”Violeții” înving în Slovenia

Cu numai 4 jucători la start dintre cei care începeau și primul meci amical disputat în stagiul centralizat sloven, pierdut duminică, și anume Moțiu, Zaluschi, Bătănași și Bîrnoi, Politehnica s-a impus astăzi în cel de-al doilea test în țara alpină, 2-1 cu divizionara secundă slovenă NK Brinje Grosuplje. care va începe mai devreme decât ”violeții” noua ediție de campionat în 2. Slovenska Liga – eșalon cu 16 cluburi, în deplasare duminică 31 iulie la Krka. Noi componenți ai bănățenilor, Daniel Benzar şi Marin Mudrazija, au răsturnat scorul după ce gazdele au înscris încă din primele minute, la cei de pe Bega jucând în prima repriză şi Patrik Bordon, un atacant de 34 de ani ultima dată la NK Dekani, tot în liga a II-a din Slovenia, în probe în alb-violet, în vreme ce Cristian Bocşan a lipsit după ce a suferit o accidentare în weekend cu Tabor Sezana și a revenit în ţară pentru investigaţii suplimentare la genunchiul drept.

Duminică, 17 iulie, alte două partide pentru ”violeți” la încheierea cantonamentului în țara alpină, cu alte secund-divizionare slovene, de la ora 11 cu NK Fužinar Ravne – și aceasta echipă în deplasare în runda inaugurală din 31 iulie, iar de la ora 18 cu NK Triglav Kranj, trupă tot în deplasare în etapa de debut de la finele lunii.

Astăzi, antrenorul Bogdan Andone a efectuat o primă înlocuire deja după o jumătate de oră, când a apelat la Daniel Benzar, care avea să și egaleze, după care a mai făcut două schimbări la pauză iar cele mai multe concomitent, patru, după o oră de joc: Murariu (minutul 51, Devenish-Meares) – Oanea (60, M. Andone), Moţiu (70, Gologan), Tsvetkov (65, Pureca), Jurj (60, Taub), Plantak (60, D. Radu), Zaluschi (46, Pană), Milea (60, Ignea), Bătănaşi (31, Benzar; 80, Bakoş), Bîrnoi (65, Olariu; 82, Ţurcaş), Bordon (46, Mudrazija). Pe bancă, Isvoranu și Balica.

Duminică, poliștii cedau unei prim-divizionare slovene care începe campionatul vineri seară în componența Isvoranu (minutul 55, Murariu) – D. Radu (60, Jurj), Bocşan (67, Bakoş), Moţiu, Taub (60, Olariu), Pană (65, Gologan), Ignea (65, Pureca), Zaluschi (46, Milea), Benzar (65, M. Andone), Bîrnoi (67, Ţurcaş), Bătănaşi (46, Oanea).

Astăzi, scorul putea fi deschis din minutul 2, în urma unei lovituri libere, Moţiu reluând cu capul de la bara a doua, dar portarul Kisovec, aflat pe direcţie, respingând balonul. NK Brinje a marcat în schimb la prima acţiune, în minutul 5, în urma unui şut cu stângul din faţa careului expediat de Mahic: 1-0. Intrat pe parcursul primei părţi, Daniel Benzar a fost aproape de egalare în minutele 36 şi 40. Prima dată balonul a trecut puţin pe lângă ţintă, apoi portarul a respins un şut trimis uşor din lateral. Până la urmă tot Benzar a făcut 1-1, cu un şut din afara careului, în dreapta portarului, după ce a recepţionat iniţial balonul de la Tsvetkov.

În repriza secundă, şi pe fondul modificărilor din ambele tabere, au fost mai puţine ocazii importante de poartă. Formaţia slovenă putea înscrie la nici 5 minute de la reluare, dar un jucător al lui NK Brinje nu a reuşit să cadreze pe poartă din poziţie bună. Din minutul 77 scorul a devenit 2-1 pentru Politehnica. Marin Mudrazija a marcat la primul său joc în tricoul ”viola” printr-o reluare cu capul în urma centrării lui Pană din corner.

A fost un test util, echipa a muncit, a făcut efort mare, întâlnind o echipă foarte agresivă şi mai bine pregătită în momentul de faţă, pentru că încep mai repede campionatul. A fost un test din care am rămas cu lucruri bune şi cu lucruri care rămâne în continuare de corectat. E de apreciat atitudinea şi munca jucătorilor. Şi e de apreciat faptul că în repriza a doua, mai ales după minutul 60, când majoritatea jucătorilor din teren, şapte-opt jucători au fost Under 20, dintre care şase sau şapte Under 18, din academia proprie. E important să înveţe, să ştie ce înseamnă Politehnica, să înveţe să câştige şi să aibă o mentalitate corectă”, a spus la final Bogdan Andone, antrenorul principal al lui Politehnica Timişoara.

Politehnica pierde în Slovenia

NK Brinje Grosuplje (antrenor Goran Markovic) a început cu Kisovec – Pucihar, Abdic, Begus, Sparovec, Coralic, Dorniz, Klancnik, Ostojic, Mahic, Tomisic.

VIDEO Prima Sport. Campioana României, eliminată în premieră încă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: