„Vulpoii” Enciu şi Ignea conturează un al doilea 3-0 la rând tot în nici 50 de minute şi tot în faţa unei echipe mai bine clasate, nou-promovata CSC Peciu Nou detaşându-se de „Poli” şi egalând-o la puncte: 3-1 (2-0)

CSC Peciu Nou şi-a croit astăzi un final de vis al turului Seriei 8, nou-promovata semnând premiera legării unor victorii în Liga 3, şi nu oricum, ci împotriva unor formaţii mai bine clasate, la Lipova cu 4-2 (2-0) în faţa vicecampioanei în exerciţiu a competiţiei, Şoimii, pe care o depăşea ierarhic, iar pe propriul „Comunal” în dauna alb-violeţilor retrogradaţi din Liga 2, rămaşi şi aceştia la rândul lor de căruţă tot la 3-0 în nici 50 de minute, precum cei de pe Mureş, şi implicit egalaţi la puncte de „verzi” pe podiumul întrecerii: 3-1 (2-0) în etapa a IX-a. 

Net mai experimentaţi, cu jumătate dintre jucătorii de câmp trecuţi de 30 de primăveri şi cu o vastă rutină competiţională, până nu demult chiar şi în alb-violetul Politehnicii, „verzii” nou-promovaţi au fructificat la sânge atuul maturităţii şi i-au taxat încă din primele minute pe mai tinerii lor vizitatori din Timişoara, CSC Peciu Nou consolidându-şi în nici 50 de minute, pe calapodul deschiderii rapide de scor, încă un avantaj ce se dovedea a fi suficient, semnând un triumf realmente istoric pentru fotbalul rural timişean la premiera participării în Liga 3, împotriva „violeţilor” de pe Bega, cu galeria viola în asistenţă pe „Comunal”.

„Reţeta” fiind aplicată identic, copie la indigo, aidoma desprinderii făurite surprinzător la Lipova în urmă cu o săptămână, tot la 3-0 până în primele minute ale părţii secunde, de astă dată Marco Enciu exploatând gafa din minutul 5 a căpitanului polist Bocşan şi punctând chiar şi mai rapid în partea secundă, după ce Alin Ignea dubla diferenţa prin a finaliza un contraatac puţin înaintea pauzei. 

Fotbalul timişean n-a mai avut de două sezoane un oricum foarte rar duel direct pe podiumul întrecerii vestice în Liga 3, atipic atunci, Dumbrăviţa – Ghiroda, cu-atât mai neobişnuit la ora actuală, căci dacă le-ai fi spus fanilor viola la vremea aceea, cam pe când dumbrăviţenii dădeau ochi cu ghirozenii între fruntaşii Seriei 8, că în toamna lui 2023 îşi vor susţine favoriţii într-o întâlnire la Peciu Nou a vecinelor de pe locurile 2-3 la finele turului, iar că în colectivul localnicilor vor fi nimeni alţii decât Mera, Scutaru ori Ignea, ţi-ar fi replicat poate că unii zic lucruri ciudate. 

Dar bine, tot aşa, prin fenomenul viola se consideră de exemplu şi că antrenorul Stan ar avea ciudăţeniile sale, cert fiind doar faptul că în această sâmbătă de graţie, 21 octombrie 2023, antrenorul timişorean e pe podiumul Ligii 2 cu CSC Dumbrăviţa, aşadar un eşalon mai sus. Altfel, bineînţeles, absolut nimic ciudat în a te poza pe un acoperiş cu o „paiaţă” marionetă a globaliştilor în „sistemul” putred al statului bananier eşuat România, ciolan de joncţiune între Tel Aviv şi Kiev.

De locurile pe podium cele două grupări timişene fiind cu certitudine sigure la finele turului, în ordinea Politehnica Timişoara – CSC Peciu Nou, indiferent care ar fi fost deznodământul întâlnirii de la ora 15 din etapa a IX-a, „violeţii” retrogradaţi din Liga 2 în încercarea eşuată de a rămâne cât mai aproape de liderul neînvins din Oradea, alb-verzii promovaţi din Divizia D în tentativa de succes de a-i egala la puncte pe cei de pe Bega, strict în cazul unei răsunătoare victorii în dauna puştilor lui Codrea, oaspeţi mai fragezi. 

Între care Vlaicu a revenit în defensivă în locul lui Roşu – unică modificare de la un meci la altul, tot una singură consemnându-se şi între rezerve, Rotariu revenit în locul lui Lazăr.

În unsprezecele aliniat de Sorin Gheju şi Robert Fruşa, reintrarea lui Rosenblum dar după ceva vreme şi a lui Cristi Scutaru, în timp ce Matei, care începea deplasarea victorioasă la Lipova, a luat loc la start pe bancă, alături de Boşca – Buză, Cristodulo, Giuricici, Nan, Radu, Ştefan şi Ţurcaş, fără ca Voroş, titular etapa trecută, să fie implicat şi astăzi.

Cu ocazia primei vizite de vază pe „Comunalul” Peciului Nou, cu circa 400 de suflete în asistenţă, iar toţi cei 10 lei au meritat până la ultimul bănuţ, săptămâna viitoare fiind aşteptat în Timişul rural şi liderul imbatabil FC Bihor, de care „verzii” bănăţeni s-au apropiat la 6 puncte, dat fiind remiza înregistrată de orădeni la Pecica, unde au încasat la finalul fiecărei reprize, deşi Progresul juca în 10 încă din minutul 33 şi îi era eliminat spre final şi antrenorul Stupar: 2-2 (1-0).

Campioana Diviziei D Timiş aduce aşadar la Peciu Nou în săptămâni consecutive cândva „floarea făşiei vestice”, „Poli” şi FC Bihor, primul hop fiind trecut cu brio, într-o întâlnire în care maturitatea şi-a spus din plin cuvântul.

Prin prisma erorii defensive din minutul 5, se poate spune că „violeţii” s-au bătut singuri, pornind cu stângul şi făcându-şi cu-atât mai grea o deplasare oricum dificilă, însă nu neapărat orice formaţie gazdă ar fi gestionat cu abilitate avantajul servit pe tavă încă din primele faze, astfel încât să şi-l tripleze, iar aici a intrat în joc rutina competiţională a localnicilor controlând pulsul meciului. 

La adăpostul avantajului, gazdele au pândit aplicarea loviturii de graţie, iar nimeni altul decât tocmai un ex-căpitan alb-violet, Alin Ignea, avea a turna şi mai mult plumb în bocancii mult mai tinerilor timişoreni, 2-0 în momentele psihologice ale ultimelor minute dinaintea pauzei: 2-0.

Mai avea oare „Poli” puterea de a replica după pauză?

Paul Codrea apela pentru partea secundă la Mura în locul lui David Ciurel, însă visul urât al rămânerii în urmă la 2-0 şi la Lipova, în chiar prima deplasare a timişorenilor în Liga 3, i-a bântuit pesemne şi pe „Comunal”, unde Marco Enciu i-a taxat din nou, anihilând din faşă orice tentativă viola de reintrare în joc.

La 3-0, coşmarul era asemănător celui de la chiar prima deplasare a alb-violeţilor în acest an 2023, tot pe terenul unor alb-verzi timişeni, la Dumbrăviţa, unde tinerii lui Stan se detaşau în februarie chiar şi mai rapid la 3 goluri diferenţă.

Istoria celeilalte ieşiri la „verzi” repetându-se în foarte mare măsură sub forma reducerii din handicap tot de la punctul cu var, tot pe post de unic gol de onoare înaintea ultimei jumătăţi de oră, semnat de David Popa după ce Curescu obţinea penalty-ul, fără însă ca vizitatorii pe picior greşit şi în contratimp, în ciuda schimbărilor efectuate, să mai găsească antidotul sistemului mai bine structurat de joc al localnicilor fără Politehnica în denumire dar cu atuuri mai importante în arsenal.

Punct final în Timişul rural unei serii poliste de 4 victorii, ba chiar de 6 apariţii fără eşec din 2 septembrie, o a doua înfrângere fiind suficientă pentru a fi egalată la puncte pe podium.

De către nou-promovaţii imbatabili în ultimele 4 apariţii după insucesul cu 3-1 de la Pecica, serie pozitivă îmbunătăţită, după cele 3 reprezentaţii fără eşec din prima jumătate a turului, în urma debutului cu stângul de la Oradea.

„Verzii” surprind dar de fapt nu prea, construind o „fortăreaţă” din propriul „Comunal” pe care au risipit numai şi numai două puncte, data trecută cu buzieşenii, şi punându-şi ferm candidatura la atacarea celui de-al doilea loc de baraj. 

Mai important, au mărit la 4 numărul punctelor avans faţă de ocupantele locurilor 4-6, trăgând şi acestea la play-off, în condiţiile în care Bud şi compania au jucat de numai 4 ori acasă în primele 9 runde, rezerve de folos la afundarea în toamnă.   

Pentru „Poli” în schimb, motive de meditaţie înaintea ieşirii la Carani şi primirii Şoimilor Lipova, cert fiind că astăzi nu i-a mai mers ulciorul la apă precum la Periam, unde se desprindea salvator în ultimul sfert de oră, ori la codaşa din Cermei, unde era salvată de bare şi puncta rapid după pauză.

Astăzi clacând rapid după „reţeta” propriei stratageme, taxată din plin de o formaţie net mai rutinată, ceea ce a făcut diferenţa. Junii „violeţi” găsindu-şi naşii şi între foşti purtători ai alb-violetului. 

*Rezultatele etapei a IX-a în C8 şi programul primei runde din retur, a X-a, pe coloana clasamentelor actualizate din secţiunea Fotbal.  

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Scutaru (minutul 80, Matei), Ureche – Ignea – Gania (63, Ştefan), Bud – cpt., Dobie, Făndel – Enciu (86, O. Radu).

Rezerve: Boşca – Buză, Cristodulo, Giuricici, Nan, Ţurcaş.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (minutul 53, Tudoran), Bocşan – cpt., Vlaicu, Taub (60, Radu Ciurel) – Pureca (80, Paşcalău) – Prună (53, Marincu), Olariu, Popa, David Ciurel (46, Mura) – Curescu.

Rezerve: Miklos – Roşu, Oprea, Rotariu. 

Arbitri: Tudor Florin Jurca (Arad) – Berariu (Moroda – comuna Seleuş / jud. Arad), Pîslaru (Arad). Observatori FRF: Ştiube (Reşiţa), Moisin (Oradea).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la „Vulpoii” Enciu şi Ignea conturează un al doilea 3-0 la rând tot în nici 50 de minute şi tot în faţa unei echipe mai bine clasate, nou-promovata CSC Peciu Nou detaşându-se de „Poli” şi egalând-o la puncte: 3-1 (2-0)

  1. Alin spune:

    Bravo Enciu ! Felicitări Peciu pentru victorie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: