”Violetele” Politehnicii fac scor și la nou-promovata din Miercurea Ciuc: cel mai clar triumf în deplasare

Noroc cu fotbalul feminin, astfel mai are și sportul în 11 românesc întâlniri prim-divizionare în plin sezon la ora penultimului sfârșit de săptămână din noiembrie, Liga 1 rezervată sexului frumos revenind în cadru după două săptămâni cu ocazia antepenultimei etape din sezonul regulat, în care, astăzi la prânz, Politehnica Timișoara și-a continuat marșul și pe ”Municipal” din Miercurea Ciuc, ”violetele” fruntașe cu punctaj maxim retezând seria perfectă acasă a nou-promovatei Csikszereda.

SuperLiga și Liga 2 în fotbalul băieților șomează pe margine cu ochii în giratoriu, unul către amicalurile României cu Slovenia și Moldova – primul pierdut joi la Cluj cu 1-2, celălalt diseară la Chișinau, un altul către debutul turneului final al ”Mondialului” din Qatar, cu 832 de sportivi la start dintre care niciunul legitimat la un club din Carpați. Liga 1 Feminin revenind în schimb pentru a mai îndulci weekend-ul pasionaților.

Și mai dulce pentru susținătorii liderului Politehnica, victorios astăzi de la 12 cu 0-7 (0-3) acolo unde toate vizitatoarele s-au înclinat pe rând în acest campionat, ultimele 3 chiar fără a înscrie, după ce numai CSM Alexandria nu pierdea la zero la Miercurea Ciuc, 3-2 în debutul întrecerii.

”Violetele” au trecut așadar clar de o echipă ”de teren propriu”, asta prin prisma faptului că nou-promovatele din Harghita încă n-au marcat în deplasare, cedând cu 3-0 la Târgu Mureș, 2-0 la Carmen București și 3-0 la campioana din Cluj, după ce remiza alb la Odorhei în duelul direct din secuime cu Vasas Femina.

Mirel Albon le-a titularizat în Harghita pe Câmpean – Meluță – cpt., Bratu, Codrescu, Ancăș, Sucilă, Kurja, Mirea, Jivan, Roșu și Cakovic, rezerve la start fiind Roșu – Araujo, Grigore, Ienovan, Dincă-Vuia, Șodincă și Roșie, iar alb-violetele au semnat al treilea succes pe teren în deplasare, după cele cu 0-3 la Târgu Mureș și 0-1 la Giurgiu cu Carmen 1937 București, cărora li s-a adăugat rezultatul răsturnat favorabil prin omologare la masa verde în duelul direct la vârf de la Iclod cu AS FC Universtatea Cluj, 2-0 în 90 de minute pentru campionate, 0-3 ulterior în favoarea bănățencelor.

Care s-au detașat categoric de Csikszereda prin a deschide scorul încă din minutul 4 mulțumită Florentinei Ancăș, dublându-și avantajul prin Nikolina Caković, după ce o deposeda de balon pe o jucătoare a roșu-negrelor, Cristina Sucilă înscriind și ea până la pauză: 0-3.

La reluarea partidei, căpitanul Teodora Meluță a fost exactă de la punctul cu var, Anda Jivan majorând avantajul iar Bianca Ienovan, intrată pe parcurs, înscriind atât din lovitură de la 11 metri cât și cu un șut din afara careului: 0-7.

Rezultă al patrulea cel mai categoric succes al bănățencelor în noul campionat, însă cel mai detașat în deplasare.

Urmează duminica viitoare de la 11 primirea celor de la CSM Alexandria, învinse sâmbătă cu 0-3 acasă de clujence și care au tot 4 victorii și o remiză, precum Csikszereda, vecine la mijlocul ierarhiei, iar la încheierea sezonului regulat, duminică 4 decembrie de la 11 – la ceas aniversar alb-violet, încă o ieșire în secuime, la Odorhei. În același weekend și băieții Politehnicii vor întâlni o grupare harghiteană, Csikszereda, la Timișoara, în ultima rundă a sezonului de toamnă în Liga 2.

Rezultatele etapei a 9-a și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: