”Violetele” Politehnicii Timișoara câștigă tot la zero și în deplasare

Mare favorită să-și adjudece încă 3 puncte și în etapa a II-a din noua ediție de campionat a Ligii 1 Feminin, cu ocazia primei deplasări a sezonului, Politehnica Timișoara s-a impus astăzi la matineu și în Mureș, și tot fără a primi gol, liderul după runda de debut confirmând din plin așteptările: 0-3. 

Nu sunt tocmai cele mai însorite săptămâni pentru fotbalul feminin românesc, multipla campioană națională la zi din Cluj fiind eliminată pe teren propriu din Champions League la primul hop al grupelor patrulater preliminare iar senioarele ”tricolore” încheind săptămâna aceasta cu un eșec cu 2-0 în fief-ul fruntașei Italia campania de calificare fără succes spre turneul final al Campionatului Mondial, pe locul 3 și după Elveția și cu un singur punct smuls din 12 posibile primelor două clasate, însă pe de altă parte Politehnicii Timișoara îi priește de minune lansarea în cel de-al doilea sezon în Liga 1 Feminin, triumfului acasă la debut cu 11-0 adăugându-i astăzi de la ora 11 o victorie cu 0-3 pe malurile Someșului, în Academia de Sport Mureșul.

Gazdă, ACS Târgu Mureș 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898, conform noii sale denumiri, fostă Ladies Târgu Mureș în campania anterioară, spulberată la debut cu 7-0 pe terenul campioanei din Cluj, vizitatoare fiind ”violetele” lui Mirel Albon – fie și fără una dintre titularele României în Italia, Teodora Meluță, polistele aliniindu-se în Ardeal după scorul rundei inaugurale, 11-0 cu ACS Piroș Security Protect Arad. 

La asemenea diferențe de scor, toate indiciile sugerau un triumf confortabil al bănățencelor, confirmat pe teren prin golurile lui Bianca Ienovan – implicată și ea în reprezentațiile ”tricolorelor”, Anda Jivan și Cristina Sucilă.

Politehnica ”Femina” a izbutit așadar un start perfect de campionat, 11-0 acasă și 3-0 în deplasare, puțin însă de mirare în cazul ocupantelor locului 3 în ediția anterioară, medaliate cu bronz. În contrast, gazdele târg-mureșence sunt momentan în reorganizare, într-un sezon de consolidare în Liga 1 Feminin, în condițiile în care tocmai au trecut de la o abordare mai boemă, sub numele Ladies, la una clar definită conform noii denumiri, ACS Târgu Mureș 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898, sub care își cultivă grupele centrului juvenil în Campionatul de Fotbal al Ținutului Secuiesc, semn al progreselor efectuate de grupări de fete din această zonă, reliefate și de promovarea senioarelor de la Csikszereda în elită. 

La Târgu Mureș, ”Poli” a început în alcătuirea Roșu – Ancăș, Codrescu – cpt., Dincă-Vuia, Araujo, Sucilă, Kurja, Mirea, Jivan, Ienovan, Roșu, pe bancă la start fiind Câmpean, Cakovic, Grigore, Corsei și Bratu.

Urmează un meci acasă în etapa a III-a, sâmbătă de la ora 11 cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare, apoi deplasarea la AS CS Carmen 1937 București, o nouă apariție pe prima scenă. Runda în curs continuă duminică. Programul etapelor 2-3, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. (foto: Politehnica Timișoara Femina fb)

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 9

 


Ultimele articole din categoria Feminin: