„Trofeul Gheorghe Ene”, „Trofeul Gheorghe Ola”: faza judeţeană. 8 cluburi, 14 echipe, peste 100 de copii, 22 de jocuri

Larma copilăriei a inundat sîmbătă şi duminică sala de sport din Giarmata, foarte bună gazdă a ediţiei 2012 a fazei judeţene a competiţiilor de copii pe teren redus dotate cu „Trofeul Gheorghe Ene” respectiv „Gheorghe Ola”. Pasiunile au fost foarte mari, în ton cu speranţele, atît în tribune, de partea părinţilor, cît şi în teren, unde copiii au zburdat după minge. Iar echipele cele mai bune, şi anume LPS Banatul la categoria de vîrstă 2004 respectiv ACS Poli la 2003, vor reprezenta Timişul la etapa de zonă din 30 noiembrie – 2 decembrie, în care adversare le vor fi cîştigătoarele din Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj.

Ca o bună alegere a A.J.F. Timiş, organizatoare a celor două întreceri pentru micuţi fotbalişti în colaborare cu Comisia Centrală de Copii şi Juniori a FRF, sala din Giarmata a fost pusă la dispoziţia celor 14 echipe participante fără vreo pretenţie financiară din partea Primăriei locale, avînd în schimb parte de o mare afluenţă de participanţi, deopotrivă copii cu antrenorii lor, precum şi părinţi.

Iar prima fază poate fi etichetată drept un succes, fiecare echipă avînd parte de cel puţin două meciuri, iar în cele mai bune cazuri, la copiii născuţi după 1 ianuarie 2003, datorită numărului mai mare de formaţii, 8 la număr, chiar şi de 5 partide în cazul cluburilor care au acces în finală.

Felicitările se cuvin adresate tuturor participantelor, de la cluburile consacrate, şi care şi-au croit drum spre zonale, cu speranţa accederii între cele mai bune 8 din ţară, la faza finală din 6-8 decembrie, şi pînă la cele mai mici dintre grupări, cum este cazul nou-înfiinţatei CS Atletic Kinder Timişoara, aliniind grupe de copii în ambele competiţii şi prezentîndu-se ca o plăcută pată de culoare graţie prezenţei în echipă chiar a… unei micuţe fotbaliste!

Rămîne de văzut dacă Timişoara va găzdui una dintre fazele zonale sau eventual chiar una dintre cele finale, luna viitoare, decizia în privinţa treptei secunde a întrecerilor urmînd a fi luată miercuri, la FRF.

6 echipe au participat la concursul timişean dotat cu „Trofeul Gheorghe Ene”, organizat la categoria 2004, pentru copii născuţi după 1 ianuarie 2004, şi anume ACS Poli Timişoara, CS Atletic Kinder Timişoara, CFR Timişoara, Electrica Timişoara, LPS Banatul Timişoara şi Unirea Sânnicolau Mare.

Formaţiile au fost împărţite în două grupe a cîte 3 echipe, ierarhia în Seria A fiind 1. LPS Banatul, pregătită de profesorul Claudiu Arba, 2. FC Electrica 1869, 3. Unirea Sânnicolau Mare, iar în Seria B, 1. ACS Poli Timişoara, cu cunoscutul Robert Fruşa antrenor, 2. CFR Timişoara, 3. CS Atletic Kinder.

Dat fiind vîrsta mai fragedă a copiilor de şcoală primară, micuţi fotbalişti de 8 ani, precum şi existenţa unui singur teren de joc, organizatorii au purces direct la disputarea unei finale între cîştigătoarele grupelor, LPS Banatul dispunînd de ACS Poli cu 6-1 şi calificîndu-se astfel pentru etapa zonală, de peste 3 săptămîni.

Aceleaşi 6 cluburi şi-au aliniat echipe şi la categoria superioară de vîrstă, în competiţia dotată cu „Trofeul Gheorghe Ola”, la categoria 2003, în care triumful le-a aparţinut alb-negrilor de la ACS Poli Timişoara, antrenaţi de Iulian Prodana, care s-au impus cu 2-1 (0-0) în finala cu LPS Banatul, Ralf Kuhn şi Maximilian Icma fiind marcatori pentru formaţia implicată şi în acest sezon al Interligii maghiaro-române, cu 11 cluburi din ţara vecină şi 5 româneşti la start.

La fel, repriza a fost pe parcursul a 20 de minute iar antrenorii au aliniat, dintre cei 12 copii convocaţi, 5 plus un portar, cu posibilităţi multiple de substituire.

Din fericire, numărul jocurilor a fost mai mare în cazul copiilor de 9 ani, la categoria 2003, grupa A fiind adjudecată de LPS Banatul Timişoara, sub ghidarea profesorului Pavel Velcotă, urmată fiind de ACS Poli Timişoara, cu Iulian Prodana antrenînd şi echipa de 2000 a clubului, locul I în Campionatul Judeţean de juniori D, precum şi FC 1869 Electrica şi CFR Timişoara, care s-a prezentat cu copii din generaţia 2004.

În grupa B, 1. Unirea Sânnicolau Mare, 2. AS Atletic Kinder Timişoara, 3. CS Dumbrăviţa, 4. AS Junior Timişoara.

După cele cîte 6 meciuri din grupe, faza semifinalelor a oferit disputele ACS Poli – Unirea 8-2 şi LPS Banatul – CS Atletic Kinder 7-1, în cazul ultimei învinse alinierea la start fiind un succes în sine, la numai 3 luni de la înfiinţarea acestui mic club-„pepinieră” de copii, în zona timişoreană Dâmboviţa.

„Suntem foarte bucuroşi că am participat la aceste competiţii, jucînd două meciuri cu copiii de 2004 şi 4 jocuri cu cei de 2003”, ne-a spus antrenorul Tiberiu Butură, care activează la cîrma cîtorva grupe incipiente de aspiranţi fotbalişti, antrenîndu-i la „Frenţ Arena”, lîngă Piaţa Flavia.

„Avem formate grupe de 2005-2007 şi 2003-2004, inclusiv cu 10 fete. Ana Vişi este din generaţia 2002 şi a fost reprezentanta lor la trofeele de zilele trecute, unde a marcat 15 goluri în aceste meciuri din week-end, avînd drept de joc în competiţiile băieţilor. Avem momentan 3 luni de existenţă dar continuăm să facem selecţii, eu umblînd cu fluturaşe atît în Timişoara cît şi în zona rurală, unde am activat, în Campionatul Judeţean, şi doresc să insuflu şi copiilor dorinţa de a juca fotbal”, ne-a mai spus Tiberiu Butură, explicînd că grupa de 2005-2006 are în componenţă 15 copii, cu 4 din generaţia 2007, preşcolari, iar cea de 2003-2004 dispune de 17 copii, plus 10 fete.

Aşadar două minunate zile de fotbal în cadru organizat, pentru şcolari, toate fiind bune şi frumoase dar nu chiar în totalitate în ceea ce priveşte excesul de zel al unor părinţi, care, prea implicaţi emoţional şi sufleteşte, s-au lăsat duşi de val în a-şi depăşi pe alocuri atribuţiile de spectatori, nerealizînd probabil că nepreţuitul lor efort şi sprijin de a-şi îmboldi fiii să practice fotbalul n-ar trebui completat cu ceea ce ar putea complica la o adică ruta odraslelor spre o eventuală carieră de succes în fotbal. Finanţatorii ar trebui să rămînă finanţatori şi atît, nu şi antrenori şi arbitri în zi de meci…

 


 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la „Trofeul Gheorghe Ene”, „Trofeul Gheorghe Ola”: faza judeţeană. 8 cluburi, 14 echipe, peste 100 de copii, 22 de jocuri

  1. cstm spune:

    Bravo
    si felicitari noi echipe create, este a treia echipa din Timisoara care are si fete in compnenta (celelalte doua find CFR si Electrica, daca nu gresesc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: