Experta deplasărilor, CFR, le încheie cu primul eșec la peste un gol diferență: 6-4 (0-1) de la 1-4 în Harghita

CSF CFR 1933 Timișoara a încheiat duminică seară în secuime seria celor 6 apariții pe teren advers din sezonul regulat tur-retur al Ligii 1 de futsal prin a suferi o rară înfrângere în deplasare, doar a doua și în orice caz prima la peste un gol diferență, deși a condus la pauză fără a fi primit gol, suficient însă pentru a coborî pe locul 4 înaintea ultimului meci pe care-l mai are de jucat acasă, cu buzoienii, în vreme ce ocupantele podiumului, printre care și învingătoarea cu 6-4 a întâlnirii inaugurale de la ora 18 a antepenultimei etape, FK Odorheiu Secuiesc, mai au două partide la dispoziție.

Ceferiștii, la start cu cinciul standard în ultima vreme, Badea-Lungu – Lupu, Ilaș, Nastai, Toader, au avut în Harghita punctul terminus al unei serii de 3 victorii în campionatul primei ligi prin a pierde pentru prima oară după aproape o lună, de astă dată în deplasare, după ce în 14 noiembrie cedau la Timișoara campioanei United Galați cu 0-4.

Pe terenuri adverse, alb-vișiniii sufereau în schimb un singur eșec, și acela la limită la Brăila, cu 5-4 în întâlnirea tur cu laureații dunăreni, astfel încât insuccesul conturat după pauza meciului de duminică din etapa a 12-a a fost și cel mai mare pentru bănățeni ”afară”, cu 6-4.  

”Albii” Harghitei izbutind astfel ”dubla” tur-retur cu CFR, de care treceau și-n octombrie în sala ”Constantin Jude”, și tot fără a îi fi marcat în prima repriză, 1-2 după 0-0 la pauză, FK Odorheiu Secuiesc revanșându-se momentan pentru insuccesul din primăvară în disputa pentru locul 3 în ierarhia finală.

Însă mult au tras secuii pentru a răsturna scorul după ce Ionuț Nemițanu, intrat de pe bancă, pe care mai luau loc la start portarul Iancu și Plopeanu, Dan, Buhăceanu, Minuț și Roșca, a înscris unicul gol al primei reprize în minutul 10, 0-1 pentru timișoreni la pauză, iar tot el a marcat încă de două ori în prima jumătate a părții secunde, când mai puncta pentru alb-vișinii și Valentin Ilaș, scorul luând astfel proporții favorabile ”feroviarilor” în minutul 28, 1-4, după ce Bálint egala în minutul 23.

Atunci când urmau 3 goluri ceferiste în nici 5 minute, două dintre acestea într-un minut, chiar primul după egalarea izbutită de localnici. Și de-ai locului și sunt, un futsal practicat de secui pentru secui, cu Farkas – Miklós, Kanyó, Iszlai și Bálint la start, sau și despre ce înseamnă de fapt sportul în accepțiunea sa reală, asta pentru a se răspunde sugestiv la aceleași întrebări fără rost, conturate strict pentru că în Carpați se practică scărpinatul după ureche peste chica mai cu moț, tip dar de ce sunt ungurii mai competitivi decât noi în sportul de performanță?

Tankó, intrat pe parcurs, precum și Iszlai, au redus însă din handicap în minutele imediat următoare, 3-4 după o jumătate de oră de joc, iar Balint a reușit ”dubla” după încă un minut, 4-4 în minutul 31, în cele din urmă același Tankó înscriind la intrarea în ultimele 5 minute, suficient pentru a-i aduce pe amfitrioni în premieră în avantaj. Pe care tot el îl și dubla la încheierea partidei.

Așa cum Nemițanu contura un hat-trick între minutele 10 și 28, așa și Tanko a răturnat situația prin tripleta din ultimele 11 minute.

Punct și de la capăt pentru CFR, care, învinsă în primele 3 apariții consecutive acasă din tur, ultima dată tocmai de harghiteni, a și legat apoi victorii în Timișoara, echilibrarea situației putând surveni lunea viitoare la ultima apariție în retur a alb-vișiniilor, de la ora 17, în penultima rundă, cu Luceafărul Buzău, care lunea aceasta joacă mai întâi cu gălățenii. Ulterior, doar feroviarii nu mai au de jucat și în etapa finală, a 14-a.

Tot legat de inițialele CFR, Sporttim a consemnat la mijlocul săptămânii pe marginea situației ingrate a grupării fotbalistice trăgându-și zilele în seria ”Municipală” a ligii a VI-a județene de ”Promoție” tot sub însemnele aceluiași club, SCF CFR 1933 Timișoara, foto-cronică disponibilă aici, iar prin prisma neajunsurilor cu care se confruntă tinerii și juniorii în vișiniu pe gazonul secundar al vechii arene ”din spatele” Gării de Nord poți ajunge să-ți spui că la urma urmelor surogatul sportului în 11 pe dreptunghiul verde, varianta sa ”falsă” în sală și pe parchet, futsalul, ar fi nu doar roată de rezervă ci și colac de salvare. Tulburătoare constatare pentru fenomenul fotbalistic, ajungând într-o asemenea postură neplăcută precum ”la Gara Mare”. Exemplificare fidelă a trădării sportului. 

Programul rundelor 12-13 în Liga 1 Futsal și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Futsal/Minifotbal. (foto: Erdély Bálint Előd pentru SzekelySport de pe sport.szekelyhon.ro)

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 3

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: