CFR Timișoara încheie turul precum îl începea, cu un succes în deplasare: 0-1 la Buzău

CSF CFR 1933 Timișoara a încheiat în această seară în avans aparițiile din turul sezonului regulat în Liga 1 de futsal prin a juca al patrulea meci în deplasare din 6 partide, la Buzău, în penultima etapă a primei jumătăți de parcurs, rundă în care laureata CS United Galați a stat, campioana reușind în schimb la Dunăre calificarea în runda de elită din Champions League. Iar alb-vișiniii bănățeni, după ce au trecut la limită ”afară” și de Luceafărul Buzău, cu 0-1 (0-0), precum se impuneau cu 1-2 la debutul în campionat la Deva în fața lui Autobergamo, vor disputa proximul joc tocmai cu gălățenii, pe Bega.  

Ceferiștii au câștigat astăzi de la ora 17:30 și pentru a treia oară în deplasare în noul campionat al Ligii 1, grație unicei reușite a lui Darius Nastai din ultimele nici 10 minute, în contrast cu eșecurile din cele doar două apariții acasă din tur, și vor sta etapa viitoare, la încheierea acestui prim tronson, urmând ca în jur de 12 noiembrie să înceapă returul acasă cu CS United Galați – proaspăt calificată în grupele rundei de elită din UEFA Futsal Champions League, o premieră pentru moldavi de când cu noul sistem competițional sub forma a 4 serii a câte 4 cluburi în faza de elită a întrecerii, după ce mai participau între cele mai bune 16 echipe și în campania 2020-2021, dar atunci în cadrul unor optimi eliminatorii tur-retur.

De fapt, timișorenii se vor lansa în retur chiar cu două apariții consecutive pe Bega, și tocmai în compania finalistelor ediției trecute, după meciul cu gălățenii urmând cel cu Autobergamo Deva.

Până una alta, de notat că gălățenii, în calitate de gazde zilele trecute în sala sporturilor ”Dunărea” a Grupei 4 din faza principală a seriilor de calificare din Champions League, CS United fiind club organizator, s-au strecurat de pe locul 3 în acel ”patrulater”, în ciuda a două eșecuri la scor, mai întâi la debutul din 26 octombrie, 0-5 (0-4) cu ucraineinii de la Uragan, care în 53 de secunde din minutele 18-19 au înscris 3 goluri, 0-5 devenind deja în minutul 23.

Apoi, joi 27 octombrie, United a tranșat favorabil întâlnirea cheie pentru a prinde locul 3, 4-2 (1-1) cu maghiarii de la Haladas, pe care i-au condus din minutul 2, răsturnând în partea secundă situația de la 1-2. În fine, alaltăieri, sâmbătă, gălățenii s-au înclinat sever, 1-8 (0-5) cu lusitanii de la Benfica, ex-deținători ai trofeului, care au și câștigat grupa.

Iar astfel, pe lângă deținătoarea la zi a trofeului, Barça, și alte foste câștigătoare ale Champions League, și anume Benfica, Kairat Almaty și Sporting CP, s-au mai calificat din grupele principale ale UEFA Futsal Champions League alte 12 cluburi, între care și câteva debutante la acest nivel, mai exact 5, și anume Città di Eboli, Loznica-Grad 2018 din Serbia, Mallorca Palma, Piast Gliwice din Polonia și Pula din Croația, în urna tragerii la sorți de joi a turului de elită din 22-27 noiembrie, când se vor stabili cele 4 finaliste din primăvara lui 2023, urmând a se regăsi și numele CS United Galați.

Pentru conformitate, s-au mai calificat între cele 16 și Sporting Anderlecht Futsal, Novo Vrijeme Makarska din Croația, Luxol St. Andrews (Malta), Uragan lvano-Frankivsk (Ucraina), Mallorca Palma Futsal, Dobovec (Slovenia), United Galati și Chrudim din Cehia.

Pe plan intern, penultima etapă a turului a continuat în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău cu întâlnirea dintre CS Luceafărul și CSF CFR 1833 Timișoara, și televizată, care se anunța a fi foarte echilibrată, iar alb-vișiniii au fost într-adevăr protagoniști ai încă unui meci strâns și cu goluri puține, de fapt cele mai puține dintr-o partidă din actualul campionat.

CFR, care câștiga la Deva cu Autobergamo cu 1-2 și pierdea la limită la Brăila cu United Galați, cu 5-4, învingând apoi la Cluj cu 1-6, a încheiat majoritatea partidelor din tur cu rezultate decise la un gol diferență, patru din totalul celor 6 reprezentații, două fiind câștigate, cu 1-2 și 0-1, iar două pierdute, cu 5-4 și 1-2, asta în urmă cu 6 seri, acasă cu harghitenii.  

De astă dată bănățenii au triumfat la limită, fără a primi nici un gol – ceea ce doar campioana United a mai izbutit contra clujenilor, după ce portarul Lungu a fost inițial ”înger păzitor”, în primele minute, la o reluare din preajmă. Venea rândul ceferiștilor Krstic – singur cu portarul, Toader si din nou Krstic să rateze din fața porții, Luceafărul menținându-se la 0-0 după prima repriză.

Cea de-a doua a fost mai deschisă, dar tot cu CFR superioară ca posesie a mingii, mai întâi salvându-se în fața aceluiași Bobe, balon scos din fața porții goale, apoi nereușind să înscrie prin antrenorul-jucător Robert Lupu și Toader. A făcut-o în schimb Nastai când mai erau 5 minute de joc, 0-1, conservat pe final în superioritate numerică, odată ce un buzoian a încasat și al doilea cartonaș galben în minutul 38.

Victorie tare muncită, smulsă departe de casă de ”vișiniii” cerefiști, pregătind de-acum returul cu 4 meciuri acasă și deplasări la Deva și în secuime. 

Și Luceafărul, care s-a impus cu codașii clujeni la un scor identic celui semnat de timișoreni cu ardelenii, 6-1, a fost implicată în dispute strânse cu echipe din careul fruntaș al sezonului trecut, pierdute pe linie la două goluri diferență, 2-4 acasă cu Autobergamo și 5-3 respectiv 6-4 în Harghita și la gălățeni.

Următoarea deplasare a ”feroviarilor” va fi abia peste 4 etape, la nou-promovata ACS West Deva, peste aproape o lună, în runda a X-a din cele 14 ale sezonului regulat.

Tot în această seară, de la ora 18, FK Odorheiu Secuiesc – ACS West Deva la încheierea etapei a VI-a. Rezultatele rundei și programul ultimeia din tur, pe coloana clasamentului la zi al secțiunii Futsal.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 10

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: