CFR egalează de la 0-2 dar capotează la final în primul meci acasă: 2-4 (0-1) cu nou-promovata ACS West Deva

CSF CFR 1933 Timișoara a pierdut duminică seară primul meci jucat pe teren propriu în noul campionat al Ligii 1 Futsal sub egida FRF, revenind spre final de la 0-2 dar și capotând apoi brusc, deși a mai avut încă o ocazie de a egala din nou și la 3-3. S-a încheiat 2-4 (0-1) cu nou-promovata ACS West Deva. 

Alb-vișiniii s-au înfățișat de la ora 18 în fața puținilor spectatori din tribuna sălii ”Constantin Jude”, nădejdile bănățenilor dar și ale susținătorilor lor legându-se de obținerea unei noi victorii după cea repurtată la Deva pe terenul vicecampioanei naționale Autobergamo, cu 1-2.

Însă nou-promovații deveni de la ACS West au desăvârșit la căderea cortinei peste etapa a III-a în elita futsalului intern o duminică victorioasă pe drumuri pentru grupările de sub Cetate, după ce Autobergamo se impunea cu 2-4 în deplasarea de la ora 13 la Buzău.

Coincidență, exact același rezultat s-a înregistrat și pe Bega, deși n-ar fi părut deloc așa prin prisma puținelor goluri marcate în majoritatea timpului de joc.

Unul singur până la pauză, înscris de oaspeții hunedoreni, învinși la prima apariție cu 1-6 pe teren propriu de campioana CS United Galați. Galben-negrii Devei s-au dovedit a fi însă o nucă tare pentru ”albii” și cu veteranul Robert Lupu în teren, ”West” dublându-și avantajul în partea secundă.

De la extazul victoriei sub Cetate, în situația de a pierde la prima apariție acasă în noul campionat, ceferiștii reducând totuși din diferență și egalând apoi în urma unui presing efectuat la portar, în tentativa acestuia de a dribla în lateral și a degaja mingea, fază la care vizitatorii au reclamat și un fault în atac: 2-2.

Cu gândul la răsturnarea totală a scorului pe final, CFR s-a lăsat însă surprinsă în faza imediat următoare, o țesătură de pase a ”galbenilor” aducându-i rapid în poziția de a prelua din nou conducerea, adjudecată și cu aportul unui timișorean, a cărui trimitere greșită spre propriul careu a fost taxată prompt: 2-3. 

”Feroviarii” au renunțat la portar, în căutarea unei noi egalări, care le-ar fi adus cu certitudine un punct, iar o succesiune rapidă de pase curgând spre flancul stâng a continuat cu o centrare în zona centrală a careului, șutul fiind reținut în mai… mulți timpi de goalkeeper-ul devenilor, accidentat la acea fază cu o intrare târzie și tardivă a localnicilor. Sancționați cu o lovitură de pedeapsă de la 10 metri, deturnat ă inițial de portarul ceferist, învins totuși ulterior, pe continuarea fazei: 2-4.

Două goluri aduceau timișorenilor toate punctele pe terenul vicecampioanei, tot două goluri nu i-au fost suficiente acasă pentru a evita înfrângerea în fața unei nou-promovate, tot din Deva.

Un deznodământ oarecum surprinzător și nu prea, ”West” descinzând la vest sub bagheta lui Al-Ioani, în cmponență și cu Stoica, trecut și acesta cândva prin futsalul de pe Bega, dar și cu Covaci, campion al țării cu United Galați, în poartă având un ex-ceferist, pe Filimon. 

Iar joi seară vor juca bănățenii deja restanța din etapa I la campioana CS United Galați. Rezultatele rundei a III-a, în care moldavii s-au impus cu 9-0 acasă, precum și programul viitor, pe coloana clasamentului secțiunii Minifotbal/Futsal.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: