Vulturii Lugoj, ultimă mişcare: 9-0 cu juniorii A alb-negri dar…

În sfîrşit, după săptămîni de pregătiri în caniculă şi o lungă aşteptare, săptămîni cărora li s-a adăugat încă una, datorită faptului că în prima etapă a fost nevoită să stea, Vulturii 2009 Lugoj ve debuta vineri la ora 17 în seria a IV-a a Diviziei C, în deplasare la Târgu Jiu, pe terenul sintetic al Pandurilor II, motiv pentru care timişenii s-au acomodat în această seară cu suprafaţa artificială, într-un amical în complexul „Dan Păltinişanu”, sfîrşit 9-0 (2-0) cu juniorii A de la ACS Poli. Tineri care au circumstanţe atenuante pentru un eşec cu 5 zile înaintea începerii campionatului juvenil, în deplasare la… Lugoj.

Vorbind mai întîi de juniorii pregătiţi de Cristian Contescu, aceştia au fost sever restrînşi în această vară de la a prinde jocuri amicale în picioare, minus datorat atît remanierilor şi reorganizării prin preluarea din mers a Centrului de copii şi juniori de către ACS Poli cît şi efectivului foarte redus rămas la generaţia juniorilor „mari”, de 1994-´95. Timişorenii au fost dealtfel puşi astăzi în situaţia de a plomba lotul convocat pentru meci cu cîţiva juniori de 1996, Contescu avînd la ora aceasta în pregătiri doar 14 jucători, alţii absentînd din varii motive iar unii luîndu-şi deja zborul spre cluburi mai atente cu generaţiile de mîine şi cu mai mare dare de mînă la acest nivel.

Pe lîngă aceste aspecte majore, mai sunt şi acele mici neajunsuri care erodează forţele colectivului, a se citi aici, în cazul juniorilor de-acum alb-negri, absenţa unui echipament de joc şi chiar necesitatea de a intra şi ieşi din vestiar nu pe uşă ci pe geam, bugetul de 4 milioane roni anual al noii ACS Poli fiind prea restrîns, asta cu gîndul la un Nohai în locul lui Belu-Iordache, pentru a se achita contravaloarea unor dubluri de chei.

În atari condiţii, fără jocuri în picioare şi nevoiţi să tot frecventeze suprafaţa sintetică, juniorii A polişti, care vor debuta în campionat duminică la amiază, la CSS Lugoj, s-au văzut astăzi dominaţi şi spulberaţi de divizionarii C, pentru care au punctat Precupanu şi Steop în prima parte, respectiv Argatu, Ploscariu, Şerban, de 3 ori, şi Stoica, de două ori, după pauză.

Iar de la juniori la seniorii nou-promovatei, care se pregătesc de debutul de vineri, pe sinteticul unor gorjeni învinşi în week-end, în prima etapă, la nou-promovata Muncitorul Reşiţa, cărăşeni triumfători cu 1-0.

Este posibil ca Dobra, menajat astăzi pe suprafaţa sintetică, în urma unei accidentări la gleznă suferite imediat după promovare, în finala timişeană a Cupei României, să absenteze şi pe „artificialul” gorjean, sigur fiind că Solomon mai are 10 zile pînă să reintre „în pîine”, Pandurii II putînd beneficia în schimb, dat fiind pauza competiţională în Liga 1, de oarece componenţi ai fruntaşei din elită.

Şi totuşi, Vulturii 2009 are şansa sa, bazîndu-se pe „o bună formă, manifestată de jucători şi astăzi, cînd au evoluat foarte bine, plini de ambiţie şi elan. Am efectuat pregătirea în aşa fel pentru a fi în vînă la momentul debutului oficial, pentru prima etapă, şi pregătirea fotbalistică a decurs într-adevăr bine”, după cum ne-a spus la final Cosmin Stan, antrenor principal al nou-promovatei, care a revenit aşadar cu succes în complexul „Dan Păltinişanu”, unde remiza în precedentul său meci amical, cu ACS Poli, 1-1 în urmă cu 10 zile.

Ar mai fi şi noutăţi, şi anume Beniamin Ticană, fundaşul stînga promovat cu ACS Recaş, şi Bogdan Steop, atacantul prezent şi el în ediţia trecută la alb-verzi. Jucătorii din lotul lugojean, inclusiv ultimii sosiţi, au semnat contractele cu Vulturii 2009, mai puţin Mihăiţă Hromei, care, avînd şi rolul de antrenor secund, intră în categoria celor care n-au avut încă parte de punerea peniţei pe hîrtie, aspect valabil şi pentru Stan respectiv celălalt secund, Jivulescu.

Cert este că mai sunt nici 3 zile pînă la ora debutului şi un club cu antrenorii încă neangajaţi nu pare a arăta în cea mai bună formă organizatorică, negativ fiind şi aspectul că timişenii vor efectua deplasarea abia în dimineaţa partidei, ceea ce numai a bine nu sună, mai ales fiind vorba de acea primă rundă. La fel de cert este că restanţele salariale şi prima de obiectiv, promovarea, n-au fost încă plătite de gruparea lugojeană, un alt neajuns ce lasă lucrurile parcă în suspensie, nefinisate, şi asta tocmai înaintea… startului.

Vulturii 2009 va continua cît de curînd fără Denis Gruneanţu, care va lua calea Germaniei, dar în rest, notînd lotul rulat marţi la Timişoara, cam aceştia sunt recruţii pentru 2012-´13, plus cu Dobra şi Solomon, în revenire.

Stan a apelat în ambele părţi la formula de joc 4-1-4-1 şi i-a utilizat pe Micşa – Ardelean, Patrona, Ştreangă, Ticană – Mînecan – Precupanu, Steop, Crişan, Ciorei – Hromei, iar după pauză şi pe Rusu (70, Dragostin) – Drăguş, Gruneanţu, Barburescu, Buliga – Vînătu – Ploscariu, Stan, Argatu, Stoica – Şerban.

Vineri respectiv duminică, adversarele de astăzi vor da piept primelor rigori ale întrecerilor oficiale.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Liga 3, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 42

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: