Bulimar, mereu la Izvorani şi în „cărţi” pentru lotul de Londra

Astăzi se împlinesc deja 4 luni de la reuşita calificării timişorencei Diana Bulimar în finala la sol din cadrul celei de-a 43-a ediţii a Campionatului Mondial de gimnastică artistică de la Tokyo, iar gîndurile ne zboară deja la potenţiala selecţionare a performerilor de vîrf din sportul timişean pentru alinierea la Jocurile Olimpice de vară, de al căror start ne mai despart exact 170 de zile.

Timişoreanca Diana Bulimar (prima din stînga), lansată de CSS1, a fost mezina lotului României la Tokyo

Căci peste mai puţin de o jumătate de an, pe 31 iulie, cu ocazia finalei olimpice pe echipe feminine, vom afla dacă „tricolorele”, pe 4 în finala omoloagă din Japonia, vor răsturna podiumul asiatic cu SUA, Rusia şi China, pentru a intra în… medalii.

Diana Bulimar, care în 22 august va împlini 17 ani şi care în octombrie 2010 îşi lua zborul de la CSS1 Timişoara la CS Dinamo Bucureşti, este una dintre cele 10 componente ale lotului olimpic feminin, aflate într-o neîntreruptă perioadă de pregătire centralizată la Izvorani, ce începea imediat după Mondialul nipon şi va continua pe parcursul următoarelor luni pregătitoare. Adolescenta n-a mai putut trece de-atunci prin oraşul natal iar părinţii au avut ocazia să o viziteze cu un unic prilej, dovadă a înregimentării existente într-un sport de extremă rigurozitate.

Întrecerile primăverii vor constitui criterii de selecţie şi conturare a lotului pentru Londra, alcătuit din 5 sportive, ca şi competiţii majore la orizont anunţîndu-se printre altele etapa de Cupă Mondială sub stindardul American Cup, din 3 martie, la New York, şi Campionatul European feminin de gimnastică artistică, în 9-13 mai, la Bruxelles. Cert este că din lot s-a retras Ana Porgras, ca unică echipieră a lotului de la Tokyo care nu participă la pregătirile pentru competiţia găzduită de Regatul Unit între 27 iulie şi 12 august, celorlaltor 6 componente din lotul de Mondial, şi anume Diana Bulimar şi Cătălina Ponor, ambele de la Dinamo, Amelia Racea şi Raluca Haidu, ambele de la CNS CSS Deva, Diana Chelaru, de la CSM Oneşti, şi pe-atunci rezerva Daniela Andrei, de la CSS Buzău, adăugîndu-li-se alte 4 gimnaste: Larisa Iordache, de la Dinamo, Sandra Raluca Izbaşa, de la Steaua, Gabriela Drăgoi, de la CSS Buzău, şi Diana Trenca, de la CNS CSS Deva.

Bulimar a fost a şasea în ierarhia lotului selecţionat pentru Mondialul asiatic, dintr-un total de 7 componente, iar primăvara va tria sita. În Japonia, timişoreanca a ajutat România să prindă locul 2 la sol în respectiva finală pe echipe, şansele fiind compromise de cea mai slabă clasare între naţiunile finaliste, pe opt, la paralele inegale.

Gimnastele sunt aşteptate a intra în focuri în cea de-a doua zi plină de întreceri, pe 29 iulie, cu şarjele de calificări ce vor dura zi lumină, vreme de 12 ore, în „casa gimnasticii” la J.O. de vară londoneze, şi anume North Greenwich Arena, pe malul Tamisei. „Balul” în acest sport va fi deschis de gimnaşti, pe 28 iulie, tot cu calificările, la o zi după ceremonia de inaugurare a competiţiei ce ne propune 14 probe cu medalii în arena gimnasticii, ce urmează a fi disputate de cîte 98 de sportive respectiv sportivi.

Rămîne de văzut care vor fi alesele pentru atingerea visului de vară londonez, corpul tehnic ce are pe mînă lotul olimpic feminin fiind alcătuit din 6 antrenori, un coreograf, doi kinetoterapeuţi şi un psiholog. Diana Bulimar, care în anul 2010 încă puncta în ierarhia finalului de an al celor mai buni sportivi timişeni, clasament în care nu s-a mai regăsit în 2011, cînd a concurat în alb-roşu, are şansele sale reale, ca unul dintre puţinii performeri ai arenei sportive locale în lotul „mare” pentru Jocurile Olimpice de vară.

Iar despre ceea ce vine din urmă pe plan local, de notat este că nici între cele 16 junioare ale Centrului Naţional Olimpic de pregătire de la Deva, nici între cele 17 junioare recipiente ale burselor COSR nu se regăsesc gimnaste din pepiniera CSS1 Timişoara, a cărei nominalizare ca sportivă de perspectivă o menţionează pe Adina Muşat, din generaţia 2000.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 4

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: