”Violeții” învie în Vinerea Mare în prelungiri: ASU Politehnica, 2-1 (1-1) cu om în plus cu Dunărea. Alexa: ”N-am avut o evoluție reușită dar am câștigat”

Ceea ce n-au reușit în 5 etape din turul fazei play-out, alb-violeții au izbutit în Vinerea Mare la debutul returului în zona 1-6, să obțină victoria, după 7 meciuri fără succes. Mai bine de o repriză în superioritate numerică, bănățenii au fost ținuți în șah de o fostă echipă a lui Alexa, însă unul dintre jucătorii intrați din minutul 55 a înscris în prelungiri, 2-1 ”Poli”, doar pentru a doua oară două goluri într-un meci din 2021, precum în cel inaugural. Iar astfel a înjumătățit diferența de puncte față de ocupanta celui de-al doilea loc de baraj, cu 4 runde rămase de disputat, pentru poliști acasă cu craiovenii, la Rapid, acasă și cu CS Mioveni și la Miercurea Ciuc. Pentru moment, învierea… ASU Politehnica Timişoara – Dunărea Călăraşi 2-1 (1-1).

În Vinerea Mare a început returul în play-off-ul Ligii 2, și tot cu o întâlnire între alb-violeți și galben-albaștri, precum turul într-o seară de sâmbătă la Dunăre, de astă dată pe ”Dan Păltinişanu” –  pentru a 23-a oară gazdă a unui meci oficial de fotbal sau rugby după ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”, din urmă cu aproape 2 ani, iar oaspeţii în galben au avut lovitura de începere prin Valentin Alexandru, care a trimis mingea înainte, către alb-violeți, poliștii pasând balonul în propria jumătate de teren timp de mai bine de un minut iar jucătorii Dunării privind tribunele stadionului. SOS tras în semn de protest, vizitatorii fiind neplătiţi de 4 luni, cum ne-a precizat de pe bancă antrenorul secund Cristian Todea…

Prima mare ocazie de gol le aparţinea oaspeţilor în minutul 26, pe un contraatac pe partea stângă, purtat de Alami, care a pătruns în careu și i-a pasat ideal lui Alexandru, Scutaru luându-i însă faţa și respingând mingea din fața lui, înspre Coadă, care la rândul lui trimis cu capul din 6 metri, dar spre… propria poartă, balonul lovind transversala. A fost respins de fundaşi și bănățenii au scăpat cu fața curată.

După această mare ocazie a Dunării, violeţii au deschis scorul în minutul 32, pe un alt contraatac, purtat de Jurj pe flancul drept, centrare la Petre Ivanovici, care nu a iertat din șase metri, drept sub transversală, fără șanse pentru portarul Began, foarte supărat pe colegi și lovind cu piciorul în stâlpul porţii…

A mai fost 1-0 acasă în play-off din repriza I și cu Rapid, iar ceea ce a urmat, se știe, răsturnare ”vișinie” pe final, de astă dată bucuria timişorenilor fiind de foarte scurtă durată, întrucât după numai trei minute oaspeţii au egalat prin Saifeddine Alami,care a şutat de la 25 de metri lateral stânga la colţul lung, făcând inutil plonjonul portarului Păduraru, înlocuitor al accidentatului Hindrich. La primul gol primit de la sosirea la ASU: 1-1.

Cu un minut înainte de pauză s-a derulat o fază foarte clară, corect judecată de arbitrul întâlnirii, aproape de fază, jucătorul Charles Acolatse călcându-l neglijent în propriul teren, aproape de centru, pe Romario Rus, pe piciorul drept, centralul neezitând și acordându-i cartonaşul roşu: eliminare. Unsprezece contra zece întreaga repriză secundă.

Protestele oaspeţilor, inutile, Valentin Alexandru alegându-se și el cu un ”galben” pentru ”comentarii”. Ca apoi, după numai un minut, arbitrul să fluiere finalul celor 47 de minute de joc din prima repriză: 1-1 și 11 contra 10.

Dar ”Poli” a mai jucat în superioritate numerică aproape o întreagă repriză a doua la Mioveni, săptămâna trecută, și a primit două goluri cu om în plus, fără a marca, așa încât nimic nu era clar…

Dar jucătorul Rus nu a mai putut continua şi la reluarea partidei a fost înlocuit cu Manea. Iar Alexa a mai efectuat două schimbări și în minutul 55, intrând Casado și Axente, în locul lui Bocșan și Radunovic – în premieră titular. 

În minutul 65, Ariel Lopez a fost iertat de arbitru, numai cartonaş galben după un atac foarte dur asupra lui Ivanovici, care a necesitat îngrijiri medicale. Iar în minutul 72 şi antrenorul secund polist Cristian Gălan a primit cartonaş galben, pentru proteste, în schimb principalul Alexa a scăpat de această dată…

În minutul 81 putea fi 1-2, dar șutul lui Djuric din lovitura liberă de la 20 de metri a fost  respins din vinclu de portarul timişorean, în corner rămas fără rezultat. Finalul a fost dramatic, pe contre, oaspeţii în 10 mai și trăgând de timp, cu gândul la conservarea celor 6 puncte avans față de poliști..

Se indicau de la margine patru minute de prelungiri, semnalizate de arbitrul de rezervă Marius Omuţ, iar în cel de-al treilea, cu gazdele în atac pe traseul Popovici, Andrei, Codrea – Călin Jurj, excelent găsit pe dreapta, ASU a spart gheața. Jurj a centrat perfect în fața porţii iar Casado Garcia David a reluat cu capul de la 7 metri în dreapta jos, lângă bară: 2-1, prima victorie. Fluierul final a adus mare bucurie în tabăra violetă, care a transpirat serios pentru acest succes.

Să vină Craiova! După Paști. Și un rezultat pe seară convenabil poliștilor, liderul din Bănie distanțându-se în frunte grație unui 4-2 acasă de la 0-1 la pauză cu CS Mioveni – lăsată astfel pe 3 la 42 de puncte, oltenii înscriind de 3 ori între minutele 59 și 69. FC U Craiova 1948 a urcat la 49 de puncte față de cele 43 ale Rapidului, Dunărea vând 39 iar ASU și Csikszereda câte 36. Play-off-ul se joacă pentru locurile 2-4…

Altfel, cum rar se mai vede pe terenul de fotbal, jucătorii de rezervă ai oaspeţilor au stat la masa presei, în tribună, lângă ziariști.

*

ASU Politehnica Timişoara: Păduraru – Jurj, Scutaru (cpt.), Bocşan (min. 55, Casado), Pamfile (min. 62, Popovici) – Coadă, Codrea – Radu (min. 59, Andrei ), Rus (min. 46, Manea), Ivanovici – Radunovic (min. 55, Axente).

Antrenor principal: Dan Alexa; secunzi: Cristian Gălan şi Antonio Foale.

Rezerve în tribună: Cuzmanovici – Mera, Sofran, Munteanu.

Dunărea Călăraşi: Began – Wiktorski, Lopez, Şandru (cpt.) – Sîrbu (min. 46, Andrei Rus), Puşcaş (min. 73, Djuric), Acolatse, Sălceanu – Kanda (min. 62, Bud), Alami (min. 90+2, Fotescu) – Alexandru (min. 46, Cîrstocea).

Antrenor principal: Cristian Pustai; secunzi: Cristian Todea şi Mirel Condei.

Rezerve care au stat la masa presei: Georgian Alexandru – Ţenea, Ciucur, Petre.

Au arbitrat: Chițu (Târgovişte) – Pucheanu (Ulmi / Dâmboviţa) și Bojan (Târgu Mureş); rezervă: Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri: Ion (Craiova); delegat de joc, Cristian Petropulos (Alba Iulia).

La cald…

Dan Alexa: “Nu prea sunt obişnuit să câştig la ultima fază, am pierdut foarte multe meciuri în cariera mea, mai ales în ultimii doi ani, în astfel de momente. Îmi doresc să fie o descătuşare. E o victorie care ne mai menţine în cărţi pentru locul de baraj, în eventualitatea în care vom câştiga cu Craiova etapa viitoare putem spune că avem o şansă. A fost un joc în care, mai ales în ultimele 20 de minute, s-a văzut faptul că noi nu am câştigat de foarte mult timp. Au fost jucători lipsiţi de încredere. Sperăm ca victoria aceasta să ne aducă o descătuşare, pentru că avem nevoie… avem nevoie în continuare de victorii. Am început bine returul din play-off, sper să continuăm tot aşa”,

Dan Alexa a explicat şi minutele mai puţin reuşite din repriza secundă ale alb-violeţilor, deşi aceştia se aflau în superioritate numerică: ”Aşa se întâmplă când nu câştigi de foarte mult timp. Odată cu scurgerea minutelor jucătorilor le e frică să-şi asume ceva. Înfrângerile repetate pot duce la evoluţii proaste spre foarte proaste. Astăzi nu am avut o evoluţie reuşită, dar am câştigat şi golul acesta al lui Casado e mai important pentru următorul meci, cu Craiova… Ne dă speranţe pentru că un egal ne-ar fi scos din cursa pentru baraj. Cred că meritam o victorie, pentru că am avut meciuri bune, atât la Călăraşi, cât şi cu Rapid şi cu Ciucul, în multe momente. E o victorie şi încercăm să ne bucurăm de ea!”

Despre momentele din startul partidei, când alb-violeţii şi-au arătat solidaritatea cu situaţia oaspeţilor, antrenorul a precizat: ”Eu cunosc foarte bine, ştiu că se fac eforturi să se achite salariile acolo, e vorba de buget. În momentul în care depinzi de bani publici şi cineva contestă bugetul, se prelungeşte şi iar se prelungeşte. Ce e cert e că cei care conduc clubul Dunărea, fac eforturi mari să deblocheze salariile.”

Cristian Pustai: „Într-adevăr poate egalul era echitabil, pentru că aşa au dominat mai mult, au jucat cu un om în plus, dar pe final am avut şi noi două-trei situaţii mai bune şi cred că un rezultate de egalitate era… dar, asta e, când pierzi la ultima fază, e şi neatenţie şi ghinion… Putea să fie altceva în 11, nu am de unde să ştiu.”

Dacă îi reproşează ceva lui Acolatse, jucătorul eliminat: „Normal că am ceva de reproşat, pentru că nu era o fază decisivă, era în ultimul minut din prima repriză, acum nu ştiu dacă era chiar de roşu. Dar ce mai contează? Aşa s-a scris istoria acestui meci. Din păcate am pierdut o oportunitate să ne consolidăm poziţia a patra, dar mergem mai departe…”

Despre restanţele către jucători: „Dumneavoastră v-aţi luat banii pe ultimele patru luni? Ei nu, noi! Cum putem (îi motivăm), uneori mai bine, alteori mai puţin bine. Pentru că e foarte greu şi mai ales în momentele în care eşti condus. Uite că am fost conduşi şi am reuşit să revenim, dar acolo se simte că e foarte greu să revii mental. Există deocamdată acel miraj al barajului, dar astăzi am pierdut o oportunitate… mai sunt patru jocuri şi vedem ce o fi. Să nu te prezinţi la un meci e echivalent cu excluderea din campionat, ar fi o decizie foarte abruptă. Oricum eu nu sunt adeptul în general al faptului că nu te antrenezi, nicidecum să nu te prezinţi la joc, dar sunt solidar cu ei, pentru că e într-adevăr o perioadă foarte lungă şi să sperăm că se vor rezolva cumva lucrurile…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: