CFR începe anul 2023 şi turul suplimentar al Ligii 1 cu o victorie în Timişoara: 5-2 (1-0) cu ACS West Deva

Prim-divizionara de fotbal în sală a Timişoarei a început cu bine noul an, câştigând în această seară acasă la debutul în turul 3 suplimentar al sezonului regulat în Liga 1 Futsal, 5-2 (1-0) cu nou-promovata ACS West Deva, care răsturna scorul la 1-2 în primele minute ale părţii secunde, dar şi Răzvan Plopeanu întorcea apoi decisiv soarta partidei cu o „dublă” tot până la mijlocul reprizei a II-a.

CSF CFR 1933 Timişoara n-a mai jucat de mai bine de-o lună, odată ce încheia în avans returul sezonului regulat, deja în penultima sa etapă, pe 19 decembrie 2022, când a trecut în sala „Constantin Jude” cu 6-1 de penultima clasată, Luceafărul Buzău, dat fiind că bănăţenii nu mai aveau în program un meci şi în runda finală ca urmare a imparităţii participantelor la campionat, dar iată că alb-vişiniii au reînodat seria apariţiilor în Liga 1 tot cu un succes pe teren propriu, de astă dată împotriva antepenultimei clasate, de care sunt urmaţi în clasament, însă binişor în urmă.

Spre deosebire de timişoreni, ACS West Deva a jucat în runda finală din retur, programată recent, în noul an, câştigând cu 4-3 (3-1) deplasarea de marţea trecută la Buzău, astfel încât nou-promovaţii de sub Cetate au încheiat primele 14 etape la 6 puncte în urma bănăţenilor.

De care n-au mai reuşit să treacă pe Bega precum surprinzător o făceau în tur în etapa a treia, cu 2-4 pe 25 septembrie 2022, CFR fructificând de astă dată avantajul terenului propriu, la prima reprezentaţie din 2023, a doua deja pentru majoritatea celorlalte prim-divizionare.

În priză deja din 21 ianuarie, când runda finală din retur începea cu Autobergamo Deva – United Galaţi 4-2 – întâi eşec al campioanei, şi FK Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana 19-2, tot în ultima decadă din ianuarie demarând şi acest al treilea tur suplimentar, cu alte 7 etape, de fapt o „dublare” a turului pentru completarea sezonului regulat, aceleaşi formaţii gazdă repurtând alte victorii acasă, Autobergamo cu 9-0 cu buzoienii, harghitenii cu 15-1 cu codaşa clujeană.

Tot în deplasare, West Deva a dat încă o replică bună gazdelor, dar ceferiştii n-au împărtăşit soarta Luceafărului, deşi le-a luat mai bine de o jumătate de oră pentru a se desprinde în cele din urmă de hunedoreni.

Un singur gol a fost înscris în prima repriză a partidei de la ora 17:30, după ce Grosu, la revenirea sa, trimitea în bara porţii devenilor în minutul 10, Ionuţ Nemiţanu deschizând scorul din 6 metri în minutul 12, 1-0, pentru ca până la pauză bara să mai fie scuturată atât de Nastai în minutul 17 cât şi de antrenorul-jucător al vizitatorilor, totodată căpitanul Al Ioani, cândva în futsalul de pe Bega, cu 25 de secunde înaintea încheierii primei părţi.

O altă bară a lui Al Ioani, în cel de-al doilea minut după pauză, a prevestit parcă egalarea, reuşită peste o jumătate de minut de Constantin Lupu, devenii răsturnând apoi complet scorul peste alte nici 4 minute, prin şesarul ex-ceferist Georgel David: 1-2.

Bucurie hunedoreană de scurtă durată, peste nici 3 minute Răzvan Plopeanu egalând pentru „vişinii”, iar peste alte 22 de secunde preluând conducerea în favoarea localnicilor, 3-2 spre mijlocul părţii secunde.

Timişorenii au mai fost salvaţi de bară şi în minutul 34, când nici Galfi n-a avut mai mult noroc, finalul aparţinându-le cu alte două reuşite într-un interval de 60 de secunde, prin acelaşi Nemiţanu şi Toader, în minutele 37 şi 38, 5-2.

În condiţiile în care Mihnea Toader începea meciul ca titular, într-un 5 de start cu Lungu-Badea căpitan, antrenorul-jucător Robert Lupu, Nastai şi Plopeanu, de partea cealaltă Goşa – Pieptea, Mateescu, Constantin Lupu, Al Ioani.

Învingătorii s-au mai bazat astăzi şi pe Vlad Iancu – Nemiţanu, Buhăceanu, Dan şi Grosu. 

Iar după o victorie acasă, deplasări legate la Buzău, joi de la ora 14 în campionat la penultima clasată Luceafărul – în etapa a II-a din turul suplimentar, şi în weekend la secund-divizionara locală Fortius 2014, în cadrul optimilor Cupei României. Abia ulterior un nou meci în Timişoara, cu codaşa CFF Clujana, în jurul datei de 12 februarie.

Ultimele rezultate din Liga 1 Futsal şi programul rundei a doua din turul 3, pe coloana clasamentului la zi a secţiunii Futsal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 12

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: