”Violeții”, din succes în succes. ASU Politehnica, 3-0 (1-0) la Covaci cu CNS Cetate Deva. Andone: ”Un cantonament mai bun decât mă așteptam!” FOTO

Alb-violeții din Liga 2 au câștigat astăzi și cel de-al treilea meci amical jucat în decursul cantonamentului din ultimele două săptămâni pe plan local, răstimp în care au disputat 4 partide în care n-au încasat nici un gol, insistând în a întâlni numai divizionare C, caz valabil de fapt în ultimele lor cinci teste de verificare, încheiate fără a scoate deloc balonul din propria poartă: ASU Politehnica Timişoara – CNS Cetate Deva 3-0 (1-0).

Așadar o nouă victorie obţinută de ”violeții” de pe locul 5 în Liga 2 pe terenul din Covaci, după cea înregistrată miercuri pe același gazon cu 2-0 în dauna lugojenilor ocupanți ai poziției a treia în C4. Astăzi, elevii lui Bogdan Andone, care s-a declarat parcă mai mult ca niciodată mulțumit în mai toate privințele, și-au triplat avantajul în partea a doua a amicalului cu CNS Cetate Deva, a șaptea clasată în Seria a IV-a din ”C”, cu 8 puncte mai puțin decât lugojenii, gruparea hunedoreană urmând a demara în retur în primul weekend din martie, la o săptămână după reînceperea Ligii 2, printr-o deplasare la Sebiș.

ASU Politehnica rămâne astfel neînvinsă în meciurile de verificare disputate în ultimele nici 3 săptămâni, începând de sâmbătă 20 ianuarie, şapte la număr, cel în compania devenilor aducând al doilea cel mai clar succes din pregătirile hibernale: 3-0 (1-0).

Înaintea startului cantonamentului, poliștii remizau 1-1 pe Baza II – UPT cu Cocoșul Orțișoara și dispuneau apoi cu 3-1 de Vulturul Grebenac respectiv 2-0 de Național Sebiș, după care, în cursul stagiului centralizat, au învins cu 6-0 pe ACS Ghiroda, au remizat alb cu reșițenii, au trecut alaltăieri cu 2-0 de CSM Lugoj și au ridicat astăzi ștacheta. O linie de clasament cum și-ar dori probabil și în aparițiile oficiale, 7 5 2 0 17-2 17.

Și nu pot fi pare-se cinci dispute amicale la rând cu formații din Liga 3 fără cea de-a șasea, propunând poate și cel mai tare meci de verificare din această iarnă, cu Universitatea Cluj, care se va juca sâmbăta viitoare de la ora 14 pe terenul ”Ştiinţa”.

Meciul de astăzi a început cu 13 minute întârziere, după ora 12, dat fiind că oaspeţii de pe Mureș cu greu au găsit arena din Covaci. Cum am spus și în alte privințe, de această dată antrenorul timişorenilor a fost mulţumit și de arbitraj, și chiar nu a mai contestat nici o decizie, fiind satisfăcut totodată și de rezultat, dar mai ales de jocul reuşit de elevii săi, încurajator.

Scorul a fost deschis în minutul 5, după centrarea expediată de Giuricici de pe flancul drept, în careul de 6 metri, unde portarul oaspeţilor a eşuat în tentativa de prindere a balonului, Plămadă înscriind din apropiere. A fost pe fază: 1-0.

În minutul 33 însă, vitezistul Motreanu nu a fost iertat de arbitrul Cătălin Botaş, care i-a acordat cartonaşul roşu pentru un fault de ultim apărător asupra lui Romică David, iar până la pauză ”violeţii” au evoluat în 10 jucători. Implicit, după numai un minut, oaspeţii au avut o bună ocazie de a marca, dar mingea centrată de Kelemen a căzut pe transversala porţii apărate de Dur-Bozoancă.

În mitanul secund, în care a rulat alți 12 sportivi printre care 2 portari, ASU Politehnica a evoluat din nou în 11 componenți și a jucat mai bine, iar în minutul 57, la o cursă a lui Sorescu, urmată de o centrare în careu, Alin Ignea a dublat avantajul pentru echipa sa.

Ultimul gol a fost marcat de atacantul proaspăt achiziționat Lusamba, cu un şut din marginea careului de 16 metri, dar şi cu largul concurs al portarului Huzum, cu 20 de minute înainte de final, fostul marcator al Olimpiei înscriind după ce semna și o ”dublă” săptămâna trecută, miercuri, într-un 6-0 cu ACS Ghiroda.

*

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Mera, Ghinescu – Ignea, Coadă, Poparadu – Giuricici, Plămadă, V. Nicolae.

Antrenor: Bogdan Andone.

Au mai intrat: Dascălu, Alexandru Borbei – Bilia, Krausz, Taub, Lazea, Lusamba, Predescu, Sorescu, Alexandru Gașpar, Denis Radu și Mihai Jorza.

CNS Cetate Deva: Apostol – Kelemen, Șoit, Tătaru, Doboș – M. Boldea, Moț, Lupu, Voineag – R. Cristian, R. David.

Antrenor: Sorin Cornea.

Au mai intrat: Huzum – Țerna, Bărculeț, Mihai Olariu, Florin Olariu, Tornai, Cârlejan.

Au arbitrat: Cătălin Botaş – Raul Ghiciulescu şi Eugen Gheorgheoiu.

*

Bogdan Andone a declarat că ”sunt mulțumit de implicarea jucătorilor. S-a văzut astăzi o stare de oboseală fizică și mentală, acumulată în cele două săptămâni de pregătire. E foarte important că nu am avut jucători accidentați în această perioadă și mă bucur pentru băieți, au făcut un efort bun, au muncit bine, și merită cele două zile de pauză pe care le vor avea, mâine și duminică. Din fericire, am avut parte de o vreme extraordinar de bună, astfel că am profitat de terenurile noastre de antrenament și de joc. A fost un stagiu foarte bun. Condițiile de cazare și masă au fost foarte bune și mulțumim pe această cale Politehnicii și domnului rector în special. Un cantonament mai bun decât mă așteptam!”

Ce va urma? ”Sincer să fiu, meciul cu U Cluj e un meci cu o echipă de tradiție, foarte bună a Ligii a III-a, care cu siguranță va promova. Universitatea Cluj are jucători de valoare, care au multe meciuri disputate în Liga I. Vom pregăti meciul ca atare, pentru că va fi, practic, ultima repetiție înaintea startului returului. Sper să fie un test util pentru ambele echipe”.

Fotografii…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: