”Violetele” înseninează ”Știința” deziluziei de ieri. Record egalat în play-off, în urcare pe locul 3

Ce n-ar da fanii viola să lectureze într-o duminică de mai clasamentul Ligii 1 fotbalistice iar pe locul 3 să fi urcat favoriții lor poliști. Coșmar, ”violeții” au pierdut ieri pe ”Știința” manșa I a barajului de evitare a retrogradării în Liga 3, ”violetele” secțiunii Femina a Politehnicii Timișoara îndulcind în schimb amarul astăzi la matineu, pe același gazon, unde au egalat rezultatul record din primele 8 etape în play-off-ul Ligii 1 Feminin, urcând astfel în premieră pe podium, cu două runde rămase de jucat. 

Locul 3 în elită, o imposibilitate pentru poliștii secund-divizionari, însă, într-un fotbal feminin realmente mult mai puțin competitiv, de o factură valorică modestă, a te cățăra relativ rapid pe podium nu este chiar imposibil, fără a știrbi din meritele Politehnicii.

Stau mărturie rezultatele de astăzi, AFC Universitatea Olimpia Cluj – CSM Alexandria 9-1 și Politehnica Timișoara – ACS Fair-Play Joc Cinstit 11-0, care va să zică o întâlnire de pe podium, a vecinelor de pe locurile 2-3, s-a putut încheia cu 9-1, iar una a echipelor de pe pozițiile 4 și 6 în grupa I valorică din play-off chiar cu 11-0. Fără comentarii. Nefiind vorba așadar despre scoruri de maidan între polii clasamentului în cursul sezonului regular cu 12 participante, ci în zona 1-6 a celor mai competitive formații din elita feminină. Ceea ce spune totul. Iar pe fondul acestei lipse de competitivitate, într-un campionat neperformant, orice grupare cât de cât binișor organizată și serioasă poate urca treptele ierarhice.

Politehnica a mai urcat una după acest 11-0 (5-0) cu codașa bucureșteană fără punct în play-off, în 8 etape, ”violetele” săltând pe locul 3 peste teleormănencele surclasate în Ardeal de campioană, campioană al cărei record în play-off, 11-0 tot cu ”Fair-Play Joc Cinstit”, din urmă cu 4 runde, a fost egalat pe ”Știința”.

Totodată, premiera reușitei a 3 victorii la rând în play-off pentru elevele lui Mirel Albon, învingătoare și în turul zonei 1-6 contra bucureștencelor, cu 1-6 la Ciorogârla, unde cedau în schimb în sezonul regular de toamnă cu 3-1, ceea ce demonstrează punerea la punct a relațiilor de joc în partitura ”viola”, mult mai unsă în primăvară.

Iar rezultatele se văd, ocupanta locului 5 după sezonul regular cu 11 etape corectându-și astăzi recordul de scor în Liga 1, ce data din 14 noiembrie 2021, 10-0 tot pe Bega cu Universitatea Galați. Rămasă în grupa a II-a valorică, 7-10, unde s-a detașat Piroș Security Arad, calificată și în semifinalele Cupei României grație unui 5-0 miercuri în deplasare tocmai la ”Fair-Play Joc Cinstit”.

La asemenea campionat, asemenea rezultate, două runde rămânând de bifat în play-off, duminica viitoare tot acasă, de la ora 13 cu fruntașa Heniu Prundu Bârgăului, aflată la ultima deplasare în tentativa de a cuceri titlul de la clujence, iar pe 29 mai de la ora 13 ”afară” la Iclod, fief al deținătoarei la zi a laurilor, din Cluj.

Vor fi ”violetele” Timișoarei ”arbitru” al decernării trofeului Ligii 1 Feminin? Cert este că sunt îndulcitorul amarului fanilor la deziluzia nu doar de ieri de pe ”Știința”. Îndulcitor sub forma golurilor marcate de Bianca Ienovan – nu mai puțin de 5, câte unul înscriind Teodora Meluță, Clara Roșu, Anda Jivan, Nikoleta Kurja, Andreea Șepețan și Cristina Sucilă. Și garnitura juvenilă secundă ”viola” a făcut scor în weekend, sâmbătă la Baza II – UPT, 8-0 (4-0) cu Universitatea Craiova, reușitele aparținând Lorenei Mihăilesc – cu două goluri, Riannei Fratuțescu – tot cu două, respectiv Elenei Petrișor, Anisiei Medre, Biancăi Corsei și lui Dana Cioablă – cu câte unul fiecare.

Ultimele rezultate și programul viitor în play-off, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: