CFR pierde prima oară în Timișoara în Liga 1 Futsal, cu vicecampioana din Galați

Dacă este ora 18 într-o seară de marți, atunci nou-promovata CSF CFR 1933 Timișoara începe un meci din campionatul Ligii 1 Futsal, trei jocuri dintre cele 5 disputate de ”vișinii” în ediția în curs a elitei fiind astfel programate, și toate încheiate cu rezultate la limită, acum peste o lună printr-o victorie acasă la debutul pe prima scenă, 6-5 cu Luceafărul Buzău pe 7 septembrie, în ultimele două runde cu eșecuri cu 2-1 în fața unor invincibile de pe podiumul clasamentului, care au condus cu 2-0, săptămâna trecută la Deva cu Autobergamo, în această seară în sala ”Constantin Jude” cu vicecampioana CS United Galați: 1-2 (1-2).  

Nou-promovații de pe Bega sunt la a treia înfrângere în Liga 1, strict în fața imbatabilelor de pe podiumul ierarhiei, în frunte cu FK Odorheiu Secuiesc, lider cu punctaj maxim pe terenul căruia bănățenii se înclinau în etapa a II-a cu 6-4 după ce la pauză conduceau cu 2-3, însă eșecul cu dunărenii este doar primul suferit în sala ”Constantin Jude”, dezolant de goală pentru întâlnirea cădere de cortină peste runda a cincea în primul eșalon.

Gălățenii, ocupanți ai locului 2 la finele sezonului regular al ediției 2019-2020, iar ulterior cu două victorii din două apariții în play-off-ul aceleiași campanii de campionat înaintea scurtcircuitării sportului pentru împingerea în cadru a mascaradei ”pLandemiei”, dar și vicecampioni naționali la zi după finala în 4 manșe pierdută în aprilie 2021 cu 1-3 la meciuri în fața lui Imperial WET Miercurea Ciuc, abordau cu prima șansă deplasarea pe terenul alb-vișiniilor nou-promovați, șansă adjudecată după ce CS United s-a desprins la 0-2 încă după mijlocul reprizei I, prin golurile înscrise de Cireș în minutul 11 și Crișan în minutul 14.

Ceferiștii nu s-au demobilizat, atacând și creându-și ocazii de gol, ratate de Vârlan din două tentative în aceeași fază dar și Matei, ba chiar au insistat și mai mult în plan ofensiv, renunțând la portar în favoarea unor acțiuni purtate în superioritate numerică, presiune care în cele din urmă a dat roade înaintea pauzei, la finele primei părți, când Burdujel a fost eliminat de la gălățeni iar Plopeanu a redus din handicap deviind șutul lui Ilaș: 1-2 după 20 de minute.

Cu victorii acasă fără excepție, 6-5 cu buzoienii după ce erau conduși la pauză cu 1-3, dar și 15-0 cu codașa din Cluj, prim-divizionarii de futsal ai Timișoarei au căutat răsturnarea scorului, să dea lovitura în partea secundă, dominând-o, măcar în căutarea golului egalizator. I-a trădat însă imprecizia șuturilor, iar pe de altă parte portarul vizitatorilor, Cârdei, i-a salvat pe dunăreni și în repriza a II-a, United înghețând scorul în ciuda tuturor strădaniilor bănățene, din nou cu portarul înlocuit în favoarea unei ofensive în superioritate numerică.

Prim triumf în deplasare în acest campionat pentru CS United Galați, care remiza 2-2 la Deva în precedenta ieșire, în rest învingând la scor acasă în partide de ”1” solist.

Gruparea mai închegată, omogenă și rutinată la acest nivel a conservat avantajul luat în primul sfert de oră, însă totul pălește în semnificație în raport cu goliciunea tribunei din ”Constantin Jude”, sport practicat într-un copleșitor anonimat, care va să zică nu se mai poate face referire la un spectacol sportiv – știrbit de absența aproape totală a spectatorilor, o mostră a vieții sociale din sfera lumii arenelor în regim totalitar de dictatură sub carâmbul ocultei satanice mondiale cu a sa resetare spre noua ordine. Și e doar începutul. 

Sport care în asemenea condiții aproape că nu-și mai are rostul, fără sens, suflet și spirit, pe cale de dezumanizare. În fine…

CSF CFR 1933 va juca și marțea viitoare de la ora 18, în etapa a 6-a, la Focșani, întâlnind la finele rundei și ultima parteneră de întrecere din Liga 1 cu care încă n-a dat piept, nou-promovata CS Local Sportul Ciorăști, autoare a unei victorii în 4 apariții. Apoi, ceferiștii vor sta la finele turului, urmând a începe returul la finele lunii, într-o altă deplasare, la Buzău. Și abia în etapa a noua încă un meci acasă, în noiembrie, cu liderul actual, din Odorheiu Secuiesc. 

Ultimele rezultate din Liga 1 Futsal și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Futsal/Minifotbal. Pe aceeași coloană, și ultimele rezultate respectiv programul viitor și clasamentul la zi în primul eșalon din Campionatul de minifotbal Alborz al județului Timiș.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 11

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: