Bulimar, bronz olimpic la nici 17 ani în finala pe echipe

Timişoreanca Diana Bulimar a contribuit marţi după-amiază la o nouă medalie a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, clasîndu-se împreună cu gimnastele tricolore pe locul 3 în finala pe echipe derulată în North Greenwich Arena. Bulimar, lansată de CSS1 Timişoara, pentru care a concurat pînă în urmă cu aproape 2 ani, a obţinut astfel bronzul olimpic cu nici o lună înaintea împlinirii vîrstei de 17 ani (născută în 22 august ´95).

România, în componenţa Bulimar, Chelaru, care în 15 august va împlini 19 ani, Iordache (16 ani), Izbaşa (22 ani), Ponor, care în 20 august va împlini 25 de ani, a totalizat 176,414 puncte, devansînd pe podium cu aproape două puncte echipa Chinei, clasată a patra. Rusia a obţinut argintul, cu 178,530 puncte, aurul fiind adjudecat de SUA, cu 183,596 puncte.

Gimnastele tricolore au avut foarte bune evoluţii atît duminică, în calificări, cît şi în finala de marţi, în care s-au remarcat mai ales la bîrnă şi sol dar şi la sărituri.

Concurînd la 3 aparate, ca şi Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, Diana Bulimar s-a clasat a şaptea la sol, cu 14,700 puncte, pe 10 la bîrnă, cu 14,533, respectiv pe locul 18 la paralele, cu 14,066.

România a devansat în finală echipele Chinei, Canadei, Regatului Unit, Italiei şi Japoniei.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 15

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: