CFR încheie returul și anul cu un succes clar acasă: 6-1

CSF CFR 1933 Timișoara a obținut luni după-amiază a șaptea victorie în sezonul regulat al Ligii 1 de futsal respectiv a treia pe teren propriu, la ultima sa apariție din 2022 dar și din retur, încheiat pe locul 4, prin a se desprinde de penultima clasată, CS Luceafărul Buzău, cu 6-1 (4-1), la căderea de cortină peste ultima rundă din acest an.

Etapă a XIII-a și antepenultima în elita fotbalului de sală intern dominată de victoriile în deplasare la 4 goluri diferență, una și mai clară, cu 5 goluri avantaj, fiind conturată luni de la ora 17 în sala ”Constantin Jude” grație reușitelor celor 4 jucători de câmp aliniați la start de ”vișinii”, în ordine cu căpitanul Ilaș, Plopeanu, Nastai și Toader, autor al ”dublei” după pauză.

Localnicii făcându-și astfel ieșirea dorită de pe scena sezonului regulat în Liga 1, cu un bilanț pozitiv, prin a trece și în retur de penultima clasată buzoiană, de care dispunea în toamnă în Câmpia Română cu 1-0, Luceafărul fiind cea de-a treia învinsă tur-retur a bănățenilor în campionatul în curs și rămânând cu numai cele două succese contra ”Cenușăresei” clujene.

Fără antrenorul-jucător Robert Lupu, suspendat pentru 4 cartonașe galbene, CFR a deschis rapid scorul prin locțiitorul său, Valentin Ilaș, deja în cel de-al doilea minut, iar Răzvan Plopeanu l-a majorat în minutul 7: 2-0.

După ce au început deplasarea în alcătuirea Nițu – Berloiu, Nicodim, Danciu, Isac, penultima clasată a redus din deficit în minutul 10 prin căpitanul Radu Burciu, însă scorul limită a rezistat doar puțin peste 3 minute, Dacian Nastai refăcând avantajul de două goluri în minutul 14, 3-1, majorat cu 3 secunde înaintea pauzei prin același Plopeanu, după ce, cu 39 de secunde înainte, buzoianul Danciu primea cartonașul roșu.

Învinsă cu o săptămână înainte pe teren propriu cu 2-12 de campioana United Galați, Luceafărul Buzău a cedat în partea secundă a reprizei a II, când junele Mihnea Toader a marcat pentru timișoreni atât în minutul 24 cât și cu 90 de secunde înainte de final, consfințind cel mai categoric eșec în deplasare al elevilor și coechipierilor lui Radu Burciu: 6-1.

Alb-vișiniii au mai contat la ultima reprezentație pe portarii Lungu-Badea și Iancu respectiv Nemițanu, Cristian și Andrei Buhăceanu, Dan și Minuț.

”Feroviarii” au câștigat astfel ultimele 3 meciuri acasă din sezonul regulat, parcurs pe teren propriu care l-au încheiat cu un bilanț echilibrat ca număr al victoriilor și eșecurilor, iar acum așteaptă partea a doua a sezonului, abia însă după ce colegele de întrecere se vor întâlni în runda finală a returului, spre mijlocul lunii ianuarie. 

Oricum, indiferent de rezultatul jocului Autobergamo – United Galați, dunărenii imbatabili au câștigat înainte de termen sezonul regular, pe când devenii vor intra în partea a doua a competiției de pe locul 3, în umbra harghitenilor.

Rezultatele etapei a 13-a și programul ultimeia în returul Ligii 1 Futsal, pe coloana clasamentului la zi.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: