Un unic gol primit la Sfântu Gheorghe aduce primul eşec liderului CFR

CSF CFR 1933 Timişoara a pierdut în această seară primele puncte în noua ediţie a Ligii 1 de fotbal în sală, la cel de-al optulea hop, la Sfântu Gheorghe, în fief-ul noii apariţii în elită ACS Sepsi SIC, care a semnat a cincea sa victorie în 8 partide de campionat cu un rezultat atipic futsalului, 1-0, stabilit de Matyus spre mijlocul reprizei a II-a.

Într-o săptămână dintre cele mai dificile pentru „vişiniii” bănăţeni cu punctaj maxim până astăzi în fruntea ierarhiei, dat fiind primirea vineri seară de la ora 18, la finele turului, a vizitei campioanei CS United Galaţi, Robert Lupu şi compania au avut de jucat marţi de la ora 18 pe terenul noii sosite în elită din Sfântu Gheorghe, în sala „Szabo Kati”, roş-alb-negrii covăsneni fiind cât se poate de dornici de reabilitare după 3 eşecuri la rând cu celelalte componente ale careului fruntaş în ediţia anterioară, cedând pe rând din ultima decadă din octombrie atât acasă cu CSM Deva, cu 0-2, cât şi la vecinii harghiteni din Odorheiu Secuiesc, cu 8-1, respectiv lunea trecută din nou pe propriul teren şi gălăţenilor, cu 0-5.

Iar de la un eşec categoric la zero, la un succes la limită la zero la căderea cortinei peste penultima etapă a turului, în întâlnirea cu cele mai puţine goluri marcate în campionatul în curs, Sepsi – CFR 1-0 (0-0), decisă de reuşita lui Matyus din minutul 29, cu un şut plasat după o fază construită cu începere de la portarul covăsnenilor, autori şi ai unei bare cu doar un minut înainte.

De fapt, dacă s-ar fi jucat pe bare, timişorenii s-ar fi detaşat, însă Zeiţa Fortuna le-a surâs localnicilor atât în prima repriză, la reluarea lui Nemiţanu, cât şi în cea de-a doua, odată ce s-a deschis scorul iar şi jocul a devenit în consecinţă mai puţin ermetic şi „închis”, Anderson fiind la un pas de egalare dar trimiţând la rândul său în bară, la fel tânărul Toader când mai erau doar 5 minute, din preajma liniei porţii, în transversală. 

Şi-a rezultat astfel, dat fiind şi alte ratări de puţin ale bănăţenilor, a noua victorie la zero a campionatului în primele 8 etape, dar şi cea mai strânsă, doar 1-0, nu cu mult diferită de cea din Sepsi Arena din 24 octombrie, când CSM Deva se impunea la Sfântu Gheorghe cu 2-0. Iar tot CSM Deva mai semna şi un 3-0 recent la Târgu Mureş, grupare ardeleană revenită din vară în Liga 1 care se relansa în elită prin a înasa un acelaşi 3-0 la Timişoara, de la CFR. 

S-au consemnat în schimb şi triumfuri mai categorice la zero în acest tur de campionat, precum Şoimii Şimand – United Galaţi 0-15, CSM Deva – ACS West Deva 10-0 sau chiar 16-0 luni de la prânz în United Galaţi – ACS West Deva, repetiţie moldavă la un scor record înaintea descinderii în Banat, după ce vineri se înregistra şi un 5-0 în FK Odorheiu Secuiesc – CSM Târgu Mureş, o etapă după ce tocmai la Sfântu Gheorghe se contura respectivul 0-5 între Sepsi şi United Galaţi.

Cu alte cuvinte, într-o ediţie a scorurilor categorice, în care s-au mai consemnat şi rezultate precum 13-4, 15-2, chiar de două ori în aceeaşi rundă 14-2, 3-11, 2-8, 16-3 favorabil timişorenilor, 8-1, 12-1 sau 3-12, se pot câştiga toate cele 3 puncte şi cu minimul 1-0.

Pe de altă parte, al şaptelea rezultat la limită în 39 de meciuri jucate în ediţia 2023-2024 a Ligii 1 Futsal, alte două întâlniri încheindu-se la egalitate, de care CFR n-a avut parte la Sfântu Gheorghe, deşi a periclitat poarta covăsnenilor până în ultimele secunde. 

Sepsi izbutind astfel în premieră în prima divizie să nu primească gol într-un meci, revenind pe căi victorioase după 3 înfrângeri la rând în campionat, notabil fiind aspectul că în primele 4 etape câştiga în succesiune.

Pentru ceferişti urmeaă aşadar în numai 70 de ore primirea gălăţenilor, iar marţea viitoare de la ora 18 startul returului în deplasare la Târgu Mureş. 

Gălăţenii rămânând singurii neînvinşi până acum, pe locul secund, cu 19 puncte şi doar două mai puţin decât liderul CFR, dar şi cu un meci încă nedisputat de către campioni, restanţa din 24 noiembrie de la Odorheiu Secuiesc, cu a cincea clasată, contând pentru etapa a V-a.

*Ultimele rezultate din Liga 1 şi programul rundei viitoare, a IX-a, ultima a turului, pe coloana clasamentului la zi al secţiunii Futsal. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 6

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: