Vlad Filimon hat-trick, Șoimii Lipova – Avântul Periam 5-0

CS Șoimii Lipova a revenit astăzi de la ora 17 pe căi victorioase în campionatul Seriei 8 a Ligii 3, câștigând pentru a doua oară săptămâna aceasta, în urma calificării de marți în Cupa României, 3-1 cu Lotus Băile Felix, de astă dată în etapa a patra din grupa vestică, scor record al rundelor de până acum, 5-0 cu Avântul Periam.

Acasă la Lipova, Șoimii a zburat înalt și a izbutit să-și depășească ”norma”, stabilind premiera înscrierii a 5 goluri în noul campionat, după ce semna și un 4-1 acasă cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii în runda a II-a, câte 4 reușite într-un meci trecând până acum și în contul celor din Ghiroda – de două ori, respectiv a nou-promovatei din Ineu.

Aspirantă la un loc cât mai înalt, CS Șoimii Lipova s-a redresat rapid după eșecul de sâmbătă de la Reșița cu 2-0, în duelul fruntaș al echipelor cu punctaj maxim după primele două etape, întrecând astăzi la scor o formație timișeană care învingea în runda inaugurală în județul Arad, cu 2-3, la Ineu, unde era condusă cu 2-0 la pauză: 5-0 (2-0) cu Avântul Periam.

Doi la zero și astăzi la pauză, Alex Bădăuță deschizând rapid scorul pentru favoriți, în minutul 11, cu un șut din careu, de la 14 metri, iar Vlad Filimon înscriind în minutul 30 cu un șut din afara careului, de la 20 de metri, la colțul lung, fără însă ca vizitatorii să aibă vreo șansă de a răsturna scorul.

Din contră, cel mult l-au limitat pe moment în minutul 49, grație portarului Burtic, care a apărat lovitura de la 11 metri executată de David Pop, însă același Vlad Filimon și-a completat hat-trick-ul cu reușite ”fulger”, driblându-l și pe portar în minutul 62, apoi pentru 4-0 în minutul 64.

Scor cu care Avântul pierdea și vinerea trecută la Ghiroda, cedând apoi și marți acasă în Cupa României, 0-1 cu CSC Dumbrăvița, așadar la al treilea joc consecutiv fără gol marcat, patru fiind eșecurile în serie, punând la socoteală și acel 1-2 la Periam cu Pobeda.

Iar ca seara să fie și mai apăsătoare, Avântul a mai încasat un gol și la prima atingere a unui tânăr format în fotbalul timișorean, Românu, la intrarea sa în locul marcatorului Filimon, 5-0 în minutul 74.

Șoimii pe drumul cel bun, cu gândul la barajul pentru promovarea în Liga 2 jucat în primăvara anului trecut, Avântul cu gândurile sale. Iar antrenorul bănățenilor, Sorin Bălu, cu spusele ”victorie meritată a gazdelor”, atât și nimic mai mult. Câteodată, într-adevăr, cuvintele ar fi de prisos.

Și totuși, Șoimii, care în prima etapă învingea la Cermei iar apoi trecea cu 4-1 de ghirozeni, a mai câștigat la 5 goluri diferență în această vară, în turul 2 al Cupei României, 1-6 la Chișineu Criș. Lipovanii și-au depus așadar serios candidatura nu doar la prinderea unui loc în play-off, ci și a unuia de baraj, așteptându-i acum strict întâlniri în județul Arad, la Pecica, apoi acasă în Cupa României cu buzoienii, dar și cu Crișul Chișineu-Criș, apoi la Ineu, în etapa a 7-a. Rezultatele serii și programul rundelor 4-5, pe coloana clasamentelor la zi.

*

CS Șoimii Lipova: Buta – Cristiu, Pop (minutul 65, Bulza), A. Popa, Pamfile (75, Giosu), Mare, Salhi, Gavrilă, Clej, Filimon (70, Românu), Bădăuță.

Rezerve: Jianu – Sabău, Nagy, Susan, Hațegan.

Antrenor: Adrian Abrudean.

CS Avântul Periam: Burtic – Siminiceanu, Mureșan, David, Viașu (minutul 85, Popescu), Mitre, Oancia, Kuhn (60, Mager), Gălățan (55, Pițuc), Gașpar, Sîntean (85, Prața).

Rezerve: Voinea, Bîlc, R. Popa, Bot, Ologu.

Arbitru, Cătălin Flonta din Cluj, asistat de Cozma (Târgu Mureș) și Svatsinka (Reșița). Observatori, orădenii Pantea și Ștefan.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: