MAV-Glissando, câteva etape până la al 3-lea titlu de campioană

Bosnea și Nica, pe banca campionilor la Turneul FInal 2011

Cu 8 etape înainte de încheierea sezonului în liga 1 a Campionatului de Minifotbal Alborz, MAV-Glissando are un avans mai mult decât confortabil, de 11 puncte, față de urmăritoarele sale, singura întrebare pe care și-o pun campionii în exercițiu fiind etapa în care vor deveni matematic câștigători ai competiției pentru a 3-a oară.

MAV-Glissando, formație cu o singură înfrângere în ultimele două sezoane ale ligii 1, a reușit un nou parcurs aproape perfect în campionat, singura echipă care le-a pus probleme fiind ocupanta locului secund, Club AS, trupă care a reușit să le smulgă 4 puncte în cele două confruntări din acest an competițional.

Cu jucători de o tehnicitate deosebită, precum Nicolin, Costândana sau Năvală, un fundaș de fier precum Bosnea, și un portar experimentat ca Sfetescu, Glissando practică un fotbal marcă înregistrată în minifotbal, un sport care, oficial, se află încă la începuturi. Păstrând proporțiile, trupa condusă de Radu Ienovan și Sorin Nica a implementat stilul Barcelonei în fotbalul de 5+1. Jocul de pase, posesia prelungită, mișcarea permanentă în teren și răbdarea fiind asemănările ˝portocaliilor˝ cu Messi&Co.

Marele regret pe care campioana Banatului la minifotbal o are deocamdată este lipsa unui titlu național, aceștia fiind eliminați prea devreme de la cele 2 turnee finale la care au participat. Ultima oară, în vara anului trecut, internaționalul Nicolin și colegii săi au fost eliminați, pe nedrept, în sferturi de actuala campioană națională, Consiliul Județean Buzău, la finele unei partide controlate în totalitate de timișoreni.

Câștigând tot ce se putea la nivel local și, în lipsa unor competiții oficiale la nivel european, singura ambiție a celor de la MAV-Glissando rămâne turneul final la nivel național, competiție ce are loc în fiecare vară și unde participă campioanele județene. ˝Ai noștrii nu au avut suficientă răutate anul trecut˝, a concluzionat Radu Ienovan, conducător al echipei. Vor reuși oare aceștia să se mobilizeze suficient anul acesta și să aduca primul titlu național pentru o trupă din Banat? Rămâne de văzut…

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: