Violetele poliste trec cu 2-0 pe „Ştiinţa” de Banat Girls în ultima repetiţie acasă înaintea primirii clujencelor şi aşteaptă veşti bune duminică de la Giurgiu

Liderul cu un punct avans al play-off-ului Ligii 1 Feminin şi l-a multiplicat astăzi după prânz cu ocazia repetiţiei finale acasă înaintea primirii pe „Ştiinţa” a campioanei „U” Cluj peste două săptămâni la încheierea returului în grupa I valorică 1-6, alb-violetele Politehnicii Timişoara aşteptând acum veşti bune duminică de la Giurgiu, unde, tot în antepenultima etapă, de la ora 13, secund clasata de sub Feleac întâlneşte nou-promovata bucureşteană Carmen, un „arbitru” sever al cursei la titlu, care o urmează pe 3 la 5 puncte.  

Polistele „violete” au câştigat cu 2-0 (1-0) astăzi de la ora 13 în Timişoara la inaugurarea rundei a opta din play-off, într-o întâlnire a „vesticelor” cu ACS Banat Girls, care aborda de pe locul 4 etapa finală a sezonului regulat, cu certitudinea asigurării calificării înainte de termen în grupa I valorică, însă şi care a pierdut şi pentru a şaptea oară consecutiv la zero, gazdele de pe Bega reabilitându-se prin a înscrie în fiecare repriză, după ce remizau la precedenta reprezentaţie pe teren propriu, 2-2 cu Carmen Bucureşti.

Nou-promovată din capitală care n-a făcut favoruri primelor două clasate în play-off, câştigând la campioana de pe Someş şi nefiind departe de încă un succes şi pe terenul liderului de pe Bega, acum în aşteptarea încă unui rezultat pozitiv al roş-negrelor bucureştence împotriva ardelencelor.

Până una alta, elevele lui Mirel Albon şi-au făcut datoria, ce ţinea de ele, să treacă de Banat Girls, legând din nou victorii în play-off, cum izbuteau şi în primele 4 etape, de astă dată fără a marca din acţiune până la pauză, ci din lovitură de la 11 metri, transformată de căpitanul Meluţă.

Politehnica a început jocul – precedat de minutul cernit de reculegere în memoria celui care a fost un extrem de mare sufletist al fotbalului, Alexandru Dumitraşcu, decedat subit joi seară la 75 de ani în timp ce era activ implicat cu „copii” dumbrăviţeni în Gorj în Cupa Satelor U13 – în alcătuirea Câmpean – Meluţă – cpt., Bratu, Codrescu, Corneil, Sucilă, Kurja, Mirea, Jivan, Genoveva Roşie, Ienovan, iar Cakovic, intrată pe parcurs, a stabilit în repriza secundă rezultatul final al partidei dintre liderul „viola” şi bănăţencele care organizează meciurile de pe teren propriu pe „Comunalul” din Comloşu Mare, rămase cu 21 de puncte pe locul 5 şi în pericol de a fi depăşite ierarhic dacă marţi de la ora 17 Vasas Femina va trece la Odorheiu Secuiesc de Csikszereda, în duelul direct din Harghita.

De fapt, Banat Girls a scăpat „ieftin” pe „Ştiinţa”, fiind în picaj liber, fără a înscrie în ultimele 7 eşecuri la rând, în care a încasat în schimb 26 de goluri.  

Clasamentul actualizat şi programul penultimei etape în play-off, în care „Poli” va juca sâmbăta viitoare de la ora 13 la codaşa din Odorheiu Secuiesc, în deplasarea finală a campionatului, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. Dacă „U” se va înclina cumva din nou în faţa lui Carmen, cele 4 puncte avans deţinute actualmente de poliste le-ar putea asigura titlul naţional deja etapa viitoare, în cazul unui nou succes şi la Odorheiu Secuiesc, astfel încât întâlnirea de pe Bega cu clujencele ar deveni doar de orgoliu şi palmares. De urmărit.

Altfel, un motiv în plus de bucurie pentru alb-violete, în condiţiile în care adolescentele echipei a doua a clubului au câştigat Seria I sud-vestică a Ligii 3 şi au promovat în eşalonul secund, reuşită pusă în evidenţă cu ocazia meciului de astăzi al senioarelor liderului prim-divizionar.

*Iar apropo de Liga 2, dar la categoria masculin, bucureştenele Metaloglobus şi Progresul Spartac au încheiat la egalitate în Ilfov, 1-1 (1-1) la Clinceni, manşa I a barajului de evitare a retrogradării, gazdele egalând din penalty în al treilea minut de prelungiri al primei reprize. Returul, sâmbăta viitoare de la 11 tot în Ilfov, dar la Buftea. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: