GALERIE FOTO. Spiral Timişoara, echipa cu jucători din tot atâtea profesii şi purtând numere romane pe tricouri. Inedit, din Campionatul Judeţean Timiş – Alborz, cel cu 4 componenţi şi selecţionerul campioanei europene, România

Nu peste mult timp vor sărbători 10 ani laolaltă, jucând de plăcere minifotbal în Campionatul Judeţean Alborz, iar la aniversare vor avea ce povesti, chiar dacă nu sunt campionii campionilor. Despre Spiral, o formaţie din Liga II-A care se distinge prin a juca în tricouri cu numere romane, aşa cum se poate vedea şi în fotografiile surprinse cu ocazia meciului din 20 octombrie, cu Cavalerii.

(clic pe poze pentru mărirea imaginii)

Zilele trecute am primit o foarte frumoasă scrisoare la redacţie, în care componenţii unei echipe de minifotbal din competiţia timişeană, cea mai veche întrecere de acest gen din ţară şi cu un aport deosebit inclusiv la performanţele internaţionale ale selecţionatei României, ne-au atras atenţia despre pata de culoare pe care o conferă campionatului derulat week-end de week-end în preajma stadionului „Ştiinţa”. „Numele meu este Andrei Lekin şi împreună cu alţi 14 prieteni alcătuim echipa de minifotbal Spiral. Suntem participanţi în Campionatul Judeţean de Minifotbal Alborz – judeţul Timiş, sub cupola Federaţiei Române de Minifotbal. La nivel naţional, minifotbalul este cel mai practicat sport de masă, şi cum cu siguranţă cunoaşteţi, România a devenit recent pentru a patra oară consecutiv campioană europeană. Deoarece noi, cei de la Spiral, nu avem cum să ne ridicăm la performanţele adevăraţilor “minifotbalişti”, datorită micilor detalii denumite talent şi vârstă, decanul de vârstă al echipei având 56 de ani iar media echipei peste 36, am reuşit să ne facem cunoscuţi altfel. Cu acceptul şi bunăvoinţa domnului Tiberiu Lajos, vicepreşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, suntem prima echipă din România – posibil şi din lume – care avem pe spatele tricourilor de joc numere romane. Culoarea echipamentelor -galben fluorescent, dar mai ales numerele romane, ne-au făcut să fim o pată de culoare în campionatul din Timişoara. Cum “acestă competiţie este organizată cu scopul de a distra competitorii” şi de a promova sportul şi fair-playul, noi, prietenii de la Spiral, ne-am atins obiectivul”, a sunat introducerea celor de la Spiral.

Care au fost extrem de amabili să ne furnizeze şi alte amănunte despre echipa lor, aparte din mai multe puncte de vedere. Dar despre ce este vorba?

„Înfiinţată în 2006 – la mai puţin de un an după debutul Campionatului de Minifotbal Alborz din Timişoara, iniţial cu numele de Bistra, promotorul ideii fiind Sorin Bulgar –partener la Restaurantul Creştin Bistra, echipa şi-a schimbat anul următor numele în Spiral, colegul şi prietenul nostru Radu Dragomirescu, de asemenea fondator al echipei, fiind managerul Spiral România – reprezentant exclusiv al Spiral Reihs & Co. Austria, firmă reprezentativă în clipa de faţă în domeniul scule, unelte şi utilaje industriale pe partea de vest a ţării şi nu numai, firmă care ne asigură şi în clipa de faţă suportul tehnic”, a luat-o Andrei Lekin pe firul istoricului secund-divizionarei de la „Alborz”.

„Astfel, am rămas Spiral, şi – deşi în aceşti şapte ani echipa şi-a mai schimbat componenţa, nucleul de bază a rămas acelaşi, iar cei ce au făcut parte la un moment dat din acest grup iar în clipa de faţă nu mai sunt din diferite motive, sportive, extrasportive sau medicale, au rămas în continuare prietenii noştri”, a continuat Lekin, referindu-se apoi la ineditul conferit de Spiral.

„Referitor la numerele romane, ca urmare a unei discuţii “filozofice” după un meci de fotbal şi un pahar de bere, am aflat că se folosesc încă în practica farmaceutică, portarul echipei, Bogdan Tiţa, fiind asistent doctor în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, deşi eu personal consideram că în era codurilor binare sunt pe cale de dispariţie. Ni s-a părut o idee interesantă de a le folosi şi noi. Cum regulamentul  nu specifică o numerotare în numere arabe, ci doar de la 1 la 99, cu acceptul domnului Tiberiu Lajos, vicepreşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, regulamentul a fost interpretat “în spiritul lui şi nu neapărat în litera lui” (ca să-l citez pe dumnealui), şi astfel ni s-a permis să jucăm cu numere romane. Totuşi, pentru a nu crea confuzie în rândul arbitrilor, am decis să inscripţionăm şi numele deasupra numărului. Surpriza plăcută a fost să descoperim că arbitrii delegaţi în Campionatul Judeţean de Minifotbal Alborz cunosc simbolurile grafice folosite în scrierea numerelor romane, deşi iniţial ne gîndeam că le vom creea unele probleme. Am venit astfel cu o premieră şi reuşim să aducem câteva zâmbete la fiecare meci”.

„Deşi rezultatele sportive din ultima vreme nu sunt unele cu care să ne putem lăuda, bucuria de a ne întâlni la sfârşit de săptămână, de a face sport în cadru organizat, de a prelungi “repriza a treia” şi de a ne întâlni prietenii, au făcut din această competiţie o parte plăcută din viaţa noastră. Din păcate, serviciul, ”obligaţiile familiale”, diferitele probleme ale fiecăruia dintre noi, nu permit ca la fiecare sfîrşit de săptămână să ne intâlnim toţi, ceea ce se vede şi în cea mai recentă poză de grup”, a mai explicat Lekin, care a înşiruit pentru Sporttim profesiile amatorilor de minifotbal reuniţi prieteneşte sub numele Spiral: „Ca o curiozitate, în clipa de faţă nu suntem doi care să profesăm acelaşi gen de meserie. Avem printre noi un tipograf, profesor, militar, Alin Guran – membru al batalionului “Scorpionii Galbeni” – fost de două ori în misiuni din Afganistan, tehnician, student, manager, inginer, director de vânzări, şofer, agent şef poliţie, distribuitor marfă, agent operativ MAI, vânzător, arbitru asistent, administrator”.

Iar aventura lor în liga a doua continuă neabătut în acest week-end, cu aceleaşi numere romane pe spate, în cadrul etapei a XI-a din A-II, aşadar binişor în partea a doua a turului campionatului, contra celor de la Le Sinema…

(rezultatele, ierarhiile şi etapa viitoare, pe coloana dreaptă a secţiunii Futsal/Minifotbal)

*

Poza de dată recentă (01). Rândul de sus, din stânga: Bogdan Tiţa, Sorin Bulgar, Alin Cătănescu, Alin Guran, Andrei Lekin. Rândul de jos, din stânga: Cristian Simedru, Mihai Ţepeneag, Elvis Vlăduţi, Radu Dragomirescu.

*

Poza de grup de la sfârşitul sezonului trecut, în roz, în care mai apar câţiva componenţi ai Spiralului (02). Rândul de sus: Dorian Pătraş, Costin Zamfirescu, Alin Cătănescu, Bogdan Tiţa, Andrei Lekin. Rândul de jos: Sorin Bulgar, Mihai Ţepeneag, Branislav Ciocov – 56 de ani, Cristian Dan.

Lipsesc din ambele poze Alexandru Ignea, Sorin Mihai şi Florin Valea.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Exclusiv: