Experiența și-a spus treptat cuvântul, Timișoara redebutează cu succes în Liga 1: CSF CFR 1933 – Luceafărul Buzău 6-5 (1-3) cu 3 goluri Stojan Milovac. Declarații Robert Lupu, Radu Burciu + GALERIE FOTO

Începută sâmbătă la matineu cu etapa inaugurală a noii ediții de campionat, elita Ligii 1 la futsal și-a completat runda de debut marți seară în sala ”Constantin Jude” din Timișoara, unde Banatul s-a relansat în primul eșalon al competiției păstorite de FRF după câteva sezoane de absență, de astă dată prin CSF CFR 1933, promovată pe teren din divizia a doua, spre deosebire de Informatica în deceniul trecut. Iar primul pas a fost de bun augur, victorios printr-o răsturnare de scor după pauza întâlnirii de la ora 18 cu Luceafărul Buzău, una dintre cele 5 grupări participante și în campania anterioară a elitei: 6-5 (1-3).  

Campanie precedentă adjudecată la finele fazei play-off de Imperial Wet Miercurea Ciuc, cândva o destinație pentru foști jucători ai Informaticii, dar și dispărută peste vara acestui an de pe firmamentul Ligii 1, pe care gravitează în continuare vicecampioana CS United Galați – învingătoare duminică la debut cu un devastator 23-1 acasă cu CFF Clujana, o altă ”supraviețuitoare”, dar și protagonistele finalei mici din primăvară, ”bronzul” FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva, precum și Luceafărul Buzău, prima vizitatoare a Timișoarei.

Dacă la Dunăre s-a lăsat cu un 23-1 fără comentarii, sau care, din contră, ridică semne de întrebare despre decalajele valorice existente încă din start între cele 7 cluburi prim-divizionare, în schimb în vestul țării s-a consemnat cel mai strâns rezultat al etapei I, la limită, și nu mult a lipsit ca al treilea joc al rundei de deschidere să se încheie la egalitate: CFR 1933 Timişoara – CS Luceafărul Buzău 6-5 (1-3).

Succes la debutul unei noi reprezentante a Timişoarei în Liga 1 Futsal, promovată meritoriu pe teren în acest an, după ce Informatica dispărea în jumătatea a doua a deceniului trecut, în cursul căruia Banatul avea chiar două exponente în elită, și din Reșița.

Futsalul a luat însă apă, palidă la față cu numai 7 grupări în Liga 1, dintre care una și din Ciorăști, debutând sâmbătă acasă la Focșani cu un 5-7 (1-2) cu cei din secuime, dar în această penurie numerică și valorică apare totuși și numele Timișoarei, sperând la intrarea în play-off încă de la prima încercare. 

Revirimentul din debut a fost încurajator în acest sens, dar puțini au fost cei care au savurat pe viu revenirea ”albilor”, și noroc în tot acest patetic anonimat cu grupele de copii de 2009-2015 de la CFR, din grija antrenorului Adrian Brazovan, care i-au încurajat frenetic pe noii și vechii prim-divizionari. 

Căci între protagoniști se regăsesc și nume ”de casă”, antrenor principal fiind Robert Lupu iar secund Florin Matei, pe desfășurător cu Theodor Lungu. Raul Filimon – totodată antrenor la U19, Robert Matei, Robert Vârlan, Eduard Codreanu, Mădălin Trion, Andrei Buhăcianu, Cristian Buhăcianu, Răzvan Plopeanu, Stojan Milovac, Mikus Joao Fernandes, Alexandru Trifa şi Ionuţ Nemitean. Altfel, preşedinte al secției de futsal Florin Chiricescu. maseur Nicolae Kopocskuk iar preşedinte al clubului CSF CFR 1933 Timişoara, Constantin Nedela. 

Kaput la fotbal, cândva vicecampioana națională CFR a reapărut în prima ligă la futsal, astfel mai răzbătând rezonanța celor 3 inițiale. Tot o reclamă e…

Iar CFR a debutat în elită de la ora 18 în sala ”Constantin Jude”, cu galben-verzii din Buzău, într-un meci cu două reprize diferite, prima aparţinându-le oaspeţilor, care au condus cu 1-3, cu toate că timişorenii loveau transversala încă din primul minut prin Fernandez, iar cea de-a doua gazdelor.

Cei din Câmpia Română au reuşit să înscrie de trei ori până la pauză prin Marius David la mijlocul primei părți, în minutul 10, antrenorul-jucător Radu Burciu (min. 17) şi Paul Isac (min. 19), Stojan Milovac reducând din diferenţă pentru ”albii” Timișoarei.

În partea secundă, băieţii antrenorului-jucător Robert Lupu au jucat cu pase mai precise şi au devenit mai siguri la finalizare, întorcând daramatic rezultatul, prin Răzvan Plopeanu în minutul 25, Valentin Ilaş (min. 27), același Stojan Milovac în minutele 31 și 32 şi Robert Lupu în minutul 37 – gol al desprinderii, după ce Ion Dumitru făcea 2-4 în minutul 26, antrenorul-jucător al vizitatorilor, Radu Burciu, stabilind scorul final în minutul 38.

Ultimele faze au fost dramatice, oaspeţii putând egala în ultima secundă, când sutul lui Paul Isac a nimerit transversala. Rămânea 6-5…

Una peste alta, din nou futsal de Liga 1 la Timișoara, dar în anonimat și parcă fără pic de sclipire, un spectacol sportiv tern în plan valoric și calitativ, o versiune surogat propusă de păstorul FRF, mingicăreală de duzină pe fondul prăbușirii fotbalului…

Iar faptul că numele consacrate sunt ca și de neînlocuit, jucători de bază în angrenaj, sugerează și altfel că mult prea puțin vine din urmă, că futsalul n-a prins cheag de o natură organică, printr-o efervescență de la baze în cadrul fenomenului, cu ”pepiniere” într-o firească dezvoltare, ci că mai degrabă cel mult bate pasul pe loc. Să ne contrazică păstorii unei prime ligi cu un restrâns total de 30 de sportivi titulari la startul fiecărei runde în parte, 30 și niciunul în plus, dintre care numeroase ”nume de casă” gen Lupu ori Matei, asta pentru păstrarea proporțiilor și punerea situației futsalului autohton într-un context realist, și nu cel poleit cu surle, trâmbițe și alte vuvuzele de onor FRF. Apă de ploaie.

Dar merge și-așa, CFR urmând a juca duminică de la ora 18 la Odorheiu Secuiesc iar apoi sâmbătă 18 septembrie de la ora 11 acasă cu CFF Clujana, în etapa a III-a. Rezultatele tehnice, programul rundei a II-a și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă a secțiunii Futsal/Minifotbal.

*

CFR Timişoara: 17. Theodor Lungu – 10. Joao Fernandez, 2. Robert Matei, 5. Robert Vârlan, 7. Robert Lupu.

Au intrat pe parcurs: 8. Valentin Ilaş, 22. Stojan Milovac, 11. Eduard Codreanu, 15. Cristian Buhăcianu, 80. Mădălin Trion, 21. Răzvan Plopeanu, 95. Raul Filimon.

Antrenor: Robert Lupu.

CS Luceafărul Buzău: 14. Gică Dospinescu, 2. Toma Vicene7. Paul Isac, 11. Gabriel Bobe, 5. David Marius, . Au intrat pe parcurs: 1. Sorin Mălâca, 13. Radu Burciu, 11. Ovidiu Aramă, 8. Sebastian Silion, 9. Ion Dumitru.

Antrenor: Radu Burciu.

Au arbitrat: Liviu Chiţa (Piteşti) şi Ovidiu Curta (Tâtgu Mureş). Arbitru de rezervă Florin Anca (Deva). Observator Ilie Şandru (Piteşti).

La cald…

Robert Lupu (antrenor CSF CFR 1933)…

– Au fost două reprize diferite şi aţi reuşit să întoarceţi rezultatul de la 0-3…

”Pot să spun că săptămâna trecută am fost  plecaţi, eu am fost plecat 4 zile, am avut un turneu în Italia, şi trebuia să plec şi am ştiut că va fi foarte greu, atunci cand nu  pregăteşti meciul cum trebuie. Dar într-adevăr, este o decizie pe care nu mi-am dorit-0 însă am luat-o înainte ca să fiu antrenor la CFR şi am avut obligaţia aceasta. E bine că a ieşit bine, într-adevăr, prima repriză ne-am precipitat un pic. Dar se pare că experienţa… Și până la sfârşit am câştigat. Pot spune că meciul a fost unul foarte greu, putea să iasă şi egal, s-au pregătit foarte bine, este o echipă foarte bună, cu care ne batem la play-off. Noi intrăm în primele patru şi se pare că Buzăul şi Odorheiul este intrarea iar Deva şi Galaţiul sunt favorite şi probabil la finală. Ne dorim ca anul acesta să intrăm în primele patru şi să consolidăm echipa pentru la anul…”

– Stojan Milovac a marcat trei goluri…

”Da, a fost transferat pe ultima sută de metri și ne bucură asta foarte mult. Mai trebuie să facem două transferuri, nu putem mai mult, întrucât trebuie să suţinem proiectul pe care îl avem. Sper să începem, chiar dacă este mai greu şi trebuie să ne achităm pentru toţi jucătorii şi să începem un proiect corect.”

– Cum a fost revenirea pe parchet după aproximativ 5 ani? ”A fost destul de grea pentru mine, pentru că nu m-am antrenat. Am două luni de când am venit, cred că s-a văzut şi în meciul de astăzi. Avem nevoie de ritm, cu siguranţă vom fi şi mai bine! Vom avea ritm mai bun, ne vom pregăti şi cred că vom rezista cu bine.”

Radu Burciu (antrenor-jucător la CS Luceafărul Buzău)…

– În prima repriză aţi fost mai motivaţi decât în cea secundă…

”Nu aş spune că am fost motivaţi, pot spune că am fost mai proaspeţi. Şi mă bucur că am reuşit să facem un meci bun, după o perioadă foarte lungă de vacanţă. Am avut 3-4 jucători care nu au mai jucat futsal niciodată. Ne bucurăm că ne-am ridicat la aşteptările tuturor şi a spectatorilor care s-au uitat la meci. Din păcate mi-au lipsit 2 jucători cu experienţă şi la deplasările aştea lungi, mai ales la meciurile acestea diferenţa este foarte importantă. Trebuie să ne pregătim mai mult si să încercăm să aducem copiii noştri la un nivel ridicat, mai ales. Sunt mulţumit de meci, am pierdut pe nişte greşeli personale, prin experienţa celor de la Timişoara, care au avut jucători de la Informatica. Experienţa şi-a spus cuvântul, şi-au revenit în joc şi au câştigat meritat. Și îi felicit pentru meciul bun pe care l-au făcut astăzi!”

Fotografii de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: