”Violeții” răstoarnă scorul pe final la Giroc – Chișoda, apoi Utfineanț egalează tot pe final pentru ASU Politehnica echipa arbitrilor: 1-1 (0-1). Alb-violeții: ”Trebuia să contestăm dar degeaba, că nu ne băgau în seamă.” Iar AJF Timiș lansează observatori pe bandă rulantă

Abia marți seară, odată cu disputarea în nocturnă a unui meci restant din Seria a III-a ”Municipală” a ligii a VI-a de ”Promoție”, s-a încheiat cu desăvârșire sezonul de toamnă în ”fotbalul mic” timișean, alb-violeții de la ASU Politehnica având un final bun de an, cu o răsturnare de scor sâmbătă în deplasare dar și o egalare izbutită tot în ultimele minute și la căderea cortinei. Ocazie cu care din colectivul polist viola s-a făcut o confesiune, pe de altă parte constatarea de pe margine de ordin general având de-a face cu banda de producție a Asociației Județene de Fotbal lansând la normă noi observatori. Câtă productivitate.   

Poliștii alb-violeți din liga a șasea de ”Promoție” au fost protagoniști ai ultimelor două meciuri de campionat jucate în turul sezonului ligii a VI-a, în cadrul Seriei a III-a ”Municipale”, mai întâi sâmbătă de la ora 15 la CS Giroc-Chișoda, împotriva căreia au răsturnat scorul în ultimul sfert de oră, 1-2 (1-0), golurile fiind marcate de Dorian Angheluș în minutul 19 pentru localnici respectiv Cristian Gălan (min. 77) și Ionuț Buda (min. 90) pentru timișoreni.

Care au mai izbutit un final eficient de joc și în partida reprogramată pe ultima sută de metri pentru marți 13 decembrie de la ora 18, la Baza II – UPT, unde au egalat în ultimele minute: ASU Politehnica – Gruppo Select (echipa arbitrilor) 1-1 (0-1).

Claudiu Matiș a deschis scorul pentru vizitatori în minutul 16, gazdele egalând însă cu 4 minute înainte de final prin Cristi Utfineanț și încurcând planurile ierarhice ale oaspeților.

Căci, în urma acestei remize, deși a rămas neînvinsă și a urcat pe locul secund, echipa arbitrilor n-a depășit-o la puncte pe Srbianca Giuchici, ci doar e egalat-o din acest punct de vedere, depășind-o la diferența de golaveraj. 

După remiză, un jucător al celor de la ASU Politehnica ne-a spus că ”a marcat cred un jucător care joacă la Buziaș, a mai fost și la Ripensia, este brunețel, înalt și slăbut. Și a fost aplaudat chiar de Malac, care a fost pe margine și a strigat <Bravo Matiș!>. Noi am egalat aproape de sfârșit. Trebuia să contestăm, dar degeaba făceam contestație, căci nu ne băgau în seamă. Așa s-a întâmplat și cu Sânmihaiu Român când au depus contestație, tot cu ei. Dar la urma urmelor sunt bucuros că nu am încheiat anul prin a pierde, ci cu această remiză.”

Se pune însă totuși întrebarea de ce oare existența dublelor standarde când vine vorba despre respectarea regulamentului competițiilor. Căci dacă tot s-a înscris în întreceri și o formație a arbitrilor, atunci de ce ar trebui să aibă parte de un tratament preferențial? Nu este participantă la același concurs sportiv? Și de ce nu respectă AJF Timiș propriile regulamente în vigoare, prin a le aplica? Dacă Gruppo Select nu le-a respectat, atunci forul județean ar trebui să se sesizeze și să acționeze. Sau n-are cine s-o sancționeze la rândul ei pe AJF Timiș pentru ”omisiunea” punerii în aplicare a propriilor regulamente, iar atunci probabil că-și permite să închidă ochii.  

Fiind în schimb poate mai preocupată cu lansarea de observatori pe bandă rulantă, iar asta în plin campionat, fără examen și fără criterii de selectie, precum s-a cam procedat în ultima vreme, estimativ de circa 4 ani. Astfel, ca delegați de joc apăreau de exemplu Marian Popa – un fost portar la cei din Belinț sau Manuel Iana, urmați și de alții precum Patriciu Rușeț – un director adjunct la STPT fără nicio activitate în domeniul fotbalistic, Silviu Lăudăcescu – viceprimar la Boldur, ori Nicolae Gomboș, jucător la cei de la ACS Kids Sânmihaiu Român, care poate că astfel a fost ”răsplătit” după ce și-a retras contestația depusă la partida cu echipa arbitrilor. Așadar, singura numire pe criterii de merit ar fi în cazul lui Lucian Betea, dar și în această situație se poate adresa o întrebare, și anume de ce nu l-a înscris AJF Timiș în grupul observatorilor de arbitri, iar asta tocmai pentru că a activat ca arbitru, unul chiar apreciat de mulți oameni din fenomenul fotbalistic. Ori încadrându-l pe Betea în același ”corp” al delegaților de joc precum alde Rușeț, i se face un deserviciu de ordin moral unui om de fotbal cu activitate în portofoliu.  

Ultimele rezultate din liga a VI-a județeană de ”Promoție” Timiș și ierarhiile din ”fotbalul mic” după sezonul de toamnă, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 30

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: