Scor de 1-1 în repriza a II-a în Barça – United, gălățenii campioni ai României primesc doar un gol în ultimele 25 de minute de la cvadruplii încoronați la zi ai Europei

Futsalul românesc are hibele sale, cu o primă divizie intrată tot mai mult la apă, reunind în sezonul în curs numai 7 cluburi dintre care unul constant de umplutură, însă iată totuși că nu s-a făcut deloc de râs prin campioana Ligii 1 la debutul absolut al unei formații din competițiile sub egida FRF în faza grupelor ”elitelor” UEFA Futsal Champions League, CS United Galați predându-se miercuri seară în limite rezonabile deținătoarei la zi a trofeului, Barça, laureată în 2022 pentru a patra oară din 2012, ba mai mult, primind un singur gol în ultimele 25 de minute și remizând repriza secundă a întâlnirii de la Pula, abordată de moldavi, nota bene, cu doar 2 străini înscriși pe foaia de joc.

Duel al pătrarilor, căpitanul marcator Burdujel cu Coelho / facebook United Galați

Duel al pătrarilor, căpitanul marcator Burdujel cu Coelho / facebook United Galați

Critic pe bună dreptate al metehnelor din futsalul intern, Sporttim nu poate pe de altă parte să nu remarce în tente pozitive schimbarea survenită în bine în această toamnă a opticii participantelor în Liga 1, abordând partidele cu mai mulți jucători autohtoni, cărora li se acordă mai mult credit, ceea ce, spre meritul campioanei CS United Galați, s-a manifestat și la debutul pe scena fazei grupelor ”elitelor” din UEFA Champions League, între cele 16 echipe calificate la acest nivel în ediția 2022-2023 a competiției, dunăreni aliniați la startul patrulaterului croat de la Pula cu o mare majoritate a componenților români în fața laureatei la zi a întrecerii, cvadrupla campioană catalană.

Care recucerea pentru Spania în 2012 trofeul pus în joc începând din anul 2001, Barça impunându-se la capătul sezonului ei de debut în competiție cu 3-1 în fața lui Dynamo Moscova în fața unor tribune pline, 5.000 de spectatori la ultimul act de la Lleida. Catalanii recâștigând competiția și în 2014, și tot într-o finală cu Dynamo, 5-2 după prelungiri în Azerbaijan. După care cluburi tocmai din Azerbaijan dar din nou și din Rusia au cucerit trofeul, urmate de Inter două ediții la rând în finale cu Sporting, italienii impunându-se astfel și pentru a cincea oară în 2018, când Barça revenea totuși pe podium prin a dispune în finala mică de prima semifinalistă din partea Ungariei, Győr.

Catalani păstrându-și ”bronzul” și în ediția imediat următoare, 2018/9, inaugurală a noului format Champions League, prin a se revanșa în finala mică în fața celor de la Inter, care-i eliminau în semifinalele precedentei campanii. 

Bronz preschimbat în aur chiar în Palau Blaugrana în vremelnica nouă finală din octombrie 2019, prima exclusiv spaniolă, 2-1 cu Murcia, Barça predând însă trofeul un sezon mai apoi, anul trecut, și tocmai în Croația, la Zadar, după ce a condus-o la pauză în finală pe Sporting CP, cu 2-0, rezultat final 3-4. Scor al pauzei și în finala ultimei campanii, 2021-2022, la Riga, în același ultim act între catalani și alb-verzii din Lisabona, Barça smulgând însă al patrulea titlu cu un detașat 4-0, după ce în semifinale anihila un deficit de 3 goluri în fața concitadinilor lusitani ai lui Sporting, Benfica SL, depășiți la finele prelungirilor.

Iar tot la patru goluri diferență s-a impus laureata la zi Barça și miercuri seară în prima apariție în faza grupelor elitelor din actuala campanie a competiției în care caută să-și apere trofeul, 6-2 după 5-1 la pauză cu CS United Galați, campioana României reușind ce-i drept pentru foarte scurt timp să-i egaleze în minutul 4 pe catalani, prin Burdujel, dar și să înscrie încă din primul minut după pauză, prin Crișan, golul de 5-2 al unei reprize secunde încheiată 1-1. 

Și meritoriu este a răzbate nume românești de marcatori pe scena elitelor din UEFA Champions League, sonorizare superioară celei a autorilor naturalizați pentru naționala ”tricoloră”, semn că se poate, că se învață ceva.

Într-adevăr, treiarul Matheus Rodrigues a fost de neoprit în primele 5 minute, deschizând scorul în cel de-al doilea al jocului de la Pula, preluând din nou conducerea la 25 de secunde după ce Burdujel egala, și majorându-l la 3-1 după 4 minute și 6 secunde, titularul Ortiz și Marcenio desprinzându-i decisiv pe favoriți în minutele 14 și 16, 5-1, după care au conservat avantajul, însă a existat o diferență și mai mare în seara inaugurală cu 8 meciuri a fazei grupelor elitelor, 8-2 pentru Palma cu Dobrovec, așa încât CS United Galați – învingătoare săptămâna trecută în campionat la Timișoara, apoi și la Cluj și pe teren propriu în ultimele ”repetiții” înaintea înfățișării în peninsula Istria, s-a înclinat în limite mai mult decât rezonabile în fața deținătoarei trofeului, pentru care optarul Adolfo, și acesta dintre titulari, în condițiile în care ibericii începeau cu căpitanul nouar Lozano pe bancă, a stabilit în minutul 35 rezultatul final, 6-2.

United începând meciul cu Tonița, căpitanul Burdujel, Crăciun, Daniel Araujo și Cardenas, iar pe bancă avându-i pe Cârdei, Arhire, Dudău, Cireș, Crișan, Ignat, Oană, Petrică și Matei. Campioni ai țării pentru care urmează joi seară disputa cu gazda din Pula, la debutul absolut la acest nivel, cu mențiunea că United se mai strecura între primele 16 ale Europei într-o fază pe-atunci eliminatorie, a optimilor și nu pe grupe, iar sâmbătă cu cei de la Anderlecht Sporting, triumfători cu 3-2 în runda inaugurală în dauna amfitrionilor croați. 

În rest, în general victorii la două-trei goluri diferență în prima etapă a grupelor, Uragan – Citta di Eboli 7-4 și Sporting – Loznica-Grad 2018 4-2 în ”A”, respectiv Piast Gliwice – Novi Vrijeme 4-1 în celălalt joc din ”B”, remizele dominând în ”C”, Benfica – Chrudim 3-3 și Kairat Almaty – Șuxol St. Andrews 0-0. 

Ultimele rezultate din Liga 1 Futsal și programul viitor, cu CFR Timișoara duminică de la 12 în deplasare în etapa a 10-a din 14 ale sezonului regulat la nou-promovata ACS West Deva, pe coloana clasamentului secțiunii Futsal.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: