CFR Timişoara, 3-0 cu tripleta braziliană titularizată, Almeida „dublă”, la revenirea futsalului din Târgu Mureş în Liga 1

CFR 1933 Timişoara a câştigat la debut în noul campionat al Ligii 1 de fotbal în sală, trecând acasă sâmbătă seară de la ora 18 cu 3-0 de CSM Târgu Mureş, la revenirea ardelenilor în elită, de fapt una dintre cele 4 noi prim-divizionare pe o scenă de-acum cu 10 cluburi în ediţia 2023-2024, şase dintre cele din sezonul trecut, în plus din Mărăşeşti, Sfântu Gheorghe, Şimand şi, aşadar, Târgu Mureş. 

Altădată, în mai-iunie 2016, finala Campionatului Naţional de futsal se juca pe axa Târgu Mureş – Timişoara, pe-atunci cu multipla laureată CityUs protagonistă în numele ardelenilor, şi triumfătoare în ultimul act cu 4-0 şi 2-1 împotriva Informaticii de pe Bega, ştafeta fiind preluată peste ani, în Banat, de CSF CFR 1933 Timişoara, deja constant implicată în careul fruntaş al elitei, iar pe Someş de CSM, purtând steagul revenirii futsalului târg-mureşean pe prima scenă. 

Sancţionată cu depunctări în cursul ediţiei 2017-2018 a elitei, fosta campioană CityUs Târgu Mureş nu se mai alinia apoi şi la startul campaniei 2018/9, aşadar în urmă cu 5 ani, însă revenirea totuşi s-a produs, sub însemnele CSM, redebutul consemnându-se sâmbătă seară la Timişoara, unde CFR a valorificat avantajul terenului propriu.

După ce în prima repriză Ioan Andrei Grosu a trimis în bară în minutul 9, 0-0 la pauză, brazilianul Gabriel Henrique Almeida deschizând apoi scorul la două minute şi 4 secunde de la începerea reprizei a II-a, 1-0, iar tot sud-americanul având la rândul său o bară în minutul 29.

Cooptat ca membru al unei triplete braziliene – titularizată, şi cu Gustavo Almeira Anderson şi Anjos Da Silva Wellington, Almeida avea a stabili ulterior rezultatul final, cu o „dublă” cu 43 de secunde înainte de final, 3-0 (0-0), start cu dreptul la care a mai contribuit cu un gol şi căpitanul Valentin Iulian Ilaş – şi acesta în cinciul de start cu Teodor Lungu-Badea în poartă, căpitanul surprinându-l cu o boltă de la centrul terenului pe goalkeeper-ul ardelenilor, ieşit din cadru.

Scorul putea fi mai mare dacă nici Anderson nu trimitea în bară în minutul 37, dar rezultatul conturat de elevii lui Robert Lupu este oricum consistent, la startul unui campionat în care laureata CS United Galaţi s-a impus cu 15-0 la ACS Şoimii Şimand.

În componenţa ceferiştilor a revenit Georgel David, şeptarul antrenor-jucător Lupu mai convocându-i pentru debutul în noua ediţie pe Vlad Iancu, Mihnea Toader, Ionuţ Nemiţanu, Cristian Buhăcean şi Denis Dan.

În lotul târg-mureşenilor, îndrumat de Cosmin Gherman, Tatar – Nagy Norbert, Laposi, Barbocz şi Nicola în cinciul de start, iar pe bancă Incze, Ordog, Bokor, Nagy Tamas, Ghila, Varga şi Cherteş. 

Reeditări ale unor întâlniri din campionatul trecut atât sâmbătă, FK Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău 13-4, cât şi duminică, tot în etapa I, în derby-ul Devei, CSM – ACS West, după care luni, la finele rundei inaugurale, o dispută a noilor sosite, ACS Sepsi SIC – Mausoleul Mărăşeşti. Pe de altă parte, „Cenuşăreasa” CFF Clujana nu mai activează şi de-acum în cadru, după sezoane bune în care s-a târât la coada ierarhiei. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: