Violeţii, pe calea cea bună încă din… secunda 39: al doilea succes fără gol luat. ASU Politehnica, 2-0 cu Pobeda

Liderul ASU Politehnica Timişoara a câştigat pentru a doua oară în acest campionat fără să primească gol, şi tot cu 2-0, aşa cum începea turul Diviziei D Timiş, la Ghiroda, de această dată contra “bulgarilor” în alb-verde, contra cărora au avut un start perfect, în penultimul joc al rundei a X-a în liga a IV-a.

*

ASU Politehnica Timişoara – Pobeda Dudeștii Vechi 2-0 (1-0)

ASU Politehnica: Rogojină – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Vucea (min. 62, Popoviciu), Naidin, Filimon (min. 84, D. Codrea), Ghinescu (min. 78, Făgețan),– Ionaș (min. 74, Rus), Iorgovan.

Antrenor: Paul Codrea.

Pe bancă: Obrejan, Damian, Ilie.

Pobeda Dudeștii Vechi: Stoianov  – Piloiu, Bagiu, Blaga, Fibișan, Boboiciov, Roșu, Bojan (min. 78, Micluț), Mirciov, Lungu (min. 48, Bartha), Kalapiș (min. 87, Niță).

Antrenor: Petre Mirciov.

Pe bancă: Cioca, Nagy, Buza.

Arbitri: Răzvan Drăgoi – Bogdan Gheorghioiu şi Alin Botaş. Observatori: Zaharie Ciev şi Claudiu Pasculescu.

*

Pe arena « Ştiinţa », în prezenţa a peste 500 de spectatori, ASU Politehnica a primit vizita bulgarilor de la Dudeştii Vechi, depăşind cu brio acest hop şi rămânând singura echipă neînvinsă după 10 etape.

Poliştii sărbătoresc cu fanii viola păstrarea invincibilităţii şi a şefiei: 2-0 cu Pobeda

 

 

Se anunţa a fi un meci echilibrat, ţinând cont că în ediţia trecută trupa lui Petre Mirciov a fost singura echipă care nu a cunoscut înfrângerea în faţa violeţilor, dar fruntaşii s-au descurcat mult mai bine.

Iar de această dată alb-verzii au încasat două goluri, primul chiar în secunda 39, reuşit de Vucea, cu un şut de la 18 metri, lateral, de pe flancul drept, mingea fiind deviată de un fundaş în propria poartă.

În mitanul secund, după două ocazii clare ale lui Ionaş, în minutul 47, şi Filimon (53), oaspeţii puteau restabili egalitatea, dar Roşu (57) a trimis mingea în transversală, din marginea careului. Totuşi, în minutul 75, violeţii s-au desprins la două goluri, Răzvan Ghinescu înscriind cu un şut la firul ierbii din colţul careului de 16 metri şi pricinuind Pobedei a treia înfrângere la zero în D Timiş.

De menţionat că în pauza jocului şi-a făcut apariţia la arena Ştiinţa portarul Paul Burtic, împreună cu proaspăta soţie, naşul Flavius Tulcan şi domnişoarele de onoare.

Le urăm « Casă de piatră ! » proaspeţilor însurăţei şi un sincer « La Mulţi Ani ! »

*

Paul Codrea (antrenor ASU Politehnica) : « Noi și anul trecut am fost ghinioniști în meciurile cu Pobeda. Astăzi, cred că nu s-a pus problema învingătoarei. Eu zic că diferența finală nu reflectă realitatea din teren, pentru că am avut câteva ocazii foarte mari. E bine însă că am câștigat. Am avut ceva emoții la 1-0, când au avut o bară, dar jocul a fost bun din partea noastră, atitudinea băieților a fost exemplară. Sunt bucuros de acest rezultat. Având în vedere că ne lipsea Burtic, m-am gândit și la ce e mai rău, pentru că, Doamne ferește, de o accidentare a lui Rogojină. Dar aveam soluții, Gălan era pregătit să intre în poartă. E bine că nu s-a ajuns totuși acolo. Vreau să felicit echipa din Dudeștii Vechi, pentru că astăzi a fost un meci curat, n-a fost scandal, n-au fost nervi, s-a jucat fotbal. Uite că se poate și în pace și prietenie!”

Petre Mirciov (antrenor Pobeda Dudeștii Vechi): „Înfrângerea a fost meritată. Le reproșez jucătorilor mei că nu au jucat nimic astăzi. Noi ne-am propus, în primul rând, să nu luăm multe, pentru că e o diferență față de echipa pe care am avut-o anul trecut. Ne-au plecat 3-4 jucători și am adus ce am adus… Sunt nemulțumit de atitudinea unor jucători ai mei. Victoria a fost meritată de Poli și le doresc baftă la promovare. Nu au fost incidente astăzi și îmi pare bine. Sper ca Poli să termine pe primul loc, iar noi să ne vedem de ale noastre. Ne așteaptă meciuri grele, vine derby-ul cu Sânnicolau Mare, care pentru noi e mai important decât alte meciuri. Îmi pare bine că jucătorii mei n-au primit cartonașe roşii, nu avem suspendări. Am avut prin minutul 60 o bară care, dacă intra, poate era altfel. Oricum, și la 1-1 era foarte greu. Dar așa e fotbalul, nu a intrat, Poli și-a creat mai multe ocazii și a câștigat”. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: