Condusă în fiecare repriză, CFR Timișoara învinge acasă

Competiție vai de lume, cu numai 7 cluburi dintre care trei rămase de căruță, Liga 1 Futsal are parte începând de sâmbătă și până spre mijlocul lunii martie de un tur de umplutură doct denumit de FRF ”suplimentar”, de fapt un al treilea tur cu alte 7 etape după faza tur-retur a sezonului regular de toamnă, supliment emanat dinspre federali în pauza de iarnă și abordat cu punctele la purtător, 9 diferență între a patra clasată, CSF CFR 1933 Timișoara, ca atare calificată în play-off, și a cincea clasată, CS Local Sportul Ciorăști. Iar evidențele ierarhice au fost confirmate sâmbătă, ”vișiniii” de pe Bega răsturnând scorul în ultimele nici 10 minute și trecând de vrâncenii care au condus în fiecare repriză: 4-2 (1-1).

FRF a mai oferit jocuri în picioare unei competiții pe care a făcut-o a șchiopăta tot mai serios în ultimii aproape 2 ani, prin a aplica la început de 2022 un apendice sezonului regular, ”turul suplimentar”, supliment la un campionat știrbit numeric și diluat valoric, frecție la un picior de lemn, șontâc-șontâc fără demnitate, integritate și coloană vertebrală, ci respectând niște ”măsuri” absurde, nelegale, neconstituționale și fără absolut nici o justificare științifico-medicală, furaje pentru puerili, șontâc-șontâc cu doar o brumă de spectatori în tribună, c-așa-i în totalitarismul macabru al farsei ”pLandemiei”, verde pentru înțepații [email protected]ți și așa-zis ”trecuți prin boală”, roșu pentru iubitorii sănătoși ai sportului, șontâc-șontâc fără vreun jucător așa-zis ”pozitiv” la vreo așa-zisă ”testare”, alte furaje pentru naivi, băgați fiind din pix în boală cum că ar fi care va să zică ”infectați”. Nici o legătură, nici pe departe.

Iar șontâc-șontâc s-a urnit struțocămila turului suplimentar al Ligii 1 sâmbătă la ora 12 la Dunăre, CS United Galați – CFF Clujana 12-1, o mândrețe de campionat, etapa de debut a frecției la piciorul de lemn continuând de la ora 17 în sala ”Constantin Jude” cu întâlnirea nou-promovatelor, CSF CFR Timișoara – CS Local Sportul Ciorăști. Deznodământ identic celui din tur, la 19 octombrie, la Focșani, 4-2 pentru ”vișiniii” bănățeni, deznodământ similar celui din retur, la ultima apariție a feroviarilor în sezonul regular, pe 11 decembrie, pe același teren al vechii ”Olimpia”, atunci 4-1. Dar FRF avea nevoie de o confirmare că diferențele clare înregistrate în cursul sezonului regular în modesta elită a futsalului mioritic s-au conservat și peste Crăciun. Confirmare servită de elevii lui Robert Lupu, fără Milovac, ultimul băgat în boală, căci așa-i în totalitarismul mascaradei ”pLandemiei”. 

Ceferiști care au început cu Lungu-Badea – Lupu, Fernandes, Ilaș – cpt. și Tifan, ceferiști care s-au văzut conduși din minutul 13, când vrâncenii au deschis scorul prin căpitanul lor, nouarul Dumitru Ion. Autori a 7 victorii în cele 12 apariții din sezonul regular, dispunând în noiembrie până și de liderul de moment al campionatului, din Odorheiu Secuiesc, alb-vișiniii Banatului au egalat în secundele dinaintea pauzei prin doiarul Robert Matei, care avea în cele din urmă a semna un hat-trick salvator.

Căci vrâncenii, cu 8 înfrângeri în cont în cele 12 partide din sezonul regular, au mai luat totuși o dată conducerea și după pauză, 1-2 în minutul 26 prin același Ion, diferența valorică fiind evidențiată în cele din urmă spre finalul întâlnirii, Matei și Fernandes răsturnând scorul în decurs de numai 17 secunde în minutul 34, 3-2, iar tot Matei punând cireașa pe tortul supliment, 4-2 cu 12 secunde înainte de final. 

Următoarea reprezentație acasă, în 6 februarie cu codașa din Cluj, o alta pe teren propriu în 20 februarie cu United Galați – în etapa a V-a, ceferiștii urmând apoi a lua mai repede vacanță și în turul suplimentar, înaintea ultimei sale runde, a șaptea. Deplasările, pe rând la Buzău, în seara de 1 februarie, la Deva și în secuime. O mândrețe de campionat…

FRF s-ar fi îngrijit mai bine în ultimii 10 ani să limiteze numeric importurile de duzină în futsalul românesc, să genereze creșterea sa organică de la baze prin asigurarea cadrului înfloririi sectorului juvenil și să stimuleze lansarea tinerelor valori autohtone, dar când colo s-a ținut de salvarea aparențelor, iar drept supliment de prostie s-a apucat în ultimii 2 ani a implementa nevoie mare ”măsurilii” grijulii ale Fratelui cel Mare, ultim bobârnac unui sport vai și amar, a te lega la cap fără să te doară, ”măsuri” detrimentale sportului și nu în apărarea intereselor sale, iar asta doar pentru că astfel bate din picior vreun abuzat în copilărie fără pic de școală medicală, pe numele său de scenă Gates, doar pentru că astfel se execută la comandă vreun homosexual cu acte în regulă de terorism prin Africa sa natală, cu prenumele de scenă Tedros – paiață în fruntea marionetei Omuciderea în Masă a Sclavilor, doar pentru că astfel răcnește în colonia mioritică brancardierul detașat cu pluta și metamorfozat din rahat în Arafat. 

Dar la urma urmei omenirea își merită de fapt soarta iar timpul le va dovedi pe toate. Nu că n-ați fi fost trași de mânecă din aceste pagini…

Datele tehnice, pe coloana clasamentelor secțiunii Minifotbal/Futsal.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: