„Violetele” Politehnicii, porţie dublă de goluri cu codaşa

Urâtă a fost vremea de 1 aprilie în Timişoara, ploioasă, înseninată însă de o a treia victorie succesivă la zero în play-off-ul Ligii 1 Feminin în contul „violetelor” imbatabile de la Politehnica, dominante în duelul inegal cu vizitatoarele de pe ultimul loc, fără punct în cont: 6-0 (3-0) cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Mari, mari favorite acasă astăzi de la ora 13, polistele n-au scăpat ocazia unui al doilea succes la zero pe „Ştiinţa” în play-off, şi tot împotriva unor oaspete harghitene, depăşite categoric, ultimă repetiţie în campionat înaintea unei pauze competiţionale dar şi a derby-ului tur din Ardeal, de la finele primei jumătăţi în grupa I valorică, la campioana AS FC Universitatea Cluj.

Rămasă de căruţă duminica trecută, 1-3 (1-1) acasă cu nou-promovata Carmen Bucureşti într-o foarte rară dar poate hotărâtoare înfrângere a laureatelor de pe Someş, care vor găzdui luna aceasta derby-ul studenţesc cu handicapul a 6 puncte în urma timişorencelor.

Deficit care ar fi putut fi majorat astăzi tocmai în Banat, la Comloşu Mare, unde „universitarele” de sub Feleac au trecut doar la limită de Banat Girls, 0-1 (0-1), în meciul inaugural al etapei a IV-a în play-off, urmat de la ora 13 de întâlnirea de pe „Ştiinţa”.

Toţi ochii fotbalului feminin de elită au fost aţintiţi aşadar înspre vest, iar dărnicia s-a revărsat din abundenţă din partea polistelor viola, desprinse deja până la pauză, 3-0, avantaj dublat în repriza a II-a.

Rezultând cel mai categoric succes al alb-violetelor în play-off, în crescendo ca diferenţe de scor, de la 3-2 la Giurgiu cu Carmen, la 2-0 aici cu Csikszereda, 3-0 sâmbăta trecută la Comloşu Mare împotriva lui Banat Girls şi chiar 6-0 cu codaşa.

Învinsă în schimb pe linie în play-off, cu 2-1 la Comloşu Mare, cu 0-5 acasă de clujence şi cu 4-0 la Miercurea Ciuc.

De fapt, Vasas Femina n-a înscris polistelor nici în sezonul regulat, cedând atunci cu 0-3 (0-2) la Odorhei, la aniversarea fotbalului studenţesc violet, 101 ani pe 4 decembrie 2022.

Astăzi, în componenţa Roşu – Meluţă – cpt., Bratu, Corneil, Ancăş – Sucilă, Mirea, C. Roşu, Jivan, Cakovic, Ienovan, dintre care Meluţă, Ienovan dar de astă dată şi Cristina Sucilă convocate de selecţionerul Dulca pentru „dubla” tricolorelor cu Slovenia şi Maroc, alb-violetele şi-au continuat marşul spre titlu fie şi într-o nouă sâmbătă ploioasă, detaşându-se categoric într-o dispută fără istoric.

Desprinderea, graţie golurilor lui Jivan, Ienovan, Bratu, „dublei” Clarei Roşu şi al lui Kurja, intrată pe parcurs.

Încă un pas mic dar mare spre titlu, şase mai fiind hopurile marşului triumfător polist, dar şase şi punctele avans. Rezultatele, programul viitor şi ierarhia actualizată, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. (foto: Politehnica Timişoara Femina fb).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 7

 


Ultimele articole din categoria Feminin: