Nou-promovata CFR Timișoara face scor cu liderul Ligii 1

CSF CFR 1933 Timișoara a legat în această seară în premieră 3 succese în elita futsalului intern, în calitate de nou-promovată, și nu oricum, ci prin a depăși tot în premieră în acest campionat o formație de pe podium, și nu una oarecare, ci tocmai liderul Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, învins până acum o singură dată, dar la limită, cu 7-6 la Deva. Harghitenii nu vor uita însă prea curând vișiniul din fața ochilor în sala ”Constantin Jude”, bănățenii depălindu-i cu 5-1 (2-0) grație a două goluri marcate în ultimul minut al primei părți și a încă unuia în primul minut al reprizei a II-a. Iar abia la 4-0 au replicat și fruntașii.

Nou-promovata CSF CFR 1933 Timișoara a semnat de la ora 18 întâia victorie semnificativă după accederea în Liga 1, 5-1 cu prima clasată FK Odorheiu Secuiesc, învingătoare luna trecută cu 3-1 a redutabilei United Galați, semne din partea alb-vișiniilor că pot lua la bani mărunți ocupantele podiumului. De fapt, în tur, bănățenii au înscris fiecăreia dintre primele 3 clasate, 6-4 pentru harghiteni în secuime la prima deplasare a ceferiștilor, acum aproape două luni, 6-4 de la 2-3 la pauză, ”vișiniii” pierzând la limită în octombrie, cu 2-1 la Deva și cu 1-2 acasă cu CS United Galați.

A venit returul dar și primul succes în fața fruntașelor, apropiindu-se implicit la puncte de podium. Triumf conturat în ultimele faze ale reprizei I, când CFR a rupt brusc ritmul și i-a surprins pe vizitatori, ”dublă” la momentul oportun, înaintea intrării la vestiare, cu mare impact psihologic asupra înrâuririi partidei din etapa a IX-a.

Echilibru spulberat de Joao Fernandes pe contraatac, înscriind la coltul scurt, cu o completare imediată din partea lui Vârlan, dintr-un frumos voleu: 2-0.

Pesemne derutați și cu planurile date peste cap, fruntașii au mai încasat o lovitură și în primul minut al reprizei a II-a, când Plopeanu a ridicat scorul la un neverosimil 3-0 pentru CFR. Care n-a deraiat de pe drumul spre victorie în pofida eliminării aceluiași Plopeanu pentru acumularea de cartonașe, din contră, Robert Lupu ridicând scorul la 4-0. Meciul fără spectatori era jucat, verdict înainte de termen.

Futsal Klub a marcat totuși golul de onoare, nici o consolare, prin Balint Andor, Fernandes restabilind avantajul de 4 goluri prin semnarea ”dublei”: 5-1. CFR tranșa și partea secundă tot la două goluri avans. Fără comentarii…

Avantaj menținut la cote remarcabile și grație portarului de rezervă ceferist Raul Filimon, care a apărat nu doar o lovitură de pedeapsă.

Până acum le învingea pe partenerele de întrecere de pe locurile 5-7, acum a luat la întrebări liderul. Iar în runda viitoare CFR Timisoara va juca in deplasare la ultima clasată CFF Clujana Cluj, peste două săptămâni, în pregătirea primirii devenilor și a deplasării la Galați în jur de 1 decembrie. Penultimă haltă în retur înaintea vizitei nou-promovatei vrâncene. 

Un meci de podium al etapei s-a amânat, United – Autobergamo la Galați, astfel încât CFR a diminuat drastic ecartul față de ocupantele locurilor 2-3. Rezultatele rundei și programul celei de-a X-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Futsal/Minifotbal. Tot acolo, rezultatele și ierarhia Campionatului de Minifotbal Timiș ”Alborz”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: