HNH Cluj câștigă a X-a ediție Balkan Cup, la Sunny Beach. 6-0 în finală, Ioan Timiș cel mai bun jucător, Florin Timiș cel mai bun portar

Tradiționala competiție de minifotbal Balkan Cup, organizată de vecinii bulgari, a bifat cea de-a X-a ediție, aniversară, la care s-au reunit la start 12 echipe, dintre care două și din România, ambele din Cluj, una câștigând trofeul. O ediție plină de partide disputate și antrenante pe ”covorul verde” al iubitorilor de minifotbal 5+1.

Cele 12 echipe au fost împărțite în 3 grupe a câte 4 formații, grupe din care au făcut parte 10 reprezentante de pe teritoriul Bulgariei și două reprezentante ale României, din orașul Cluj Napoca, și anume “Pisicile”, care au avut în componența lotului jucători buni din punct de vedere individual, dar fără experiența jocului colectiv, și HNH Cluj Napoca, în cele din urmă câștigătoare a acestei ediții a X-a la Condor Balkan Cup. Este și a zecea echipă al cărei nume este gravat pe trofeul de aur, ardelenii luând cu sine sub Feleac și trofeul pentru cel mai bun portar, prin Florin Timiș, precum și trofeul pentru cel mai bun jucător al turneului, prin Ioan Timiș.

Componența grupelor a fost următoarea:

Grupa A: Ruschuk (campioana din Ruse), Fairplay (Sofia), Vertu (campioana din Madan), Mesta (Hadjidimovo).

Grupa B: Pisicile (Cluj-Napoca), Pizza Tutti (Sofia), Vambos Burgas All Stars (Burgas), Sani ML (Stara Zagora).

Grupa C: HNH Cluj 1919 (Cluj), FK Torpedo Batanovtsi (Sofia), Gebruder Weiss (Musachevo), Oborishte (Sofia).

Startul turneului a fost dat de partidele dintre Vertu și Mesta, două dintre favoritele turneului, și Pizza Tutti – campioană a turneului “Zeus “din Sofia, și Sani ML, echipa care a dat golgheterul acestui turneu, prin căpitanul echipei, Petar Nolev.

Așa cum era de așteptat, partidele cele mai disputate și cu încărcătura cea mai mare au venit în fazele superioare ale turneului, mai exact în sferturile de finală. Dacă în două dintre cele 4 jocuri disputate în sferturi nu existau dubii cu privire la cine va trece în următoarea fază a competiției, respectiv nimeni altele decât câștigătoarele grupelor A și B (Vertu și Sani ML), nu același lucru putem spune despre celelalte două partide, în care s-au întâlnit ocupantele locurilor 2 din grupele B și C, și prima clasată în grupa C, HNH Cluj, cu cea de pe locul 2 în grupa A, Mesta, meci care a fost considerat ca fiind cel mai disputat al turneului pentru câștigarea unui loc în semifinale.

Ultima partidă din sferturile de finală, cea dintre HNH Cluj și Mesta, era prefațată ca fiind una tensionată. Echipa bulgară a venit însoțită de numeroși susținători, care și-au făcut simțită prezența vocală încă dinaintea începerii jocului. Meciul a fost unul încrâncenat, de la început până la final. HNH reușea însă a marca prin căpitanul de echipă încă din primele minute ale partidei, iar în cele din urma jocul a fost câștigat de clujeni cu scorul de 3-1, aceștia câștigându-și locul în semifinala competiției, pentru un duel cu Sani ML, una din echipele reprezentative din Stara Zagora.

În semifinale, așa cum era de așteptat, atât Vertu cât și HNH au trecut relativ ușor de adversarele lor, Vertu impunându-se cu 3-1 iar HNH Cluj cu 4-1.

Finala avea să aducă față în față două echipe motivate, dornice să pună mâna pe râvnitul trofeu și să demonstreze că nu au ajuns întâmplator în acea fază a competiției. Ultimul act al competiției a fost condus la centru de Vladislav Ivanov și Anton Terziev, arbitri cu mare experiență, demonstrată prin modul excepțional de a conduce partida.

Contrar așteptărilor, jocul din ultimul act al competiției avea să scoată în evidentă și mai mult forța și experiența jocului colectiv al echipei HNH Cluj Napoca, aceasta aplicând un neverosimil 6-0 celor de la Vertu, nimeni alta decât campioana regională a Bulgariei pe zona sud, o echipa de altfel cu jucători foarte buni, cu calități fizice și individuale de apreciat, dar care parcă nu s-au regăsit și conectat la presiunea unui meci pentru adjudecarea titlului de campioană, fără a repeta prestația bună din fața celor de la Madan.

Dacă în prima repriză jocul a fost unul destul de echilibrat, în care HNH a stat la adăpostul unui fragil avantaj de 1-0, nu la fel au stat lucrurile și în cea de-a doua repriză, în care echipa din Cluj s-a dezlănțuit și a făcut spectacol, marcând nu mai puțin de 5 goluri și reușind astfel să stabilească un nou record în istoria acestui turneu, ca fiind a doua echipă care câștigă finala la zero, după Fairplay București în anul 2016, însă prima formație care se impune la o asemenea diferență mare de scor.

HNH Cluj Napoca se întoarce în România cu 3 din cele 4 trofee puse în joc dar și cu meritatul premiu de a participa gratuit la Balkan Cup 11 Sofia, în iarna anului 2021, subliniind faptul că turneul a fost câștigat de o echipa unită și puternică, atentă la îndrumările antrenorului, cu jucători foarte buni atât individual cât și în jocul colectiv, cu o vastă experiență în jocul de minifotbal, căpătată în urma turneelor puternice la care aceștia au participat  o echipă care a arătat ca își respecta adversarul indiferent de valoarea acestuia, practicând un joc spectaculos, combinativ și serios în același timp.

Iată lista sponsorilor și partenerilor organizatorilor, care au făcut posibila organizarea celei de-a X-a ediții a Condor Balkan Cup 2020: Flores Park Hotel, Zeus, “OFC Nessebar”, Condor Shooting Range, Nitrotiger.com, Naturalico, The Bounce Club Sunny Beach, Restaurant Bojensko Hanche, Sunnybeach.com, SlingShot Party Drinks si apa minerala Iceberg, The Corner Sunny Beach.

Iar organizatorii lansează deja o invitație și pentru sezonul viitor: ”În speranța că v-ați simțit bine și v-ați distrat la maxim, ne dorim să ne revedem cu bine la Balkan CUP XI Sofia 2021!”

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: