CFR revine de la 2-0 la pauză şi egalează campioana la Galaţi

CSF CFR 1933 Timişoara a început foarte bine seria celor 3 meciuri finale dar şi cele mai grele, cu fruntaşele, din turul suplimentar al sezonului regulat în Liga 1 de futsal, egalând spre încheierea meciului de duminică de la ora 18 pe terenul campioanei CS United Galaţi, care conducea cu 2-0 la pauză. Dar stângul lui Nemiţanu a asigurat un punct foarte muncit de bănăţeni, surprinzându-i pe laureaţi în repriza a II-a: 2-2.

Liderul detaşat United Galaţi nu s-ar fi aşteptat să aibă foarte mari probleme în partea secundă a întâlnirii uvertură a rundei de la mijlocul turului suplimentar în sezonul regulat de campionat, odată ce s-a desprins până la pauză prin golurile lui Dos Santos în minutul 10 şi Daniel Araujo chiar la încheierea reprizei I, însă CFR l-a surprins prin replica dată în următoarele 20 de minute.

Aflat la primul meci de campionat după mai bine de o lună de zile, în urma unui detaşat 15-2 acasă cu clujenii, CFR a abordat deplasarea la Dunăre la egalitate de puncte cu cei din Odorheiu Secuiesc, pe locurile 3-4, harghitenii având însă o partidă mai puţin disputată, aşa încât timişorenii s-au văzut nevoiţi să forţeze smulgerea unui rezultat cât mai bun, care să le lase şanse pentru a încheia cât mai sus turul suplimentar, în perspectiva fazei play-off.

În care a treia clasată va avea o misiune mai facilă în faţa Luceafărului Buzău, de pe locul 6, pe când a patra clasată după turul suplimentar dueluri mai strânse cu ACS West Deva, a cincea, totul pentru calificarea în semifinalele în care vor aştepta fruntaşa campioană CS United Galaţi şi urmăritoarea sa de pe 2. Cu gălăţenii urmând a juca în semifinale învingătoarea disputei ocupantelor locurilor 4-5. 

Dunăreni de evitat, motiv pentru care ceferiştii şi-au făcut bine calculele să încerce prinderea locului 3, mai rămânându-le acum la dispoziţie numai două apariţii, în ultimele zile din martie, acasă cu FK Odorheiu Secuiesc şi la Deva cu Autobergamo Fiat, cea care i-a eliminat luna trecută pe Bega cu 2-1 din sferturile Cupei României. 

„Dublă” în care feroviarii îşi vor juca ultimele şanse la prinderea locului 3 după sezonul regulat, contracandidatele mai având o rundă la dispoziţie la început de aprilie, cu dueluri abordabile, etapă în care CFR deja va sta.

Bănăţenii fiind acum interesaţi şi de rezultatul de marţi seară din Harghita, în duelul fruntaş de la ora 18 FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, hunedorenii având 31 de puncte din 15 jocuri, CFR tot 31 din 16, iar secuii 30 din 14, plus avantajul terenului propriu. Şi a se vedea clasamentul actualizat la zi precum şi programul rundelor 4-5 în turul suplimentar.

În tot cazul, cealaltă dispută la vârf a etapei n-a dezamăgit deloc la Galaţi, campioana United dominând prima parte iar CFR venind din urmă în cea de-a doua, atunci când Angulo Montera a redus din handicap încă din minutul 26, 2-1 la care oaspeţii au intrat serios în meci.

Iar ceea ce rămânea o posibilitate s-a şi întâmplat, după un balon degajat neglijent pe jos de laureaţi din propriul careu, recuperat şi retrimis spre poarta „roşilor”, unde Nemiţanu n-a iertat sec cu stângul din zona centrală, de pe semicerc, 2-2 pe lângă goalkeeper, cu două minute şi 13 secunde rămase de jucat.

În care United a forţat preluarea conducerii, dreptul lui Araujo de la 9 metri fiind cu ghinion, balon izbit succesiv de ambele bare laterale ale bănăţenilor. Florin Ignat a insistat în minutul final cu portar volant, însă CFR a rezistat presiunii şi chiar a recuperat mingea, trimisă spre buturile dunărenilor, „acoperite” de un jucător de câmp.

Secunde cu garda jos, în care „roşii” s-au infiltrat în marginea careului, de unde l-au testat pe Vlad Iancu, de pe dreapta, portarul ceferiştilor respingând cu piciorul ultima tentativă a campioanei. Din contră, şutul final aparţinea tot oaspeţilor, împotriva unor dunăreni fără portar, dar remiza s-a conservat.

Meritorie pentru CFR prin prisma revirimentului pe terenul gălăţenilor, de la 2-0 la 2-2.   

O reabilitare după eliminarea acasă din Cupa României în urmă cu 3 săptămâni, redresare izbutită în fief-ul liderului campion. Care se pregăteşte de Final4 în Cupa României pe 20 şi 21 martie la Deva, în semifinale cu secund divizionara din Remetea, în ultimul act cu o localnică, învingătoare a duelului sub Cetate între West Deva şi Autobergamo.

CFR pierdea greu la Galaţi în turul din 29 septembrie 2022, cu 5-4 de la 2-3 la pauză în runda inaugurală, cedând mai clar pe Bega în retur, cu 0-4. 

Cu Autobergamo a izbutit în schimb succese tur-retur, 2-1 în 11 septembrie sub Cetate şi 5-2 în Banat în noiembrie 2022, în compania harghitenilor pierzând pe de altă parte, cu 1-2 la Timişoara în octombrie şi cu 6-4 în retur în decembrie 2022. Marjele sunt totuşi mici, ceferiştii având şansele lor.

Fotografii din sala „Dunărea”

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: