Wyscout Sofia câștigă a V-a ediție Vambos, a Cupei Balcanilor la minifotbal. FOTO

O echipă din Sofia, Wyscout, a câștigat meritat trofeul maratonului de trei zile de minifotbal la care au participat în Bulgaria 28 de formații din 5 țări, cu ocazia celei de-a V-a ediții a turneului Vambos, pe plan balcanic.

Competitivitatea turneului a fost ridicată iar echipele reunite la baza sportivă Tsarsko selo s-au aliniat la start cu un singur scop, de a câștiga ”aurul”. În finală, Wyscout a jucat cu Fantastico, din Vratsa, care a manifestat de asemenea multă perseverență pe tot parcursul întrecerii. În ultimul act, trupa lui Kuncev a triumfat cu 3-1, după ce s-a văzut inițial dominată, fără ca în prima repriză să se fi marcat vreun gol, preluând însă conducerea în partea secundă dar fiind și egalată. Meciul pentru locul I părea a curge spre loviturile de departajare dar căpitanul lui Wyscout a marcat un gol excepțional cu două minute înainte de ultimul fluier, greu digerat de Fantastico, depășită apoi din nou până la final.

Wyscout aborda cu încredere faza grupelor, câștigând cu 3-0 împotriva celor din Burgas, vineri seara. A semnat apoi alte două victorii sâmbătă, câștigând împotriva celor de la Legends Sofia cu 5-1 și cu 8-1 cu Sporting București, care ulterior a cedat ocupantei locului doi din Grupa B, Crveno Cerno, din Beograd. Contra cărora, după un rezultat de egalitate, 0-0 în timpul regulamentar, trecându-se astfel la câte 3 lovituri de departajare, bulgarii de la Wyscout n-au scos balonul din propria poartă și au câștigat cu 2-0. În sferturi, triumfătorii s-au ciocnit din nou de o echipă din Serbia, Barbados din Beograd. Și acest meci a fost fără probleme pentru campioni, fără a ajunge la penalty-uri, câștigând cu 2-1. Într-un meci tensionat în semifinale, formația din Sofia i-a eliminat pe concitadinii de la Dianabad, care au fost descalificați din joc și implicit din întregul turneu, cu două minute înainte de sfârșitul timpului regulamentar, la scorul de 3-0 în favoarea lui Wyscout. Astfel, Karamba a câștigat fără joc locul trei și a cucerit medaliile de bronz.

Fantastico a jucat în cea mai grea grupă, debutând vineri seară printr-un rezultat de egalitate, 0-0 cu LH7 Sofia. Sâmbătă a dat piept cu Dianabad, meci care s-a încheiat 2-2, iar cum și în celelalte două meciuri din grupă s-au înregistrat remize, înaintea rundei finale cele patru echipe dețineau fiecare câte două puncte.

În cel de-al treilea meci, Fantastico a câștigat greu împotriva foarte bunei echipe Sporting Stara Zagora și s-a clasat pe locul al doilea în serie, cu 5 puncte, câte a acumulat și Dianabad, învingătoare cu LH7.

În contrast cu prestațiile din faza grupelor, cei de la Fantastico au izbutit în optimi o evoluție notabilă și au învins echipa Amatorii Sofia. În sferturi au avut parte de un alt joc dur, cu Tigrii lui Arkan, din Sofia, partidă care s-a încheiat 0-0 în timpul regulamentar, echipa din Vratsa câștigând apoi cu 3-1 la penalty-uri. A urmat un alt adversar redutabil în semifinale, Karamba din Plovdiv. Meciul s-a încheiat 1-1 și au fost executate mai multe serii de lovituri de departajare, Fantastico triumfând în cele din urmă cu 6-5.

În ceea ce privește premiile individuale, Ciorbadjiev, de la Karamba, a câștigat premiul pentru cel mai bun apărător, pe când Julien Benkov (Tigers of Arkan) a luat premiul pentru cel mai frumos gol, reușită a victoriei cu 3-2 împotriva echipa Baskite, în faza grupelor. Iar două dintre premii au fost acordate celor de la Fantastico, Dimitrov fiind desemnat cel mai bun portar al celei de-a V-a ediții a turneului și Ilia Iliev, cel mai bun jucător. Cel mai prolific marcator al turneului a fost Mihail Mihaylov, golgheter care a jucat din plin în fiecare meci și a fost liderul atacului lui Wyscout.

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 6

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: