Wilson Kneeshaw, fiu de sprinteră pe 100 şi 200 metri şi frate mai mic al unui golfer, după debutul la ACS Poli Timişoara: “Mă aşteptam să joc 10-15 minute”. Despre Boro, Massimo Maccarone contra Stelei şi bucuria de a fi pe Bega…

Într-un tricou gri de prezentare dar şi înfăţişându-l pe cel alb, de joc, cu numărul 23 pe spate, Wilson Kneeshaw a fost introdus astăzi presei de ACS Poli Timişoara, la două zile după debutul său la alb-negri, înfăptuit la pauza meciului cu Săgeata Năvodari, la scorul de 0-1, ca parte a unei duble înlocuiri efectuate de Aurel Şunda.

“Am fost foarte bine primit aici, de toţi colegii şi oamenii din club, de oameni în general, iar oraşul Timişoara este minunat şi am întâlnit oameni foarte faini. Şi nivelul fotbalului practicat e mare, din păcate n-am reuşit să câştigăm însă sâmbătă dar sperăm să izbutim evoluţii bune, cu victorii, şi să ne ridicăm în clasament! Consider că echipa are un mare potenţial pentru a creşte”, a spus Wilson Kneeshaw, admiţând că introducerea sa la pauză a fost o plăcută surpriză: “Mă aşteptam să ajung să joc în ultimele 10-15 minute dar nu o întreagă repriză. Sunt bucuros că am debutat şi vreau să am prestaţii cât mai bune. Am şi avut câteva oportunităţi de a marca, sper să reuşesc să înscriu”.

Fiu al unei foste atlete în probe de viteză pe 100 şi 200 de metri, Kneeshaw a explicat că “toată viaţa am fost la clubul Middlesbrough, de la vârsta de 12 ani, şi am semnat un contract de jucător profesionist, evoluând în formaţia U21 a clubului precum şi în Reserves, 2-3 ani”, admiţând că “dintr-un motiv sau altul” a fost oportun să apeleze la o schimbare în cursul incipientei sale cariere.

“Evoluez în poziţia numărului 10 dar şi ca atacant. Sunt foarte entuziast de oportunitatea ivită, totul s-a petrecut foarte repede şi sunt încrezător că este o alegere bună. Totul s-a datorat lui Florin Iacob şi agentului meu din Anglia iar cum am aflat de această şansă, a doua zi am fost pe avion”, a mai explicat Wilson Kneeshaw, care a crescut în nord-estul Angliei.

“În mod cert n-a fost uşoară despărţirea, cel mai dificil este că mi-am lăsat toţi prietenii şi cunoscuţii acasă, dar trebuia să o iau din loc şi Poli Timişoara mi-a oferit această şansă, pe care o văd ca fiind următoarea treaptă în cariera mea. M-am informat destul de mult în prealabil despre Timişoara dar alegerea a fost simplu de făcut – aceasta a fost prima opţiune”, a mai spus englezul în vârstă de 19 ani, explicând că n-a fost vorba despre alte variante în joc şi încuviinţăând că vine dintr-o familie de sportivi. Astfel, şi fratele său mai mare, Jackson, născut în anul 1993, este competitor în întrecerile de golf, evoluând pentru gruparea Oakleaf, ultima oară în concursul North of England Youth Championships 2013 (U23), după ce a efectuat pregătiri atât în SUA cât şi Spania.

Reamintindu-i-se despre sezonul european 1996 al roş-albilor de la Riverside Stadium şi returul semifinalei cu Steaua Bucureşti, Kneeshaw a exclamat instantaneu “Massimo Maccarone!”, cu referire la marcatorul italian al englezilor, pe final de meci. Maccarone sosea în iulie 2002 la Boro, pentru pe-atunci o sumă record de 8,15 milioane lire sterline, mai rezistând însă pe seama reuşitelor sale în Cupa UEFA până la perioada de transferuri din iarna următoare, fiind considerat la despărţire drept o achiziţie nereuşită, şi prin prisma celor 24 de goluri în 102 apariţii: “Am fost prezent la semifinala de Cupa UEFA cu Steaua, îmi amintesc bine. Eram component al Academiei de Juniori a clubului şi fiecărui component i se acordau două bilete de intrare, aşa încât am fost norocos să mă aflu pe stadion la acel meci, a fost bun!”

Ca junior chemat în lotul mare al roş-albilor, decarul a avut ocazia să se pregătească “cot la cot cu Jonathan Woodgate, cu Leroy Lita, Yakubu, cu Gareth Southgate, care mi-a fost antrenor!”

Explicând că se aşteaptă de la el să evolueze pe poziţia numărului 10, Kneeshaw a mai spus că “fiind fotbalist englez, aşteptările sunt în sensul de a oferi bune performanţe şi sper să contribui la victorii ale Timişoarei!”

Wilson Kneeshaw a fost implicat în faza faultului în careu comis de portarul Săgeţii, în minutul 74, când era împins în săritură, la care ACS Poli a solicitat penalty, antrenorul Şunda fiind trimis în tribună pentru proteste la decizia arbitrului, iar puţin mai apoi n-a valorificat o oportună centrare din partea lui Popovici.

* Wilson Edgar James Kneeshaw, care în 20 mai va împlini 20 de ani, este un englez mulatru născut în Darlington, în nordul Albionului, care în perioada august 2013 – februarie 2014 a jucat de 13 ori pentru tineretul lui Middlesbrough AFC, club de liga a II-a, în Premier League U21, de două ori fiind titular, de 9 ori fiind introdus pe parcurs iar în alte două rânduri rămânând pe bancă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: