CFR începe cu bine săptămâna cu devenele. Victorie și în retur cu Autobergamo: primele puncte acasă, la a patra încercare

Ceea ce n-a reușit lunea trecută în sala ”Constantin Jude”, să învingă campioana națională din Galați, CFR Timișoara a izbutit în schimb în această după-amiază, răsturnând rapid scorul și detașându-se acasă de vicecampioana Autobergamo Deva, pe care, într-o inversare a rolurilor, a învins-o așadar și în returul Ligii 1 de futsal: 5-2 (4-1).

Alb-vișiniii bănățeni au fost nevoiți să aștepte până în etapa a noua a primei divizii de fotbal în sală pentru a obține primele puncte acasă în ediția în curs, adjudecate astăzi de la ora 17 la a patra încercare, după ce vicecampioana țării a deschis scorul în prima jumătate a reprizei I, semnal de alarmă la care CFR a reacționat în faza imediat următoare, egalând prin antrenorul-jucător Robert Lupu: 1-1 în minutul 7:34, la 12 secunde după reușita devenilor.

Iar de astă dată timișorenii au trecut pragul, înscriind și a doua oară, ceea ce nu mai reușiseră în precedentele 3 apariții, două pierdute pe același teren propriu, 1-2 cu cei din Odorheiu Secuiesc și 0-4 lunea trecută cu campionii gălățeni, una câștigătoare cu 0-1 la Buzău, Darius Nastai preluând conducerea peste nici 3 minute pentru localnici, 2-1 la mijlocul primei părți

Și trecând apoi în rolul de coautor pentru reușita lui Valentin Ilaș din minutul 15, ”feroviarii” trăgând tot mai multă nădejde că eșecurile în sala ”Constantin Jude” vor fi preschimbate în sfârșit în puncte. Iar odată ce și Mihnea Toader a înscris până la pauză pentru ceferiști, 4-1 cu un minut și 17 secunde înaintea pauzei, victoria și-a arătat zâmbetul larg. 

Timișorenii punându-și acum speranțele în depășirea săptămâna aceasta a ambelor prim-divizionare devene, după ce în tur uneia calde, victoria cu 1-2 la Deva cu Autobergamo, i-a urmat alta rece, 2-4 acasă cu nou-promovata ACS West.

Pe care ”vișiniii” o vor vizita duminică la 12 în cea de-a treia etapă a returului în sezonul regulat, într-un duel al vecinelor de clasament pentru locul 4, deținut de CFR cu 3 puncte avans.

Asigurate cu atât mai mult în repriza a II-a, odată ce șutul lui Ilaș din minutul 33 a poposit în plasa porții devene, deviat fiind, 5-1, fără ca un al doilea gol al vizitatorilor, cu 3 minute și jumătate înainte de final, să schimbe datele problemei. Ceferiștii suflându-le acum în ceafă la un singur punct diferență. 

CFR a început meciul din runda a noua cu Lungu-Badea – Ilaș – cpt., Nastai, Lupu și Toader, rezerve la start fiind Iancu – Buhăceanu, Plopeanu, Dan și Nemițanu, pe când oaspeții au abordat întâlnirea cu Dinicuță – Gavrilă, frații Matei – Florin și Cristian – căpitan, respectiv Iulian Cojocaru, din Republica Moldova, rezerve la start fiind portarul Voin, Aramă – autor al deschiderii de scor, Bozan, Hardea, Sandu, Budai, Strugariu, Tifan și Boldor, autor al șutului care a stabilit rezultatul final, șut deviat în propria poartă de Toader.

Altfel, etapa viitoare, a X-a, a început de fapt deja miercurea trecută, când United Galați și-a continuat pregătirile prin jocuri pentru debutul de poimâine în grupele fazei elitelor în UEFA Futsal Champions League, trecând la Cluj după victoria de la Timișoara cu CFR și de codașa CFF Clujana, dar mult mai clar, cu 3-15, campionii făcând scor și ieri la Dunăre, 11-2 cu ACS West Deva.

Următorul joc pe teren propriu al ceferiștilor, abia în decembrie, cu ”lanterna roșie” de pe Someș, după care, tot luna viitoare, și ultimele lor apariții în retur, la Odorheiu Secuiesc și în Timișoara cu Luceafărul Buzău.

Ultimele rezultate în Liga 1 Futsal și programul viitor, pe coloana clasamentului la zi în secțiunea Futsal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = sase

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: