”Violeți” cu echipe diferite pe Baza II – UPT, Bîrnoi ”dublă”. GALERIE FOTO: Politehnica Timișoara – Timișul Șag 4-0 (3-0). Declarații Benga

Secund-divizionara alb-violet a jucat astăzi primul meci de verificare din pregătirile de iarnă, detașându-se de ocupanta locului 8 după turul Diviziei D Timiș: Politehnica Timișoara – CS Timișul Șag 4-0 (3-0). Întâlnirea a fost programată inițial pe gazonul natural din Șag, devenit însă impracticabil după precipitațiile din cursul săptămânii, ploaia transformându-se în preziua partidei în lapoviță și ninsoare, primi fulgi de nea în această iarnă, așa încât locul de desfășurare al partidei a fost modificat cu 24 de ore înainte, apelându-se la Baza 2 – UPT, pe suprafața sintetică.

Pe care Politehnica Timișoara a început cu Murariu – Denis Radu, Bocșan, noua achiziție Sekulic, Taub – noul sosit Tiihonen, Ignea, Gîdea, Benzar – sârbul Stojanovic și Bîrnoi, antrenorul Octavian Benga, secondat de Antonio Foale, apelând în repriza a doua la Moldovan – Olariu, Armin Mada, Porumb, Oanea, Roșca, Târșa, Pureca, Gologan (minutul 68, Bakoș), Marincu și Țurcaș, cu mențiunea că Porumb și Roșca sunt în probe de la Viitorul Cluj.

Divizionara ”D” CS Timișul Șag a început meciul cu Cristian Toma – Periat, Pascu, Marius Toma, Podină – Banu, Briciu, Daminuță, Ungureanu, Bîrză și Drăghici, antrenorul Adrian Bungău, secondat de Ciprian Palade, apelând pe parcurs și la David, Robert Ștefan, Amponsah, Ștefan Rus, Cristescu, Lazea, Volosciuc și Costea.

Minutul 16 a adus deschiderea de scor în amicalul jucat pe un timp rece, cu umezeală pătrunzătoare, finlandezul Tiihonen înscriind din marginea careului de 6 metri, cu latul, după o recentrare cu capul a lui Bocșan, în urma unei lovituri libere de la circa 25 de metri lateral dreapta.

Cosmin Bîrnoi a pus și el latul în minutul 32, 2-0 de la marginea careului, în stânga portarului Toma, la semiînălțime, tot el majorând diferența în minutul 44 cu un șut pe jos de la 16 metri, în dreapta goalkeeperului.

La reluarea întâlnirii, antrenorul Benga a introdus o nouă echipă iar în minutul 85 Raul Țurcaș a înscris după o centrare de pe flancul stâng a lui Oanea.

Iar următorul joc de verificare al Politehnicii a fost programat sîmbăta viitoare, pe 28 februarie, cu CS Avântul Periam, din Liga 3, pe când Timișul Șag le va întâlni în aceeași zi pe Ripensia Timișoara de la ora 11 iar de la ora 15 pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Octavian Benga, antrenorul Politehnicii, a spus: ”O victorie în primul meci de pregătire. Mă bucură atitudinea jucătorilor, am arătat destul de bine, pe toată durata partidei, pot să spun că sunt şi puţin surprins de evoluţia jucătorilor, asta înseamnă că am lucrat bine în această perioadă şi cred că suntem pe un drum bun. Am avut şi săptămâna trecută jucători în probe. Pe unii i-am legitimat… au semnat contracte cu noi. Mai sunt câţiva jucători în probe şi ne vom hotărî dacă vor rămâne sau nu. Vreau să menţionez că toţi jucătorii care au semnat cu noi au fost în probe (cu excepţia lui Gîdea), nu a venit nimeni fără să-l cunoaştem. Şi doresc săi  felicit pentru că vor să joace la Poli şi vin în condiţiile materiale propuse de către noi (…) Nu am ajuns şi preşedinte, nu s-au închis uşile şi nici nu vreau să sting lumina… Suntem aici toţi care suntem şi ne dăm silinţa şi facem lucrurile profesionist, cu ce avem. Nu sunt numai eu, sunt mai mulţi care muncesc, poate eu am vorbit mai mult, pentru că sunt antrenorul echipei şi nu vreau să fiu o portavoce. Sunt oameni din stafful meu, pe care-i vedeţi în spate şi muncesc la fel de mult ca mine şi în jurul nostru sunt alţi oameni care-şi dau interesul şi încercăm prin mijloacele pe care le avem cu toţii să îndreptăm lucrurile cât putem.Despre  Denis Mladin (LPS Bihorul), care a început pregătirea cu echipa mare, se pregăteşte acum cu juniorii clubului.Nu s-a renunţat la niciun jucător, Mladin se antrenează cu Academia în momentul de faţă, e un jucător născut 2005, am adus jucători tineri nu neapărat pentru echipa mare, ci şi pentru viitorul echipei şi în perioada următoare mai pot apărea şi alţi jucători tineri sau foarte tineri şi chiar seniori. Soluţii de a îndrepta situaţia. Lumea nu înţelege sau trebuie să înţeleagă, nu că vreau să apăr eu pe cineva, dar noi suntem un club finanţat din bani privaţi şi avem şi o concurenţă neloială, pentru că ne luptăm cu primării, care plătesc foarte bine. Inclusiv la Liga 2, ne-am dorit nişte jucători şi diferenţa de salarii era că noi ne gândeam să plătim în lei şi acea sumă (n.r. alte cluburi) o plăteau în euro şi atunci e foarte greu de gestionat. Mai ales că e un club privat şi e greu în perioada asta să găseşti bani de la privaţi. Poli are aşadar şase transferuri, cu tot cu finlandezul Tiihonen (ex-Dăeşti), care a fost ţintă, aşa cum am anunţat încă din decembrie, dar ca aceşti jucători să fie legitimaţi trebuie ridicată interdicţia în vigoare.”

Adrian Bungău (antrenor Timișul Șag): ”Avem mulţi jucători noi, încercăm să ne pregătim cât mai bine, să ne cunoaştem în primul rând. Au valoare, încercăm să ne realizăm obiectivele, să câştigăm cât mai multe meciuri, avem condiţii foarte bune la Şag, şi de pregătire şi de tot. Şagul îşi propune să-şi construiască o echipă puternică, să se bată cu oricine.”

Au arbitrat Vărzan – Humița și Mihăescu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: