Voinţa Maşloc răstoarnă scorul după pauză şi câşigă finala fazei judeţene Timiş a Cupei României: 2-1 la Carani cu Timişul Şag

Voinţa Maşloc a cucerit duminică seară trofeul fazei judeţene Timiş a Cupei României prin a răsturna după pauza finalei pe terenul neutru al Caraniului scorul întâlnirii cu vecina de clasament din liga a IV-a CS Timişul Şag, de care a dispus cu 2-1 în ultimul act al ediţiei 2022-2023. 

Cosmin Saizu a finalizat în minutul 75 un contraatac purtat de ocupanţii locului 6 la finele campionatului Diviziei D Timiş, elevii lui Remus Steop trecând astfel la conducere şi cucerind în cele din urmă în premieră trofeul Cupei României la nivel judeţean.

Voinţa, care încheia cele 38 de etape ale ligii a patra timişene la 5 puncte în urma adversarei sale din finala judeţeană a Cupei României, vecina de clasament de pe locul 5 CS Timişul Şag, a reuşit egalarea prin transformarea de către portarul căpitan Cosmin Amarineii a unei lovituri de pedeapsă în minutul 55.

Timişul Şag, antrenată de Srdjan Luchin, deschidea scorul în prima repriză tot de la punctul cu var, lovitură fructificată de ex-prim-divizionarul Octavian Drăghici.

Bucuria a fost în cele din urmă de partea colectivului Voinţei Maşloc, depăşindu-i pe cei de la Timişul în ultimul act al cupei, după ce în campionat, tur-retur, la început de octombrie 2022 şi în urmă cu o lună şi jumătate, la fine de aprilie, cei din Şag au tranşat la limită întâlnirile directe pe puncte, cu 2-1 în toamnă în deplasare şi cu 4-3 acasă în primăvară.

Misiune ingrată însă pentru câştigătoarele fazei judeţene a Cupei României dat fiind noul sistem competiţional introdus de anul trecut de FRF în fazele incipiente la nivel naţional ale competiţiei K.O., implicând aberante turnee regionale cum nu există nicăieri în întrecerile eliminatorii din fotbalul ţărilor consolidate în acest sport, ceea ce constrâng formaţiile intrate în concursul pe ţară să-şi scurteze sau chiar anihileze necesara pauză competiţională de vară, neplăcere cu care se confrunta în urmă cu 12 luni învingătoarea de-atunci în cupa timişeană, CSM Lugoj, încărcată la ceas estival cu meciuri în plus în program, balast cantitativ şi necalitativ, balast ce poate i-a costat pe „albaştrii” lui Laczko spre finele sezonului 2022-2023, în cursa pentru câştigarea Diviziei D Timiş.

Egală a kosovarilor în Europa în preliminariile UEFA Euro 2024, România e în cea mai neagră pasă a sa drept consecinţă şi a catastrofalei gestionări de către FRF a fotbalului intern şi de la preluarea conducerii sale în 2014 de către Răzvan Burleanu, timp în care au fost implementate o serie de artificialităţi inadecvate ale sistemului competiţional pe toate palierele sale şi între acestea, din primul eşalon şi până în Liga 3, dar inclusiv în Cupa României, consecinţele negative reflectându-se implicit şi sub forma tot mai modestelor rezultate ale selecţionatelor „tricolore” pe plan internaţional. 

Una dintre absurdităţi emanând anul trecut sub forma noului sistem cu grupe regionale în primele faze la nivel naţional ale Cupei României, cu care va fi nevoită a se confrunta şi Voinţa Maşloc.      

Degustând momentan bucuria în premieră a adjudecării trofeului fazei judeţene a competiţiei eliminatorii, ale cărei tururi le-a trecut rând pe rând victorioasă. Iar după triumful final, duminică de la ora 18 la Carani, cei de la Voinţa au avut satisfacţia preluării cupei în custodia clubului din Maşloc. Al cărui marcator decisiv, Cosmin Saizu, a fost fotografiat cu trofeul. Pe plan continental, în aceeaşi seară, Spania a câştigat la lovituri de departajare, contra Croaţiei, finala Ligii Naţiunilor, România jucând luni de la ora 21:45 la Lucerna în etapa a 4-a din grupa de calificare la Euro 2024 din Germania pe terenul liderului cu punctaj maxim Elveţia, cap de serie.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: