Ziua Naţională a României la „Comunalul” din Periam, dar Avântul e spulberat de liderul invincibil FC Bihor: 0-4

CS Avântul Periam n-a făcut faţă de la ora 14 de Ziua Naţională a României liderului invincibil al Seriei 8 în Liga 3, FC Bihor, descins în vestul Timişului cu gândul să-şi conserve avantajul de 6 puncte la căderea cortinei peste sezonul de toamnă, zis şi făcut, copiind la indigo triumful în deplasarea din etapa a 7-a la Ineu, 4-0 şi în cea de-a 15-a în Banat. 

Unde localnici ai Periamului au aniversat într-un mod tradiţional Ziua Naţională a României, în preajma arenei „Comunal”, gazdă la sosirea orădenilor imbatabili în fruntea seriei vestice a Ligii 3 şi virtual calificaţi încă de săptămâna trecută în grupa valorică I 1-4, campioni în exerciţiu ai eşalonului terţ prin prisma câştigării în ediţia anterioară a Seriei 10, nord-vestică, atât după sezonul regulat cât şi după play-off.  

În Seria 8, FC Bihor a semnat astăzi a cincea sa victorie în deplasare, respectiv a treia la zero şi fără replică pe teren advers, nu mai puţin de 6 fiind deja triumfurile la zero ale roş-albaştrilor. 

Iar jumătate dintre acestea la scoruri mari, 4-0 (1-0) aşadar şi la Ineu în 6 octombrie, dar chiar şi 6-0 (4-0) acasă cu cei din Cermei în săptămâna imediat următoare, orădenii detaşându-se aşadar de la patru în sus de ultimele două clasate în ediţia trecută, dar şi de a şaptea în aceeaşi ierarhie pe 2022-2023, şi anume Avântul Periam.

Care, în contrast, a înregistrat a cincea înfrângere la zero în actualul campionat, după cele suferite cu 2-0 la Lipova, 0-3 tot acasă cu Politehnica, 3-0 la Pecica şi 0-2 din nou pe propriul „Comunal” cu nou-promovaţii Peciului Nou, aşadar şi al treilea eşec fără replică la Periam, în succesiunea 0-3, 0-2, 0-4. 

Alb-albaştrii bănăţeni completând sezonul toamnei din rău în mai rău în apariţiile finale cu fruntaşele, 5-2 pentru „Poli” pe „Electrica” sâmbăta trecută şi 0-4 azi acasă.

În ansamblu, timişenii au jucat mai multe meciuri acasă în sezonul de toamnă decât pe teren advers, pierzând majoritatea întâlnirilor pe propriul „Comunal”, bilanţ 8 2 1 5, însă şi cel mai categoric tocmai la căderea cortinei, prim eşec în 2023-2024 la 4 goluri diferenţă, după cele patru înfrângeri la 3 goluri deficit.

Iar în tur, la Oradea, bănăţenii scăpau chiar mai ieftin, cu 3-1, însă astăzi au primit gol deja în primul sfert de oră, dintr-o lovitură de la 11 metri, apoi încă unul până la mijlocul primei reprize, după care în primele 5 minute ale părţii secunde însă şi la intrarea în ultimele 10 minute, pe fondul dominării exercitate de roş-albaştri pe un gazon cât se poate de greu după precipitaţiile din ultima vreme: 0-4 (0-2).

Liderul seriei învingând astfel pentru a treia oară consecutiv în deplasare dar şi prin a marca de fiecare dată de 4 ori, în urma unor victorioase 4-1 în ultimele ieşiri arădene, astfel încât a trecut mai bine de o lună de când fruntaşii n-au mai simţit gustul insuccesului „afară”, într-un 1-1 la final de octombrie la Peciu Nou.

Însă, dacă pe de-o parte unicul club încă imbatabil în actualul campionat al Ligii 3, din toate cele 100 de grupări ale celor 10 serii, şi anume FC Bihor, va aborda dintr-o poziţie confortabilă primele întâlniri din 2024, acasă cu ACB Ineu şi Progresul Pecica, respectiv la Cermei cu Gloria Lunca-Teuz, în ultimele 3 runde ale returului, în schimb Avântul va aborda noul an cu deplasări consecutive la singurele două formaţii de care este urmată ierarhic, la Socodor şi Ineu, încheind returul acasă cu vecina de pe locul imediat superior, din Cermei, meciuri directe unul şi unul în zona retrogradării. 

Astăzi fiind unul de-a dreptul dezechilibrat pe terenul „Comunal” greu al Periamului, în condiţiile în care Avântul era antepenultima în clasament, cu 10 înfrângeri în primele 14 etape.

Iar diferenţa valorică s-a conturat încet şi sigur şi prin prisma scorului, în minutul 10 în urma loviturii de la 11 metri obţinută de Florin Chitaş după o pătrundere pe stânga, penalty-ul fiind transformat de Loren Ioviţă, iar peste alte zece minute după un alt atac pe flancul stâng cu acelaşi Chitaş servindu-l pe Alexandru Stoian, autor al centrării fructificate de golgheterul orădenilor, Sergiu Jurj, din preajma careului mic al localnicilor: 0-2. 

Tot cu 0-2 cedând recent acasă timişenii şi cu cei din Peciu Nou, după care mai înregistrau şi un 3-3 tot pe teren propriu cu CS Şoimii Lipova, fără victorii aşadar după succesele la două goluri diferenţă pe „Comunal” din 6-13 octombrie cu cei din Socodor şi Ineu. 

Însă bănăţenii, din minutul 32 cu Praţa în locul lui Baranyi, au încasat chiar şi mai repede după pauză, Andrei Moga înscriind cu capul din cornerul lui Calugher, 0-3 în minutul 49, handicap la care au efectuat rapid o dublă modificare, fără însă a reduce din handicap, dimpotrivă, unul dintre cei 4 roş-albaştri introduşi pentru sfertul de oră final, şi anume Marius Hosu, punctând la doar 3 minute cu bara, din centrul careului, servit fiind de acelaşi Chitaş. 

Iar scorul putea fi şi mai mare, favoriţii jucându-se însă cu ocaziile, într-un „antrenament cu public” înaintea ultimului lor joc oficial din 2023, de miercuri 6 decembrie, la finele fazei grupelor Cupei României, în Sălaj, într-un duel terţ divizionar cu SCM Zalău.

Cu menţiunea că marcatorul Moga a fost mezinul între cei 22 de titulari ai întâlnirii, din generaţia 2006, oaspeţii aliniind la start şi 2 tineri din generaţia 2004 respectiv câte unul din 2002 şi 2000, fără a avea în primul 11 jucători mai vârstnici decât Calugher şi Vasile – ambii născuţi în 1995, pe când Avântul a început cu câte 2 componenţi fiecare din 2004 şi 2005, cei mai tineri la „albaştri”. 

*Rezultatele etapei a 15-a în C7 şi C8 plus programul primei runde din 2024 în Liga 3, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal. 

CS Avântul Periam: Victor Gârlea-Domondi – Lucas Baeram (minutul 53, Gabi Mânecan), Rareş Mureşan, Armand Popescu, Raul Ştefanciuc, Andrei Viaşu (min. 53 Cătălin Filip), Ovidiu Oancia – cpt. (min. 71 Victor Toma), Angelo Olteanu, Valeriu Mager, Sebastian Budur (min. 71, Raul Gălăţan), Alexandru Baranyi (min. 32, Ovidiu Praţa).

Antrenor: Adrian Leucă.

Rezerve: Florin Antonescu – Rafael Onu, Denis Bot, Ionuţ Spulber.

FC Bihor: Mihai Pînzariu – Răzvan Gunie, Ricardo-Florin Farcaş – cpt., Loren Ioviţă, Alexandru Stoian – Vadim Calugher (minutul 75, Alexandru Sorian), Bogdan Vasile (min. 75, George Cherman) – Ionuţ Ban (min. 63, Călin Jurj), Andrei Moga (min. 77, Andrei Chindlea), Florin Chitaş – Sergiu Jurj (min. 77, Marius Hosu).

Antrenor: Florin Farcaş.

Rezerve: Radu-Sebastian Bob – Paublusztig Tamas, Andrei Popa şi Sergiu Bactăr. 

Arbitri: Mircea Ardelean – Pantea şi Pîslaru, toţi din Arad. Observator pentru arbitri: Mărginean (Alba Iulia); delegat pentru joc: Ştiube (Reşiţa).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 13

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: