”Violetele” Politehnicii aplică primul eșec în play-off al liderului Heniu și rămân pe podium, în urma bistrițencelor căzute pe 2

Politehnica ”Femina” a scurtcircuitat astăzi încă din prima repriză traseul spre titlu al celor din Prundu Bârgăului, la a treia întâlnire directă în acest campionat cu bistrițencele care se impuneau prin a înscrie de câte 4 ori în primele două dăți, semn al progresului ”violetelor” Timișoarei în prima lor campanie în Liga 1. Elevele lui Mirel Albon au încheiat astfel victorioase aparițiile acasă din această ediție, 2-1 (2-0) cu ACS Heniu, păstrându-și locul 3 înaintea rundei finale dar făcându-le și un mare favor campioanelor din Cluj, cățărate în fotoliul de lider și viitoare gazde ale bănățencelor la ultimul gong, duminica viitoare de la ora 13.

Politehnica, de la 1-4 în sezonul regular și 0-4 în turul din play-off cu Heniu, la 2-1 cu aspiranta la titlu din Prundu Bârgăului

Polistele n-au făcut față bistrițencelor în întâlnirea tur din sezonul regular, pierdută pe Bega cu 1-4 în octombrie 2021, și nici în Sâmbăta Mare la Prundu Bârgăului în turul fazei play-off, când s-a înregistrat un 4-0, însă s-au revanșat tocmai la deplasarea finală a ardelencelor în acest campionat, astăzi de la ora 13, în penultima etapă, provocând celor de la Heniu întâia înfrângere în 9 runde din grupa I valorică, atunci când conta mai mult, eșecul bistrițencelor fiind poate chiar decisiv în tentativa acestora de a stopa hegemonia Clujului la titlu.

Runda de astăzi s-a jucat sub auspiciile scandalului erupt și în presa centrală pe ruta Odorheiu Secuiesc – Prundu Bârgăului – Cluj, întinând credibilitatea unei întreceri feminine care, deși nu valoroasă, se arăta a fi totuși ”curată”, iar Heniu a resimțit din plin atât miza majoră a deplasării pe Bega în contextul cursei pentru titlu dar și efectele jocurilor de culise invocate de cei din Bistrița-Năsăud.

Cert este că imbatabilele ardelence, egale ale campioanei din Cluj tur-retur în faza play-off, de fiecare dată 1-1, au fost taxate de reușitele ”violetelor” Șodincă și Ienovan în prima repriză, Heniu fiind în premieră în postura de a pierde în grupa I valorică, după ce în sezonul regular risipea doar 3 puncte, în eșecul cu multipla laureată Universitatea Olimpia Cluj.

Care, învingătoare astăzi cu 0-11 la codașa Fair-Play Joc Cinstit, a profitat de mâna de ajutor dată de ”violetele” pregătite de fostul antrenor de succes al Clujului, a revenit pe primul loc înaintea rundei finale de duminica viitoare, când campioanele vor juca pe propriul teren, tocmai cu timișorencele.

Campioanele având două puncte avans în fața celor de la Heniu, care vor juca tot acasă, cu CSM Alexandria, iar timișorencele tot două puncte avans pe locul 3, în fața teleormănencelor. 

Astăzi învingătoare la scor pe teren propriu, 6-1 cu Vasas Femina, succes previzibil, care le forța pe alb-violete să caute victoria acasă cu Heniu, în speranța păstrării locului 3.

Zis și făcut, Politehnica rezistând vicecampioanei de anul trecut și detronând-o din fotoliul fruntaș, în ciuda reușitei lui Hornea, intrată la pauză ca parte a unei triple înlocuiri la Heniu, gol spre finele reprizei secunde, în minutul 82: 2-1. După care mai trimitea și-n bară, în minutul 87. Rămânea 2-1.

Zi cu soare pe ”Știința” și la propriu și la figurat, polistele alungând duminical măcar un norișor de pe cerul cât se poate de plumburiu al fanilor viola, crunt dezamăgiți de favoriții lor și ieri la Brașov.   

Remarcabil, în baza acestui rezultat, Politehnica ”Femina” și aspiranta la titlu Heniu dețin aceeași linie de clasament în play-off, cu câte 6 victorii, două remize și un singur eșec, ”violetele” înscriind însă de nu mai puțin de 36 de ori, în medie 4 goluri pe meci în grupa I valorică. 

Mai mult, este foarte puțin probabil ca teleormănencele Alexandriei să învingă în runda finală tocmai la Prundu Bârgăului, în condițiile în care Heniu încă trage la titlu, astfel încât, chiar și în cazul unui eșec la Iclodul Clujului, Politehnica ar rămâne pe 3 și ar cuceri ”bronzul” național. O performanță la prima participare. Cu atât mai mare cu cât alb-violetele abordau faza play-off de pe locul 5, la 5 puncte în urma celor din Alexandria, 3 în urma lui Vasas Femina.

Politehnica, ”arbitră” a luptei pentru titlu făcându-și mare cinste cu consolidarea locului 3, grație celei de-a patra victorii consecutive în play-off. Un retur ”șnur” în zona 1-6. 

Ultimele rezultate, programul final în play-off-ul Ligii 1 feminine și clasamentul la zi în 1-6, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 12

 


Ultimele articole din categoria Feminin: