CFR 1933 Timișoara abordează corect startul în futsal, din Liga 2, nu precum Informatica în urmă cu 5 ani, direct în Liga 1. Succese alb-vișinii de la 6 diferență în sus în ”Constantin Jude”, Florin Matei golgheter: FOTO

Apărut pe scena divizionară a futsalului intern direct la nivelul Ligii 1, debutând în 1 septembrie 2015 printr-un 4-1 acasă în campionat cu KSE Târgu Secuiesc, Clubul Sportiv Informatica Timișoara și-a încheiat parcursul competițional după nici 5 sezoane, anul acesta, prin scurtcircuitarea competițiilor în martie, când pierdea cu 8-0 la Miercurea Ciuc și cu 2-4 pe teren propriu în 7 ale lunii cu Dunărea Călărași, în primele două runde din ”careul” play-off al fruntașelor pentru care se califica de pe locul 4, devansând alte 3 cluburi. Orașul de pe Bega n-a rămas însă fără futsal divizionar, în noua ediție lansată cu întârziere pornind la drum CSF CFR 1933, dar de o manieră etică, principială și sportivă, și anume nu direct din primul eșalon,ci de la baza sistemului de întrecere, din Liga 2, din respect față de competiție, implicit față de sine.

Cât despre primele rezultate, victorioase detașat la un nivel valoric modest, trei succese variind de la 6-0 la 13-1 în turneul inaugural al Seriei 3 de Vest, organizat pe teren propriu în sala ”Constantin Jude”, fără spectatori.

Într-adevăr, constrâns de normativele fără pic de justificare științifico-medicală, igienico-sanitară și din cercetare impuse ”de sus” și Federației Române de Fotbal, futsalul intern a repornit la drum cu întârziere și doar în anumite condiții, a se citi sub forma unor turnee de campionat înlocuind la nivelul primelor două divizii etapele sistemului competițional clasic.

Astfel, în Liga 1, din care a dispărut reprezentanta Timișoarei, aliniindu-se ca noutăți la start față de campania anterioară cluburi din Târgu Secuiesc și Buzău, așadar 8 formații în competiție, un prim turneu s-a desfășurat între 10 și 12 octombrie la Miercurea Ciuc, cel de-al doilea încheindu-se astăzi la Odorheiu Secuiesc, după alte 3 zile de jocuri cu începere de sâmbătă la care nu s-a aliniat din nou la start FC Dunărea Călărași.

În Liga 2, împărțită în 3 serii pe criterii geografice, CFR 1933 Timişoara a obținut trei victorii din tot atâtea posibile în turneul inaugural din Sala ”Constantin Jude”, desfășurat până duminică fără spectatori în tribună, în perioada 22-24 octombrie, la care au participat patru echipe.

În prima zi, vineri, CFR Timişoara – ACS Metropolitan Işalniţa 6-0 (3-0), cele şase goluri fiind marcate de Valentin Ilaş – 3, Florin Matei – două şi Robert Vârlan. În celălalt meci, West Deva – Şoimii Simand 5-1 (2-1).

A doua zi, sâmbătă, CFR Timişoara – Şoimii Şimand 13-1 (6-0), pentru lider înscriind Ionuţ Nemițeanu – de 4 ori, Florin Matei 3 goluri, Ştefan Toader și Robert Vîrlan câte două fiecare, respectiv Răzvan Plopeanu. Iar în cealaltă partidă, Metropolitan Işalniţa – ACS West Deva 8-1 (3-0).

Duminică, CFR Timişoara – West Deva 9-2 (5-1), marcatori fiind Florin Matei – autor a 4 goluri, Robert Vârlan cu două, respectiv Valentin Ilaş, Ionuţ Nemițanu și Ştefan Toader, pe când pentru învinși au punctat Sebastian Mateescu şi Ion Al Ioani. În fine, și Şoimii Şimand – Metropolitan Işalniţa 5-10 (2-3).

Într-o formulă cu antrenorul-jucător Valentin Ilaş, bănățenii au folosit lotul Theodor Lungu, Florin Matei, Robert Vârlan, Răzvan Plopeanu, Raul Filimon, Ştefan Toader, Denis Dan și Ionuţ Nemitanu, preşedinte al clubului fiind Constantin Nedela, director sportiv  Florin Chiricescu iar maseur Nicolae Koposcsuk.

Timișorenii dețin punctaj maxim și golaverajul 28-3, urmați de doljeni cu 6 puncte (18-12). 

Și celelalte două grupe ale diviziei secunde, Seria 1 Est și Seria 2 Centru, sunt compuse tot din câte 4 cluburi, întrecerile urmând a începe în următoarele două weekend-uri.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: