sucilă, Roșu, Grigore, Șodinca, Ienovan, Jivan. 

Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentul la zi în Liga 1 Feminin – Play-off, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: