CFR Timișoara deraiată în Harghita în primele nici 4 minute, locul 4 ca nou-promovată

CSF CFR 1933 Timișoara a încheiat ediția 2021-2022 a Ligii 1 Futsal cu o înfrângere la scor în deplasare, 6-1 (3-0) în această seară de la ora 18 la Odorheiu Secuiesc, alb-vișiniii rămânând astfel pe locul 4, pe care se situau atât după sezonul regular tur-retur cât și după turul suplimentar, ceea ce le-a asigurat pătrunderea în play-off-ul careului fruntaș deja din primul sezon după promovare.

”Feroviarii” s-au aliniat în Harghita în returul finalei mici la adăpostul unui avantaj suficient de fragil luat săptămâna trecută pe teren propriu, 4-2 în sala ”Constantin Jude” în prima întâlnire a disputelor pentru locul 3, iar acest avantaj s-a dovedit a fi cât se poate de fragil odată ce a fost anihilat de FK Odorheiu Secuiesc încă din primele nici 4 minute ale revanșei, în care au înscris de două ori: 2-0.

CFR, nou-promovată anul trecut, a izbutit să încheie a patra după sezonul regular tur-retur, și să se mențină a patra după turul suplimentar – de fapt un al treilea tur al campionatului Ligii 1 Futsal, care va să zică un parcurs mai mult decât meritoriu al bănățenilor, însă întâlnirile din play-off au dovedit că nu puteau emite cu adevărat pretenții și la urcarea pe podium, în semifinale fiind depășiți de deveni iar în această seară pierzând clar returul pentru locul 3.

Fie și așa, ceferiștii au reușit o clasare cât se poate de bună la revenirea Timișoarei în elită, ce-i drept, pe fondul vidului valoric erodând Liga 1, rămasă în doar 7 competitoare, unele dintre acestea de o factură calitativă modestă. Spune multe faptul că laureata ediției trecute, din Miercurea Ciuc, nu s-a aliniat la start pentru apărarea trofeului, handicap pornire al elitei futsalului românesc.

Cu aderență în Harghita, futsalul din secuime și-a păstrat în schimb un loc pe podium prin FK Odorheiu Secuiesc, învinsă în semifinale cu 9-2 și 7-2 de United Galați, dar învingătoare în cele din urmă în revanșa pentru obținerea medaliilor de bronz, 6-1 în această seară cu timișorenii.

Conduși la pauză cu 3-0, apoi reveniți în meci în primele minute din repriza a II-a, mai precis după exact 4 minute, când au profitat de o pasă neglijentă ”acasă” din apropiere a roșu-negrilor, mingea fiind scoasă cu greu de goalkeeper-ul gazdelor de pe linia porții, dar introdusă în plasă de bănățeni: 3-1. 

Răspunsul favoriților a fost însă prompt și s-au distanțat în minutul următor la 3 goluri diferență, 4-1, scor la care alb-vișiniii au înregistrat o eliminare, în minutul 29, cartonaș roșu pentru stoparea unui contraatac. 

Misiune ușurată pentru harghiteni, care în minutul 33 s-au detașat la 5-1 iar un minut mai apoi chiar la 6-1, pe fondul încercării ”vișiniilor” de a forța ofensiva, fără portar. 

Tot în această seară se joacă și pentru titlul național, în finala mare, mai precis în cel de-al patrulea meci al ultimului act, găzduit de Galați, unde gazda CS United abordează o partidă care s-ar putea dovedi a fi decisivă cu 2-1 în avantaj la întâlniri câștigate, după ce ieri dispunea de Autobergamo Deva cu 5-2 la Dunăre, deveni întrecuți și săptămâna trecută la ei acasă, în a doua confruntare, cu 5-6. Doar jocul inaugural era adjudecat de hunedoreni. Reamintim, United Galați a câștigat deja Cupa României, câștigând finala ediției cu 5-4 în dauna devenilor în luna martie, ceea ce a dus la despărțirea celor de sub Cetate de antrenorul străin. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: