CFR Timișoara pierde la limită la Deva

În urmă cu 6 ani, în toamna lui 2015, când Liga 1 Futsal era o competiție cât de cât serioasă nu numai prin numărul mai mare de participante, 13 la start, și am luat ca reper respectiva perioadă calendaristică deoarece pe-atunci a fost acceptată CS Informatica direct în primul eșalon, programul campionatului nu propunea o singură întâlnire directă în această parte de țară, cum se întâmplă în actuala ediție 2021-2022. Cea între Deva și Timișoara a dăinuit peste ani, întorcând încă o filă marți seară sub Cetate, la încheierea etapei a patra în noua stagiune, însă campania în curs e mai ”subțire” ca niciodată, cu doar 7 cluburi implicate, centrul de greutate regăsindu-se în centru-est, sud-est, cu 4 dintre acestea… 

Într-adevăr, 13 grupări abordau respectiva ediție 2015/6, printre care și una reșițeană sau din Târgu Mureș, iar după primele 4 runde, la început de octombrie, singurele două echipe cu punctaj maxim în fruntea ierarhiei erau CS Informatica Timișoara și Autobergamo Deva, în această ordine, bănățenii semnând al patrulea triumf pe 6 ale lunii printr-un 1-3 în dauna Muncitorului, în Caraș-Severin.

Anii au trecut iar cluburile participante mai că s-au înjumătățit, Informatica dispărând din cadru iar Timișoara relansându-se în elită de luna trecută prin nou-promovata CSF CFR 1933, debutantă cu succes pe 7 septembrie, 6-5 acasă cu Luceafărul Oradea, după care a mai învins o dată pe Bega, 15-0 cu supraviețuitoarea în elită din Cluj, deplasările fiind în schimb pierdute, de puțin, cu 6-5 la Odorheiu Secuiesc și cu 2-1 marți de la ora 18 la Deva, cu Autobergamo.

Care s-a alăturat astfel ocupantelor podiumului, toate fără eșec, celelalte 4 participante înregistrând cel puțin două fiecare. FK Odorheiu Secuiesc are chiar punctaj maxim iar gălățenii și devenii mai multe victorii decât remize, Autobergamo începând campionatul mai târziu, în etapa a II-a, cu un 2-2 acasă cu CS United, și continuându-l cu un 4-6 victorios la nou promovata din Ciorăști. Urmând a juca deja duminică la matineu la Buzău, într-o deplasare grea.

Până atunci, Autobergamo a tranșat la limită un meci strâns cu CFR după ce a deschis rapid scorul, prin Andre Sasse, deja în minutul 3, și l-a majorat până la pauză prin Tony Hinojosa în minutul 15: 2-0. Unele lucruri așadar nu se schimbă peste ani, și ne întrebăm de ce nu avem cu adevărat un campionat, unul cât de cât puternic, regresul numeric al participantelor ținând și de vidul generat în cadrul futsalului intern când scoți jucătorii străini din cadru. Ei s-ar face remarcați și într-o competiție cu numai 7 cluburi…

CSF CFR 1933 a redus din handicap imediat după pauză, 2-1 prin Valentin Ilaș în minutul 22, dar gazda favorită a conservat rezultatul, fiind mai bine pregătită fizic și implicit cu o mai mare prospețime, venind și din faptul că gruparea hunedoreană are mai mulți jucători tineri: 2-1 (2-0). 

Autobergamo și CFR au făcut astfel „rocada” în clasament. După patru runde, devenii sunt pe locul 3, cu 7 puncte, iar timișorenii au coborât pe 4, cu 6 puncte. Clasamentul la zi, pe coloana rezultatelor secțiunii Minifotbal/Futsal. Programul viitor, pe aceeași coloană, CFR urmând a juca marțea viitoare la Timișoara cu CS United Galați, de la ora 18, în etapa a V-a. Pe aceeași coloană, și ultimele rezultate respectiv programul viitor în prima divizie a campionatului județean Alborz la minifotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: